Ce trebuie să faceți dacă imprimanta printează greșit

09. 8. 2022

9. August 2022, 10:00 | Cumpărați un toner nou sau un cartuș nou, îl introduceți în imprimanta laser sau cu jet de cerneală, încărcați documentul dorit pe computer și îl trimiteți la imprimantă. În mod ideal, la sfârșit, țineți în mână hârtia cu un text sau o imagine frumos imprimată. Dar ce se întâmplă dacă totul nu este așa cum ar trebui fie? Faptul ați cumpărat un cartuș defect este cauza problemelor de calitate a imprimării sau este imprimanta de vină? Imprimarea slabă este un coșmar pentru oricine trebuie tipărească ceva rapid. Astfel, în articolul următor, am rezumat cele mai frecvente probleme de calitate a imprimării care pot apărea. Bineînțeles, veți găsi și sfaturi despre cum le remediați.

Tot ce e mai bun din oferta noastră

Cuprins
Probleme de calitate a imprimării la o imprimantă laser
1. Pete și murdărie pe hârtie
2. Dungi orizontale la imprimare
3. Dungi verticale
4. Repetarea unui text sau a unei părți dintr-o imagine
5. Imprimare prea slabă într-o parte a documentului
6. Imprimare prea deschisă
7. Culori slabe, saturație redusă a culorilor
8. Pagini negre
9. Mesaj de eroare (detectarea cartușului de toner defect)
10. Cartușul vărsat
11. Imprimare decolorată pe hârtie inestetică

Imprimare eronată și alte probleme la imprimarea la o imprimantă cu jet de cerneală
1.Calitate slabă a imprimării
2. Mesaj de eroare
3. Cerneală scursă
4. " Imaginile fantomă" de la imprimarea anterioară apar pe pagina tipărită
5. Imprimanta creează dungi
6. Imprimanta nu imprimă
7. Hârtie blocată în imprimantă
8. Imprimare lentă

Cum prevenim problemele? Asigurați-vă aveți un stoc suficient de cartușe pentru imprimantă

Probleme de calitate a imprimării la o imprimantă laser

Imprimarea pe o imprimantă laser se face mai întâi prin desenarea unei imagini cu un fascicul laser pe un cilindru metalic cu un strat semiconductor sensibil la lumină. Cernelurile de toner sunt apoi transferate pe aceasta, care aderă doar la zonele iluminate (redate) înainte de a fi imprimate pe hârtie. Pentru mai multe informații despre modul în care funcționează imprimarea cu laser, consultați articolul nostru despre Imprimanta laser de la A la Z.

Imprimantele laser au cea mai bună calitate de imprimare, în special atunci când imprimați pe hârtie de birou obișnuită. Prin urmare, mai întâi de toate, verificați dacă problema nu este doar cu hârtia. Spre deosebire de imprimantele cu jet de cerneală, textul pe care îl imprimați de pe o imprimantă laser nu se va uda atunci când vărsați cafea sau ceai pe el, iar capul de imprimare nu se va usca. Cu toate acestea, o imprimantă cu jet de cerneală va oferi o calitate mai bună a imprimării fotografiilor, dar investiția inițială tinde fie mai scumpă în cazul imprimantelor laser. Articolul Cum alegeți o imprimantă pentru acasă va ajuta decideți care este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Așadar, ce poate afecta calitatea imprimării și cauza imprimării slabe la imprimantele laser și ce trebuie făcut dacă o imprimantă laser imprimă eronat?  

1. Pete și murdărie pe hârtie

Ce se întâmplă: Vedeți pete neregulate pe documentul tipărit.

Unde este problema: Cel mai probabil, căutați cauza imprimării defectuoase în imprimantă. Este posibil ca o parte din praful de toner se fi vărsat din cartuș și fi ajuns pe hârtie. Cauza ar putea fi nu numai o problemă cu imprimanta, ci și o înlocuire neglijentă a cartușului de toner (acesta este unul dintre motivele pentru care reumplerea tonerului gol este o idee proastă).

