Ce trebuie să faceți dacă imprimanta printează prost sau cele mai frecvente probleme de imprimare și cum să le rezolvați

20. 10. 2022

20. Octombrie 2022, 10:00 | Tocmai ați rămas fără tuș în imprimanta dvs., și ca urmare veți cumpăra un nou toner sau cartuș, veți introduce noua piesă în imprimanta laser sau cu jet de cerneală, și în cele din urmă veți merge la calculator pentru trimiterea unui document „la imprimare”. În mod ideal, la sfârșitul acestui proces, veți ține în mână o bucată de hârtie cu un text sau o imagine frumos imprimată. Dar dacă totul nu este așa cum ar trebui și documentul ce iese din imprimantă este de o calitate îngrozitoare, fie vorbim de intensitatea și reproducerea culorilor, fie ne referim la faptul ne lipsește jumătate din pagina? Probabil vei avea un șoc inițial, care va fi înlocuit cu o serie întreagă de întrebări. Faptul ați cumpărat un cartuș defect sau este imprimanta de vină merită problemele de calitate a imprimării? Din păcate, nu există un răspuns unic pentru toate aceste întrebări, deoarece problemele pot fi cauzate de o varietate de factori. Cu toate acestea, deoarece unele erori se repetă semnificativ mai des decât altele, în articolul următor am rezumat cele mai frecvente probleme care pot apărea în legătură cu calitatea imprimării. Desigur, veți găsi și sfaturi despre cum le rezolvați.

Probleme de calitate a imprimării la o imprimantă laser

Imprimarea pe o imprimantă laser are loc prin „schițarea” mai întâi a unei imagini cu un fascicul laser pe un cilindru metalic cu un strat semiconductor sensibil la lumină. Culorile din tonere sunt transferate ulterior către acesta din urmă, care aderă doar la zonele marcate și abia apoi sunt imprimate pe hârtie. Am povestit mai mult despre cum funcționează imprimanta laser în detaliu în articolul Imprimantă laser de la A la Z.

Imprimantele laser au cea mai înaltă calitate de imprimare, mai ales dacă imprimați pe hârtie de birou obișnuită. Prin urmare, în primul rând, verificați dacă problema nu este doar încercați imprimați pe hârtie greșită, deoarece problemele pot apărea de la orice hârtie mai lucioasă decât cea obișnuită. Spre deosebire de imprimantele cu jet de cerneală, textul imprimat cu o imprimantă laser nu se va uda dacă vărsați cafea sau ceai pe el, așa cum nu există pericolul de a se usca capul de imprimare (în principal pentru nu are unul). Cu toate acestea, problema este pulberea de toner nu se compară absolut deloc cu cerneala clasică atunci când imprimați fotografii și imagini, așa dacă aveți un obicei imprimați astfel de documente. Articolul Cum alegi o imprimantă pentru casă: te va ajuta decizi care imprimantă va fi cea mai bună alegere pentru tine.

Deci, ce poate afecta calitatea imprimării și poate cauza o imprimare slabă cu imprimantele laser și ce faci dacă o imprimantă laser imprimă slab calitativ?

1. Pete și dâre pe hârtie

Despre ce este vorba: vedeți dungi neregulate pe documentul tipărit.

Unde este problema: Cel mai probabil, cauza defectului va fi chiar în imprimantă. Este posibil ca pudra de toner se fi vărsat din toner şi acum este transferată pe hârtie în procesul de imprimare. Acest lucru poate fi cauzat atât de o defecțiune a imprimantei, cât și de înlocuirea neglijentă a tonerului (acesta este unul dintre motivele pentru care reumplerea tonerului gol este o idee proastă).

Cum o rezolvați: Dacă pulberea a fost vărsată accidental undeva, problema va „dispărea” de la sine după tipărirea câtorva documente și va depinde cu adevărat de dvs. vedeți dacă problema apare din nou cândva în viitor. De asemenea, rețineți când ați schimbat ultima dată tonerul - înlocuirea acestuia poate fi responsabilă pentru imprimarea cu defecte. Chiar și în acest caz, însă, ar trebui fie adevărat problema ar trebui să dispară după câteva tipăriri, deoarece probabil a căzut un pic de pref de toner în momentul schimbării sau ceva asemănător.

Dacă problema nu se îmbunătățește nici după câteva printuri, este timpul vizitezi un profesionist. Multe probleme de genul pot fi rezolvate pur și simplu prin curățarea profesională a imprimantei. Desigur, acest lucru nu poate ajuta întotdeauna, deoarece unele componente ale imprimantei pot fi defecte. Pe lângă tonerul în sine, din care pulberea poate cădea singură, poate fi și cilindrul de imprimare. Are o rezistență de până la zece ori mai mare decât tonerul folosit pentru aceeași imprimantă, dar petele de pe hârtie pot fi un semn este deja la limită, adică dincolo de el. Într-un astfel de caz, însă, întrebarea este dacă repararea imprimantei merită sau dacă este mai bine cumpărați una nouă. 

Tip: Nu numai o ușoară vărsare de praf de toner poate provoca daune grave, ci și depozitarea incorectă a tonerului ca atare. Credeți sau nu, acest lucru poate avea și un impact negativ asupra funcționalității sale. Dacă ești interesat de cum o faci sau doar dacă o faci deja corect, ți-am pregătit articolul Cum depozitezi corect tonerele, în care vei afla tot ce este important.

Pete și dâre pe hârtie

2. Dungi orizontale

Despre ce este vorba: vezi dungi care se repetă pe document.

Unde este problema: în acest caz este probabil cauzată de o defecțiune a unității optice sau magnetice.

Cum o rezolvați: dacă imprimanta dvs. imprimă dungi orizontale, din păcate, nu puteți face nimic de acasă. Probabil va trebui înlocuiți piesa în cauză dacă are sens economic, având în vedere prețul de achiziție al imprimantei.

3. Dungi verticale

Despre ce este vorba: vedeți dungi verticale pe lungimea documentului.

Unde este problema: în acest caz, racleta este cel mai probabil problema. Aceasta are sarcina de a curăța cilindrul optic de reziduurile de pulbere după fiecare rotație. Dacă racleta este spartă undeva, rola nu se va curăța în acel loc și pulberea reziduală va ajunge pe hârtie.

Cum o rezolvați: Ca și în cazul precedent, și aici trebuie să apelați la un service. Pe de altă parte, însă, costul costul de înlocuire al racletei nu este mare, așa această reparație a imprimantei se merită aproape întotdeauna.

Dungi verticale pe hârtie

4. Text repetat sau imagini suprapuse

Despre ce este vorba: Vedeți „umbre” pe document sau părți dintr-o imprimare anterioară.

Unde este problema: Aceste situații apar în cazurile în care cilindrul optic nu este complet descărcat după imprimarea anterioară, iar după rotire, imprimarea din runda precedentă de imprimare se repetă. În acest caz, fie cilindrul optic, fie panoul de descărcare este deteriorat.

Cum o rezolvați: Imprimanta va trebui fie examinată de un expert. Ei vor înlocui piesa defectă pentru tine, iar imprimanta laser va fi ca nouă.

5. Intensitate slabă pe o parte a documentului

Despre ce este vorba: Pe părțile laterale sau în mijlocul paginii, imprimarea este semnificativ mai slabă decât în ​​restul documentului.

Unde este problema: imprimarea slabă în unele locuri ale documentului poate avea două cauze. Fie tonerul este aproape epuizat, fie a rămas banda de protecție pe toner, care ar trebui reducă șansa ca pulberea de toner se verse din toner.

Cum o rezolvați: Dacă aveți tonerul în imprimantă de mult timp și constatați acesta se epuizează, ca soluție pe termen scurt ajută îl scoateți din imprimantă, să-l scuturați ușor și îl puneți la loc. Acest lucru va răscoli restul pulberei de toner, ceea ce va mai oferi un anumit număr de pagini printate. În orice caz, căutați un toner nou. Dacă problema este cauzată de un toner nou, este posibil fi uitat să scoateţi banda de protecţie. Numai scoateți tonerul și îndepărtați orice element de protecție. Chiar și în acest caz, nu este exclus să scuturați ușor tonerul, astfel încât pulberea de toner fie distribuită pe toată uniform.

Tip: Știați pentru ca imprimanta funcționeze corect pe termen lung, trebuie curățată în mod regulat și întreținută în general? Dacă nu faceți acest lucru, dar ați dori începeți, articolul Întreținerea la timp, și corectă a imprimante - o problemă mai puțin este aici pentru dvs.

6. Intensitate slabă pe întregul document

Despre ce este vorba: Când este imprimat, documentul este mult mai „palid” decât arată pe monitorul computerului.

Unde este problema: Acest defect este cauzat de un strat fotosensibil defect de pe cilindrul optic. Dacă aplică mai puțină pulbere de toner pe el însuși decât ar trebui, atunci există mai puțină pulbere de toner pe documentul tipărit. Cu toate acestea, poate fi și un punct pe care îl vom discuta mai jos - în special, tonerele de slabă calitate și saturația lor redusă.

Cum o rezolvați: Din păcate, nu aveți nicio șansă reparați imprimanta de acasă. Un cilindru optic defect trebuie inspectat de un specialist. Cu toate acestea, dacă sunteți priceput la programe de editare, o soluție alternativă (și în primul rând pe termen scurt) este vă jucați cu luminozitatea documentului pentru tipărire într-un program de editare, în care ar trebui fie întunecat proporțional, astfel încât acest pas echilibreze luminarea de către imprimantă. Desigur, trebuie însă adăugat în acest caz va trebui testați de câteva ori până veți obține rezultatul de care aveți nevoie.

7. Culori slabe, saturație redusă a culorii

Despre ce este vorba: Imaginea sau textul de pe documentul tipărit este în complet diferite nuanțe decât pe monitor. 

Unde este problema: Aceasta este probabil o calibrare proastă. Acesta este procesul de ajustare a tonerelor pentru a lucra între ele şi a tipări nuanţele corecte. Imprimantele se ocupă de obicei de calibrare automat, dar nu este mereu cazul. O altă posibilitate, dar mai puțin probabilă, este există prea puțină pulbere în toner și este timpul cumpărați unul nou.

Cum o rezolvați: Calibrați imprimanta fie printr-un software suplimentar, fie prin propriul software al imprimantei. După finalizarea calibrării, culorile ar trebui fie „potrivite” la normal, iar imprimanta ar trebui înceapă imprime din nou fără probleme. Dacă nu, verificați dacă există suficientă pulbere în toner, iar dacă nu, cumpăraţi un toner nou. Cu toate acestea, amintiți-vă întotdeauna diferențele mici nu înseamnă imediat o lipsă de toner sau o calibrare proastă. De asemenea, depinde de calitatea ecranului pe care ați vizionat documentul inițial și de setările sale de culoare. Dacă l-ați setat în mod specific, în mod logic documentul pe care doriți să-l imprimați va arăta diferit pe el decât va arăta pe hârtie. Trebuie rețineți imprimarea va avea loc în versiunea cu afișaj standard, nu în versiunea „filtrată” de monitorul dumneavoastră. Cel mai comun exemplu este atunci când aveți activat „modul nocturn”, ce reduce lumina albastră din ecran și cu siguranță o imagine printată va arăta complet diferit cu ceea ce ați văzut dvs. inițial pe monitor.

Tip: Știați puteți cumpăra tonere neoriginale pentru imprimanta dvs., ceea ce vă poate economisi mulți bani? Dacă nu și ați dori aflați mai multe despre acest subiect, citiți articolul nostru Ar trebui cumpăr un toner original sau compatibil?, în care ne-am concentrat temeinic pe această problemă. 

Paletă de culori

8. Pagini negre

Despre ce este vorba: în loc de text sau imagini, imprimanta printează o pagină întreagă neagră.

Unde este problema: Paginile negre sunt cauzate de o unitate optică încărcată incorect. După rotire, tonerul se lipește pe întreaga sa suprafață și apoi este imprimat pe hârtie.

Cum o rezolvați: Lăsați imprimanta unui expert. El va inspecta cilindrul, va verifica încărcarea acestuia și va avea grijă de eventuala înlocuire a oricăreia dintre componentele imprimantei dumneavoastră laser.

Pagina neagră

9. Mesaj de eroare (din cauza cartuşului sau a tonerului)

Despre ce este vorba: Pe monitorul computerului, după ce ați apăsat butonul de „print” , apare o fereastră cu un mesaj precum „Înlocuiți tonerul” sau „Tonerul nu este instalat”.

Unde este problema: Cipul din toner este defect sau tonerul este instalat greşit.

Cum o rezolvați: Dacă nu se întâmplă nimic după ce apăsați pe OK sau dacă nu puteți trece deloc de mesaj și nu puteți imprima, cel mai probabil soluția va fi înlocuirea tonerului. Cu toate acestea, unele imprimante permit o așa-numită resetare a tonerului prin meniul imprimantei, care resetează informațiile eronate. Indiferent dacă decideți reporniți folosind software-ul sau o repornire manuală, în care pur și simplu scoateți tonerul din imprimantă și îl puneți la loc. Asta ar trebui, cu puțin noroc, rezolve problema. Dacă nu este cazul, în cele din urmă rămâne dăm vina pe cipul tonerului și în acest caz nu veți avea de ales decât îl înlocuiți sau să faceți o reclamație.

Tip: Dacă sunteți interesat de mai multe despre ceea ce poate determina imprimanta dvs. laser nu mai funcționeze peste noapte, consultați articolul nostru De se blochează tonerele compatibile în care am discutat în detaliu această problemă.

Mesaj de eroare pe ecranul imprimantei

10. Toner defect

Despre ce este vorba: după despachetarea unui nou toner, nişte pudră de toner se revarsă peste tine.

Unde este problema: Acest defect s-a produs cel mai probabil în drum spre dvs. Unele casete sunt mai predispuse la șocuri, iar conexiunile se pot slăbi. Dar eroarea ar fi putut apărea și în timpul producției, de exemplu prin nestrângerea unuia dintre șuruburi.

Cum o rezolvați: Nu introduceți tonerul vărsat în imprimantă, și faceți imediat o reclamație pentru el. În caz contrar, puteți provoca în continuare probleme imprimantei și puteți pune în pericol calitatea imprimării, deoarece tonerul vărsat în interior l-ar contamina și, astfel, va provoca una sau mai multe dintre problemele menționate mai sus.

Reumplere acasă cu pulbere a tonerului.

11. Imprimare decolorată pe hârtie inestetică

Despre ce este vorba:  Hârtia se ondulează, nu pare prezentabilă, iar documentul tipărit este estompat.

Unde este problema: Hârtia absoarbe umezeala din aerul din jur 

Cum o rezolvați: Dacă locul în care imprimați și depozitați hârtia este prea umed, aceasta se poate ondula și crea denivelări. Pulberea de toner nu se va răspândi uniform pe hârtia umedă și pagina imprimată nu va arăta în mod logic foarte bine. Soluția este mutați cel puțin hârtia depozitată în camere mai uscate.

Tip: Dacă nu ați găsit problema în listă și sunteți blocat în încercarea de a bloca imprimanta, nu vă dați bătut. Am scris instrucțiuni pentru dvs. despre cum conectați imprimanta la un computer. Sau citiți și despre care sunt cele mai frecvente probleme cu imprimanta Canon, în cazul în care aveți una.

Probleme de calitate la o imprimantă cu jet de cerneală

De asemenea, imprimantele cu jet de cerneală pot întâmpina mai multe probleme decât hârtia blocată în imprimantă. După cum am descris în articolul Imprimante laser vs. jet de cerneală, la imprimantele cu jet de cerneală imprimarea are loc cu ajutorul a zeci de duze microscopice situate în capetele de imprimare. De acolo cerneala este „aruncată” din cartuș pe hârtie cu o viteză extraordinară. Comunicarea dintre imprimantă și computer este din nou asigurată de cipul din cartuşul de cerneală. Din păcate, nici acesta nu este lipsit de erori, la fel ca imprimantele ca atare. Care este cea mai frecventă cauză a imprimării proaste la o imprimantă cu jet de cerneală?

1. Calitate slabă a imprimării

Despre ce este vorba: Documentul tipărit are spații lipsă sau culorile sunt diferite de cele de pe monitor.

Unde este problema: În cazul unei imprimări proaste cu o imprimantă cu jet de cerneală, pot exista o serie de motive. Cel mai adesea, este un cap de imprimare înfundat, un cartuş gol sau o calibrare proastă a imprimantei.

Cum o rezolvați: Rulați curățarea capului de imprimare. Puteți face acest lucru direct din panoul de control al imprimantei. Pentru a preveni înfundarea capului de imprimare și pentru a elimina imprimarea proastă, încercați imprimați cel puțin o dată pe lună. Dacă curățarea capetelor de imprimare nu a ajutat, rulați calibrarea imprimantei fie prin software-ul însoțitor al imprimantei, fie direct din panoul imprimantei. O altă variantă este nivelul scăzut de cerneală din cartuş, care poate fi verificat din nou prin intermediul software-ului suplimentar al imprimantei.

2. Mesaj de eroare

Despre ce este vorba: După ce ați apăsat butonul de „print”, pe monitorul computerului va apărea o fereastră care va informa despre o eroare.

Unde este problema: Similar cu o imprimantă laser, și în acest caz este cel mai probabil un cip defect în cartuș sau o eroare conectată de acesta.

Cum o rezolvați: Confirmați mesajul făcând click pe OK. Dacă acest lucru nu ajută, încercați curățați contactele de pe cartuş (de exemplu, cu o cârpă din microfibră). Acestea pot fi ușor oxidate, împiedicând comunicarea cu imprimanta. Dar de multe ori doar scoaterea și reintroducerea cartuşului în imprimantă va ajuta. Pe de altă parte, dacă curățarea sau reintroducerea cartușului nu ajută, probabil nu mai rămâne altceva decât cumpărați un cartuș nou, deoarece cipul din cel vechi este aparent „mort”.

Cartușe pentru imprimantă cu jet de cerneală.

Tip: întrebați cum funcționează exact o imprimantă cu jet de cerneală? Dacă da, familiarizați-vă cu funcționalitatea acesteia în articolul Cum funcționează o imprimantă cu jet de cerneală, în care ne-am concentrat pe toate elementele esențiale.

3. Scurgeri de cerneală

Despre ce este vorba: După despachetarea noului cartuş, descoperiţi este murdar de cerneală.

Unde este problema: Similar cu tonerul vărsat, conexiunile cartuşului de cerneală însuşi au fost în mod evident slăbite.

Cum o rezolvați: Nu puneți deloc un cartuș murdar în imprimantă, îl veți murdări. Trimiteți cartusul imediat pentru o reclamație.

Tip: Accident cu cartușul de imprimantă? Aflați cum scoateți tonerul sau cerneala de pe haine.

4. Pe pagina tipărită apar „umbre” din tipărirea anterioară

Despre ce este vorba: Umbrele, adică imagini sau bucăți de text din sesiunea anterioară de printare, apar pe noul document.

Despre ce este vorba: În timp ce la o imprimantă laser cilindrul optic este probabil de vină, la imprimantele cu jet de cerneală pe capul de imprimare și duzele înfundate sunt primi suspecți, dar imprimanta dvs. ar trebui vă raporteze acest lucru cu un mesaj de eroare.

Cum o rezolvați: În primul rând, verificați dacă cartușul de cerneală este introdus corect în imprimantă și că cerneala nu s-a scurs nicăieri și nu a intrat în imprimantă pentru a face rău. După aceea, este o idee bună verificați duzele și să utilizați programul de întreținere a imprimantei pentru a le curăța corect de mai multe ori la rând. Nu în ultimul rând, asigurați-vă aveți software-ul actualizat, inclusiv driverele de imprimantă. Dacă, chiar și după toți acești pași problema nu dispare, puneți-vă imprimanta în mâinile profesioniștilor de la service.

5. Printează cu dungi

Despre ce este vorba: Vedeți dungi pe hârtie sau imprimanta printează fără o anumită culoare.

Unde este problema: Un cartuş de cerneală uscat poate fi de vină.

Cum o rezolvați: Puteți încerca fie curățați cartușul uscat, fie să-l aruncați și să-l înlocuiți cu un cartuș nou. Pot exista multe motive pentru cerneala uscată într-o imprimantă cu jet de cerneală, dar cu siguranță aceasta poate cauza multe probleme. Pentru informații mai detaliate, citiți articolul nostru Cerneală uscată în cartuș: sfătuim cum rezolvați problema și cum o preveniți.

6. Imprimanta nu printează

Despre ce este vorba: După trimiterea către imprimantă, imprimanta nu imprimă sau nu apare deloc în opțiunile de imprimare.

Unde este problema: Imprimanta poate fi offline, cu conexiune slabă sau îi lipsește un driver.

Cum o rezolvați: În primul rând, verificați dacă imprimanta dvs. cu jet de cerneală este de fapt conectată la rețea și conectată la un device dacă conectați la aceasta printr-un cablu USB. Când conectați fără fir, prin Wi-Fi, asigurați-vă sunteți conectat la aceeași rețea Wi-Fi. Dacă imprimanta este încă indisponibilă, încercați reporniți atât imprimanta, cât și computerul și să reinstalați driverele de imprimantă. Dacă nici asta nu a ajutat, resetați imprimanta conform manualului și încercați o configurați la setările din fabrică. Acest proces ar trebui elimine toate problemele potențiale, ceea ce, cu alte cuvinte, înseamnă că, dacă nu, este timpul rezolvăm problema la un service profesionist.

O imprimantă operată de mâna unei femei.

Tip: Dețineți o imprimantă Canon și aveți probleme cu imprimarea? Nu contează. Pe lângă acest articol universal, ți-am pregătit și un articol axat direct pe tema celor mai frecvente 4 probleme cu imprimantele Canon și cum le rezolvi.

7. Hârtie blocată în imprimantă

Unde este problema: Hârtia este blocată în imprimantă.

Cum o rezolvați: Hârtia se poate bloca în interiorul imprimantei în timpul printării sau imediat după ce este trasă de imprimantă. Mai întâi, asigurați-vă utilizați hârtie de birou adecvată recomandată pentru imprimanta dvs., o încărcați corect în tavă și nu puneți prea multă hârtie în imprimantă. Hârtia trebuie fie curată și dreaptă, mai ales nu fie mototolită și șifonată, astfel se va bloca mai ușor. Când hârtia este blocată, nu trageți hârtia din imprimantă cu forța, ci trageți treptat și cu grijă, pentru a nu o rupe și chiar mai important pentru a o scoate din imprimanta cu jet de cerneală. Dacă o hârtie rămâne blocată în imprimantă, este adesea suficient întrerupeți procesul de printare și să lăsați documentul tipărit fie scos singur de imprimantă. În cazul în care hârtia se blochează din cauza unei cantități excesive de hârtie în imprimantă, recomandăm nu scoateți tot teancul de hârtie dintr-o dată, ci îl îndepărtați în cantități mici, ideal de la mijlocul pachetului. sau de jos. Aceasta ar trebui deblocheze partea superioară a imprimantei, care este cea mai predispusă la deteriorare.

O imprimantă cu hârtie plasată într-o tavă deasupra ei.

Tip: Există, fără exagerare, o cantitate extremă de hârtie pe care se poate imprima. Dacă doriți vă extinde-ți orizonturile, sau dacă pur și simplu sunteți în căutarea inspirației pentru materiale noi pe care doriți printați, în afară de hârtia obișnuită de birou, nu ratați articolul Nu există două tipuri de hârtii de același fel, partea a 2-a: pe ce vă concentrați.

8. Imprimare lentă

Despre ce este vorba: Imprimanta tipărește lent, imprimarea unui document durează mult mai mult decât de obicei.

Unde este problema: Este setat incorect tipul hârtiei sau calitatea imprimării.

Cum o rezolvați: Este posibil fi setat din greșeală imprimarea pe un alt tip de hârtie și imprimanta încerce imprime pe ea cu o calitate diferită. O altă variantă este setați o calitate inutil de mare a imprimării, ceea ce va prelungi desigur procesul de imprimare (comparativ cu cel clasic). Accesați setările imprimantei și modificați tipul de hârtie din proprietățile de imprimare pentru tipul clasic de hârtie. Dacă imprimanta este conectată la o rețea fără fir (Wi-Fi), imprimarea lentă se poate datora unui semnal slab sau a ceva în apropiere care interferează cu aceasta. Dacă niciunul dintre cele de mai sus nu ajută, este posibil ca parametrii și setările software ale imprimantei fi îmbătrânit și este timpul cumpărați o imprimantă nouă.

Cum prevenim problemele? Fi atent și nu uita de cartușe

După cum puteți vedea singur în rândurile de mai sus, există o serie de probleme pe care le puteți întâmpina. Totuși, adevărul este multe dintre ele au doi numitori comuni - mai exact, lipsa de cerneală pentru imprimare și apoi și erorile utilizatorului. Din fericire, ambele cauze pot fi rezolvate relativ ușor. Primul, pe scurt, este cumperi suficiente tonere și cartușe de calitate pe care le ții în stoc, astfel încât fii mereu sigur nu vei fi surprins de o lipsă bruscă de consumabile. Cât despre al doilea motiv, se poate spune cu puțină exagerare trebuie doar fii atent când folosești imprimanta. Pe scurt, umplerea excesivă a imprimantei cu hârtie sau instalarea de toner sau cartușe evident defecte este întotdeauna o idee proastă, iar dacă faci așa ceva, nu te poți aștepta decât la probleme. Deci, atunci când utilizați imprimanta, în primul rând fiți atent, deoarece poate elimina marea majoritate a tot felul de probleme.

Tip: Ați avut destule probleme cu imprimanta laser sau cu jet de cerneală, dar nu sunteți sigur dacă are sens achiziționați un al doilea tip de imprimantă? Nu contează. În articolul Imprimante laser vs. jet de cerneală: care sunt diferențele dintre? unde defalcăm tot ce este important, ceea ce va ușura decizia.

istock-1371713747.jpg
Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Imprimante laser vs. jet de cerneală: care sunt diferențele dintre?

Care imprimantă este cea mai bună? Aceasta este, probabil, întrebarea de oricine se gândește de a cumpăra un astfel de dispozitiv. Privind...

12. 9. 2022  Articolul complet »

Imprimantă laser de la A la Z: cum funcționează

Dacă ați făcut o cercetare deja pentru imprimantă laser versus cea cu jet de cerneală și ați ales o imprimantă laser, este posibil să vă...

20. 8. 2020  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție