Ce poate fi în spatele imprimării greșite sau care sunt problemele de top și cum să le rezolvăm

Cumpărați un toner sau un cartuș nou, îl inserați într-o imprimantă laser sau cu jet de cerneală, încărcați un document pe computer și trimiteți o comandă de imprimare. În mod ideal, veți obține pe hârtie un text frumos imprimat sau o imagine. Ce se întâmplă dacă totul nu decurge cum ar trebui? Ați cumpărat un cartuș defect sau există o eroare în imprimantă? În următorul articol, am rezumat cele mai frecvente probleme de imprimare care ar putea apărea și am adăugat sugestii despre cum le remediați.

Probleme la imprimare cu imprimanta laser

Cum funcționează imprimarea pe o imprimantă laser, am descris în detaliu în articolul Imprimantă laser de la A la Z. Aceasta este apoi transferată pe vopseaua de la toner, care sunt prinse numai în locuri iluminate (randate) și apoi imprimate pe hârtie. Cele mai frecvente erori pe care le puteți întâlni în timpul acestui proces includ următoarele:

Petele

Despre ce este vorba: Puteți vedea dâre pe un document imprimat.
Unde este eroarea: Cel mai probabil, va trebui căutați cauza la imprimantă. Este posibil ca un pic de praf de toner a fost vărsat in caseta, care este apoi printat în hârtie.
Cum se remediază problema: În cazul în care pulberea este vărsată undeva, problema în sine dispare după imprimarea mai multor lucrări. Puteți preveni problemele cu ajutorul experților de curățare regulată a imprimantei.

Barele orizontale


Despre ce este vorba: În document, puteți vedea barele care se repetă.
Unde este eroarea: Aceasta este, probabil, activitatea defectă a unui cilindru optic sau magnetic.
Cum se remediază problema: Va trebui înlocuiți vaclul.

Barele verticale

Despre ce este vorba: Puteți vedea barele de-a lungul întregii lungimi a documentului.
Unde este eroarea:În acest caz, problemele cel mai probabil sunt cauzate de o spatulă. Acesta din urmă este însărcinat cu curățarea vaclei optice de remem-urile pulberii după fiecare dintre rotirile sale. În cazul în care spatula este ruptă undeva, vaclul în acest loc nu este curățat, iar pulberea rămasă este astfel pusă pe hârtie.
Cum se remediază problema: Înlocuiți spatula la o companie specializată.

10-zlava-tonery.png

Repetarea textului sau a unei bucăți dintr-o imagine

Despre ce este vorba: pe document se pot vedea fantomele, rămășițele presei anterioare.
Unde este eroarea: Aceste situații apar în cazurile în care albul optic nu se descarcă perfect, iar după restaore se repetă imprimarea din runda anterioară. Acesta este deteriorat fie direct de un vacle sau un panou pentru descărcarea sa.
Cum se remediază problema: Un expert va trebui se uite la imprimantă. Componenta defectă este apoi înlocuită.

Imprimarea prea slabă a unui document

Despre ce este vorba: Imprimarea este semnificativ mai slabă pe laterale sau în mijlocul hârtiei decât în restul documentului.
Unde este eroarea: Această problemă poate avea două cauze poate avea două cauze. Fie tonerul este pripit, fie caseta are o bandă de protecție rămasă pentru a reduce probabilitatea ca pulberea de toner nu fie golită.
Cum se remediază problema: Dacă aveți un cartuș de imprimantă pentru o perioadă lungă de timp, puteți scoate tonerul apoi agitați-l și puneți-l inapoi, o astfel de soluție pe termen scurt va ajuta caseta fie eliberată. Asta va matura restul pudrei. În orice caz, încercați un cartuș nou. Dacă un cartuș de toner nou cauzează probleme, este posibil fi uitat scoateți banda de protecție. Ștergeți-l și încercați imprimați din nou documentul.

Imprimare prea superficială

Despre ce este vorba: La imprimare, documentul este mult mai ușor decât pare pe monitorul computerului.
Unde este eroarea: Acest defect este cauzat de un strat fotosensibil care funcționează incorect pe cilindrul optic. În cazul în care ea aplică mai puțin praf decât ar trebui, atunci nu există mai puțin pe documentul tipărit.
Cum se remediază problema: Pentru cilindru optic defect ar trebui consultați un expert.

Culori incorecte

Despre ce este vorba: Imaginea sau textul de pe documentul imprimat este în nuanțe complet diferite de cele ale monitorului.
Unde este eroarea: Aceasta reprezintă o calibrare incorectă. Acesta este procesul prin care cartușele de toner sunt setate funcționeze împreună și să imprime nuanțele potrivite. De cele mai multe ori, imprimantele se ocupă automat de calibrare, dar nu aceasta este regula.
Cum se remediază problema: Începeți calibrarea imprimantei.

Pagini negre

Despre ce este vorba: În loc de text sau o imagine de la imprimantă, întreaga pagină iese negru.
Unde este eroarea: Paginile negre cauzează o albire optică incorect încărcată. După verificare, tonerul este lipit pe întreaga suprafață și apoi imprimat pe hârtie.
Cum se remediază problem: Adresați-vă unui expert. Inspectează vaclul, verifică încărcarea acestuia și se ocupe de orice înlocuire a oricăreia dintre componente.

Mesaj de eroare

Despre ce este vorba: Când tastați o comandă de imprimare pe monitorul computerului, veți vedea o fereastră care spune "Înlocuire toner" sau "Tonerul nu este instalat".
Unde e eroarea: acesta este un cip defect.
Cum se remediază problema: Dacă nu se întâmplă nimic după ce faceți clic pe OK sau dacă nu puteți confirma mesajul, iar imprimarea  nu funcționează în continuare, va trebui înlocuiți cartușul de toner.

Cartuș defect

Despre ce este vorba: După despachetarea noului cartuș de toner, se varsă puțină pulbere pe tine.
Unde este eroarea: Acest defect al tonerului cel mai probabil sa întâmplat pe drumul spre tine. Unele cartușe sunt mai predispuse la șocuri, acestea port articulații vasive. Cu toate acestea, este posibil ca defectul fi apărut deja în producție, de exemplu prin neverificarea unuia dintre șuruburi.
Cum se remediază problema: Nu introduceți un cartuș de toner presărat în imprimantă, ci reclamați-l producătorului.

Probleme la imprimarea pe o imprimantă cu jet de cerneală:

Aceasta este descrisă în articolul Imprimante laser vs. imprimante cu jet de cerneală, imprimarea folosind imprimante cu jet de cerneală utilizând zeci de duze microscopice plasate în capetele de imprimare ale imprimantei. Injectează cerneală din cartuș în hârtie cu o viteză uriașă. Comunicarea dintre imprimantă și computer este asigurată din nou de cipul din cartușul de cerneală. În timpul acestui proces, este posibil întâmpinați următoarele probleme:

Calitate slabă a imprimării

Despre ce este vorba: Documentul imprimat prezintă lipsuri în anumite locuri sau culorile sunt diferite de cele de pe monitor.
Unde este eroarea: Pot exista mai multe motive pentru imprimarea slabă la o imprimantă cu jet de cerneală. Cel mai adesea este un cap de imprimare înfundat, un cartuș gol, sau un cartuș defect.
Cum se remediază problema: Încercați curățați capetele de imprimare. Acest lucru se poate face direct în panoul de control al imprimantei. Pentru a evita colmatarea capetelor de imprimare, încercați imprimați cel puțin o dată pe lună.

Mesaj de eroare

Despre ce este vorba:Când trimiteți o comandă de imprimat, veți vedea o fereastră pe monitorul computerului care spune o eroare.
Unde este eroarea:
Ca și în cazul unei imprimante laser, acest cip este probabil defect.
Cum se remediază problema: Faceți click pe OK pentru a confirma mesajul. Dacă acest lucru nu ajută, încercați curățarea contactelor de pe cartuș în sine (de exemplu: o cârpă din microfibră). Ele pot fi ușor oxidate și pot  preveni comunicarea cu imprimanta.

Scurgere de cerneală

Despre ce este vorba: După despachetarea noului cartuș, veți constata acesta este murdar de cerneală.
Unde este eroarea: Ca și în cazul tonerului care v-a fost gol, conexiunile cartușului de imprimare în sine au fost în mod evident activate aici.
Cum se remediază problema:Nu introduceți cartușul murdar în imprimantă,  îl va polua. Trimite cartușele defecte pentru plângere.

Cum sa prevenim problemele? Pregatiti un stoc

Cu toate acestea, cea mai comună "problemă" o puteți întâlni atunci când imprimarea la o imprimantă laser sau o imprimantă cu jet de cerneală nu este posibila deoarece cartușul pur și simplu nu mai are cerneala, respectiv praf. În acest caz, am pus cuvântul problema în ghilimele în mod deliberat, pentru poate fi eliminat destul de simplu: Uita-te la oferta noastră de tonere și cartuse și cumpăra rezerve chiar acum.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Imprimantă laser vs imprimantă cu jet de cerneală

Care imprimantă este cea mai bună? Aceasta este, probabil, întrebarea de oricine se gândește de a cumpăra un astfel de dispozitiv. Privind...

Imprimantă laser de la A la Z: cum funcționează

Dacă ați făcut o cercetare deja pentru imprimantă laser versus cea cu jet de cerneală și ați ales o imprimantă laser, este posibil să vă...

Transport GRATUITclienților înregistrați cu comenzi peste 199 lei.
Livrare in doua zileSuntem foarte rapizi.
Garanție pe viață pentru cartușe TonerPartnerNoi pur și simplu credem în produsele noastre
Garanție împotriva deteriorării imprimanteiCând se întâmplă ceva, conteaza pe noi.