Cum remediem: Dacă pulberea a fost vărsată accidental undeva, problema "dispare" după tipărirea câtorva documente. Amintiți-vă ultima dată când ați schimbat tonerul - ar putea fi înlocuirea care cauzează calitatea slabă a imprimării. Puteți preveni problemele imprimantei dacă o curățați în mod regulat cu un profesionist. Cilindrul de imprimare în sine poate rezista până la zeci de mii de pagini, astfel încât petele de pe hârtie pot fi, de asemenea, un semn cilindrul de imprimare începe se uzeze.

istock-1396987493.jpg

2. Dungi orizontale la imprimare

Ce se întâmplă: Dungile de pe document se repetă.

Unde este problema: Probabil un cilindru optic sau magnetic defectuos este de vină pentru imprimarea necorespunzătoare.

Cum remediem: Din păcate, dacă imprimanta dvs. imprimă dungi orizontale, nu puteți face nimic în acest sens acasă. Probabil va trebui înlocuiți cilindrul optic.

3. Dungi verticale

Ce se întâmplă: Puteți vedea dungi verticale pe întreaga lungime a documentului.

Unde este problema: În acest caz, cel mai probabil, problema este cauzată de racletă. Aceasta are rolul de a curăța cilindrul optic de reziduurile de pulbere după fiecare rotire. Dacă racleta este ruptă undeva, nu va curăța rola în acel punct, iar praful rezidual va ajunge pe hârtie.

Cum remediem: Solicitați înlocuirea racletei. Cereți ajutorul unei companii profesioniste și bucurați-vă din nou de o imprimare de calitate.

istock-1089883160.jpg

4. Repetarea unui text sau a unei părți dintr-o imagine

Ce se întâmplă: Pe document se pot vedea "imagini", rămășițe de la imprimarea anterioară.

Unde este problema:Aceste situații apar atunci când cilindrul optic nu este perfect descărcat și când imprimarea anterioară se repetă după o rotire. În acest caz, fie cilindrul în sine, fie panoul de evacuare a cilindrului este deteriorat.

Cum remediem: Imprimanta va trebui văzută de un profesionist. Aceștia vor înlocui piesa defectă, iar imprimanta dvs. laser va fi ca și nouă.

5. Imprimare prea slabă într-o parte a documentului

Ce se întâmplă: Pe părțile laterale sau în mijlocul hârtiei, imprimarea este semnificativ mai slabă decât în restul documentului.

Unde este problema: Imprimarea slabă în anumite zone ale documentului poate avea două cauze. Fie tonerul se epuizează, fie a fost lăsată bandă protectoare pe cartuș pentru a reduce probabilitatea ca pulberea de toner se împrăștie singură.

Cum remediem: Dacă aveți un cartuș în imprimantă de mult timp și descoperiți nu mai aveți toner, scoateți cutia de toner, scuturați-o ușor și puneți-o la loc, ca soluție pe termen scurt. Acest lucru va amesteca pulberea de toner rămasă, eliminând imprimarea necorespunzătoare. În orice caz, totuși, căutați un cartuș nou. Dacă problema este cauzată de un cartuș de toner nou, este posibil fi uitat îndepărtați banda protectoare menționată mai sus. Îndepărtați-o și încercați imprimați din nou documentul.

6. Imprimare prea deschisă

Ce se întâmplă: Documentul este mult mai deschis atunci când este tipărit decât arată pe monitorul computerului.

Unde este problema: Acest defect este cauzat de o funcționare defectuoasă a stratului fotosensibil de pe cilindrul optic. Dacă depune mai puțin toner sub formă de praf decât ar trebui, înseamnă există mai puțină praf de toner pe documentul imprimat. Alternativ, problema poate fi și problema de mai jos, a se vedea punctul 7.

Cum remediem: Cilindrul optic defect trebuie fie inspectat de un profesionist.

7. Culori slabe, saturație redusă a culorilor

Ce se întâmplă: Imaginea sau textul de pe documentul tipărit are nuanțe complet diferite de cele de pe monitor. De asemenea, este posibil înregistrați o saturație și o culoare scăzută a imprimării.

Unde este problema: Este vorba de o calibrare greșită. Acesta este procesul de reglare a cartușelor de toner astfel încât acestea funcționeze împreună și să imprime nuanțele corecte. De cele mai multe ori, imprimantele se ocupă automat de calibrare, dar acest lucru nu este o regulă. Sau, tonerul din cartuș este prea puțin și este timpul cumpărați un nou cartuș de imprimantă.

Cum remediem: Începeți calibrarea imprimantei. Vedeți cum funcționează calitatea imprimării! Aveți grijă nu lăsați această problemă la o parte și efectuați calibrarea cât mai curând posibil. Între timp, puteți citi despre psihologia culorii și la ce trebuie fiți atenți atunci când o imprimați. Totuși, diferențele ușoare nu trebuie însemne imediat o imprimare defectuoasă și probleme cu imprimanta. Depinde, de asemenea, de calitatea afișajului sau a monitorului computerului și de setările de culoare ale acestuia. De exemplu, o setare a "modului de noapte" care îngălbenește ecranul poate afecta aspectul imprimării.

istock-188148127.jpg

8. Pagini negre

Ce se întâmplă: În loc de text sau de o imagine, întreaga pagină iese neagră din imprimantă.

Unde este problema: Paginile negre sunt cauzate de un cilindru optic slab încărcat. După ce se rulează, tonerul se lipește de întreaga suprafață și apoi se imprimă pe hârtie.

Cum remediem: Încredințați imprimanta dumneavoastră unui profesionist. Acesta va inspecta cilindrul, va verifica încărcarea acestuia și se va ocupa de înlocuirea oricărei componente a imprimantei dvs. laser.

istock-1133405969.jpg

9. Mesaj de eroare (detectarea cartușului de toner defect)

Ce se întâmplă: Atunci când introduceți o comandă de imprimare, pe monitorul computerului apare o fereastră cu un mesaj precum "Înlocuiți tonerul" sau "Tonerul nu este instalat".

Unde este problema: Cipul este defect.

Cum remediem: Dacă nu se întâmplă nimic după ce faceți clic pe OK sau dacă nu puteți confirma deloc mesajul și nu puteți imprima, este posibil fie necesar înlocuiți cartușul de toner. Cu toate acestea, unele imprimante permit resetați cartușul de toner prin intermediul meniului imprimantei, ceea ce va reseta informațiile eronate. După resetare, puteți imprima din nou. Am scris mai multe despre motivul pentru care imprimanta dvs. a încetat mai imprime peste noapte în De ce se blochează tonerele compatibile.

istock-943163002.jpg

10. Toner vărsat

Ce se întâmplă: Atunci când despachetați un cartuș de toner nou, s-a vărsat puțin praf de toner.

Unde este problema: Cel mai probabil, acest defect al tonerului s-a întâmplat pe drumul spre dumneavoastră. Unele cartușe sunt mai sensibile la șocuri, acestea putând slăbi îmbinările. Cu toate acestea, defectul ar fi putut apară și în fabrică, de exemplu, prin faptul nu a fost strâns unul dintre șuruburi.

Cum remediem: Nu introduceți cartușul de toner în imprimantă, ci returnați-l. În caz contrar, ați putea cauza probleme cu imprimanta și compromite calitatea imprimării.

11. Imprimare decolorată pe hârtie inestetică

Ce se întâmplă: Hârtia se rulează, nu arată prezentabil, iar documentul tipărit este decolorat.

Unde este problema: Hârtia absoarbe umezeala din aerul înconjurător. 

Cum remediem: Dacă zona în care imprimați și depozitați documentele este prea umedă, hârtia se poate încreți și poate crea denivelări. Culoarea nu se va răspândi uniform pe hârtia umedă, iar pagina tipărită nu va fi un semn de imprimare bună. Soluția este de a muta cel puțin hârtia depozitată în spații mai uscate.

Tip: Dacă nu ați găsit problema dvs. în listă și nu reușiți comunicați cu imprimanta, nu vă faceți griji. Am scris un ghid despre cum conectați imprimanta la PC. Sau puteți citi și despre cele mai frecvente probleme ale imprimantei Canon.

Imprimare eronată și alte probleme la imprimarea pe o imprimantă cu jet de cerneală

De asemenea, imprimantele cu jet de cerneală pot fi afectate de mai multe lucruri decât doar de hârtia blocată în imprimantă. După cum am descris în articolul nostru Imprimante laser vs. imprimante cu jet de cerneală, imprimantele cu jet de cerneală imprimă folosind zeci de duze microscopice situate în capetele de imprimare ale imprimantei. Acestea injectează cerneala cu o viteză uriașă din cartuș pe hârtie. Comunicarea dintre imprimantă și computer este din nou asigurată de un cip din cartușul de cerneală. În timpul acestui proces, este posibil întâmpinați diverse probleme cu imprimanta. Cu ce erorori puteți întăknii cel mai adesea la o imprimantă cu jet de cerneală?

1. Calitate slabă a imprimării

Ce se întâmplă: Există goluri în documentul tipărit sau culorile sunt diferite de cele de pe monitor.

Unde este problema: Imprimarea slabă pe o imprimantă cu jet de cerneală poate avea mai multe cauze. Cele mai frecvente sunt un cap de imprimare înfundat, un cartuș gol sau un cartuș defect.

Cum remediem: Începeți curățarea capetelor de imprimare. Puteți face acest lucru direct din panoul de control al imprimantei. Încercați imprimați cel puțin o dată pe lună pentru a evita înfundarea capetelor de imprimare și pentru a elimina imprimarea defectuoasă.

2. Mesaj de eroare

Ce se întâmplă: O fereastră de eroare apare pe monitorul computerului atunci când introduceți o comandă de imprimare.

Unde este problema: Similar cu o imprimantă laser, cel mai probabil este vorba de un cip defect.

Cum remediem: Confirmați mesajul făcând clic pe OK. Dacă acest lucru nu ajută, încercați curățați contactele cartușului (de exemplu, cu o lavetă din microfibră). Acestea pot fi ușor oxidate, împiedicând comunicarea cu imprimanta.

3. Cerneală vărsată

Ce se întâmplă: Când despachetați noul cartuș, veți constata acesta este murdar de cerneală.

Unde este problema: Ca și în cazul tonerului vărsat, îmbinările cartușului de cerneală în sine s-au slăbit în mod evident.

Cum remediem: Nu introduceți deloc un cartuș murdar în imprimantă; o veți murdării. Trimiteți imediat cartușul la reclamație.

Tip: Accident cu cartușul de imprimantă? Aflați cum scoateți tonerul sau cerneala de pe haine.

4. "Imaginile fantomă" de la tipărirea anterioară apar pe pagina tipărită

Ce se întâmplă: Fantomele, adică imagini sau fragmente de text din sesiunea de imprimare anterioară, apar pe noul document.

Unde este problema: În timp ce cilindrul optic este probabil de vină la o imprimantă laser, la imprimantele cu jet de cerneală semnul negru este capul de imprimare sau duzele înfundate (dar imprimanta dvs. ar trebui raporteze aceste lucruri cu un mesaj de eroare).

Cum remediem: În primul rând, asigurați-vă cartușul de cerneală este introdus corect în imprimantă și nu s-a scurs cerneală și nu a intrat în imprimantă.. Apoi puteți verifica duzele și puteți utiliza un program de întreținere a imprimantei pentru a verifica și curăța duzele. Nu în ultimul rând, asigurați-vă aveți software-ul actualizat, inclusiv driverele de imprimantă. Dacă, chiar și după toți acești pași, încă mai vedeți imagini fantomă la imprimare, lăsați imprimanta pe mâna unor profesioniști în service.

5. Imprimanta creează dungi

Ce se întâmplă: Vedeți dungi pe hârtie sau imprimanta sare peste o culoare.

Unde este problema: Este posibil ca de vină fie un cartuș de cerneală uscat.

Cum remediem: Puteți încerca fie curățați cartușul uscat, fie îl aruncați și îl înlocuiți cu un cartuș nou. Există mai multe cauze pentru care cerneala uscată dintr-o imprimantă cu jet de cerneală poate provoca multe probleme. Pentru informații mai detaliate, citiți articolul nostru Cerneala uscată într-o imprimantă cu jet de cerneală.

6. Imprimanta nu imprimă

Ce se întâmplă: După ce a fost trimisă la imprimantă, aceasta nu imprimă sau nu apare deloc în opțiunile de imprimare.

Unde este problema: Este posibil ca imprimanta fie deconectată, conectată necorespunzător sau nu aibă un driver.

Cum remediem: În primul rând, asigurați-vă imprimanta cu jet de cerneală este efectiv conectată la rețea și că este conectată prin cablu la dispozitiv, dacă conectați la acesta prin intermediul unui cablu USB. Pentru conexiunile fără fir prin Wi-Fi, asigurați-vă sunteți conectat la aceeași rețea Wi-Fi. Dacă imprimanta este în continuare indisponibilă, încercați reporniți imprimanta și computerul și să reinstalați driverele de imprimantă.

istock-1135153593.jpg

7. Hârtie blocată în imprimantă

Ce se întâmplă: Imprimanta nu imprimă documentul pe care îl doriți. 

Unde este problema: S-a blocat hârtia în imprimantă.

Cum remediem: Hârtia se poate bloca în interiorul imprimantei în timpul imprimării sau imediat după ce este trasă de imprimantă. Asigurați-vă folosiți hârtia de birou recomandată pentru imprimantă, o încărcați corect în tavă și nu introduceți prea multă hârtie în imprimantă. Hârtia trebuie fie curată și dreaptă, mai ales nu trebuie fie mototolită sau încrețită, altfel se va bloca mai ușor. Atunci când este blocată, nu forțați hârtia iasă din imprimantă, ci trageți-o treptat și cu atenție pentru a evita ruperea hârtiei și pentru a nu o îndepărta mai greu din imprimanta cu jet de cerneală.

8. Imprimare lentă

Ce se întâmplă: Imprimanta imprimă lent, imprimarea unui document durează mult mai mult decât de obicei.

Unde este problema: Tipul de hârtie este necorespunzător.

Cum remediem: Este posibil fi setat din greșeală imprimarea pe un alt tip de hârtie și imprimanta încerce imprime pe ea cu o calitate diferită. Accesați setările imprimantei și schimbați tipul de hârtie în hârtie obișnuită în proprietățile de imprimare. Dacă imprimanta dvs. este conectată la o rețea fără fir (Wi-Fi), este posibil ca un semnal slab sau ceva din apropiere cauzeze imprimarea lentă. Nu în ultimul rând, verificați dacă cipul cartușului original este deteriorat. Dacă nimic din toate acestea nu vă ajută, este posibil ca parametrii imprimantei și setările software-ului fie deja depășite și este timpul achiziționați o imprimantă nouă.

 Cum prevenim problemele? Asigurați-vă aveți un stoc suficient de cartușe pentru imprimantă

Dar cea mai frecventă "problemă" cu care puteți confrunta atunci când imprimați atât cu imprimante laser, cât și cu jet de cerneală, este atunci când pur și simplu rămâneți fără cartușe. În acest caz, am pus intenționat cuvântul "problemă" între ghilimele, deoarece poate fi rezolvat destul de ușor: Aruncați o privire la gama noastră de tonere și cartușe și achiziționați rezerve pentru a vă reface stocul.

Dacă ați acumulat multă hârtie tipărită acasă (și nu doar pentru ați avut probleme cu imprimanta), aveți grijă nu o aruncați la gunoi! Puteți face magie și cu hârtia tipărită. Aflați ce să faceți cu hârtia tipărită.

istock-1371713747.jpg
Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Imprimante laser vs. jet de cerneală: care sunt diferențele dintre?

Care imprimantă este cea mai bună? Aceasta este, probabil, întrebarea de oricine se gândește de a cumpăra un astfel de dispozitiv. Privind...

12. 9. 2022  Articolul complet »

Imprimantă laser de la A la Z: cum funcționează

Dacă ați făcut o cercetare deja pentru imprimantă laser versus cea cu jet de cerneală și ați ales o imprimantă laser, este posibil să vă...

20. 8. 2020  Articolul complet »

Transport GRATUIT

Clienților înregistrați cu comenzi peste 140 Lei

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție