Întreținerea la timp, și corectă a imprimantei - mai puține probleme

23. 11. 2020

23. Noiembrie 2020, 10:00 | Ar trebui avem grijă de lucrurile noastre ca de ochii din cap. Cu cât sunt mai scumpe, cu atât ar trebui avem mai multă grijă. vom recomanda cum prelungiți durata de viață a imprimantei dumneavoastră cu o îngrijire adecvată.

Sfaturi utile bunicii sau cum ai grijă de imprimante

Chiar și pentru acei utilizatori care nu au acordat atenție la clasa de fizică a școlii elementare, este clar întreținerea imprimantei variază în funcție de ce fel de imprimantă folosiți, cu jet de cerneală sau laser. S-au descris deja sute de hârtii și diferențele dintre acestea și s-au consumat litri de cerneală (respectiv kilograme de pulbere de toner). Deci nu vă vom mai reține acum cu aceste subiecte. Mai degrabă am vorbi despre cum arată măsurile comune a celor două tipuri.

udrzba1-nahled2.jpg

 

Iată câteva sfaturi generale pentru a vă proteja imprimanta de daune:

1)

Nu acoperiți imprimanta și nu o folosiți ca masă alternativă. Mai ales la imprimantele laser, rola de fuziune se încălzește și, prin urmare, orificiile de ventilație ale dispozitivului trebuie rămână complet respirabile. Desigur, înțelegem o vază cu lalele proaspete pe o pătură de a bunicii este de bun gust sau originalul Mona Lisa de Leonardo Da Vinci ies în evidență mult mai bine în apartament decât o duzină și un dispozitiv plictisitor de design, dar credeți-mă, dacă punem aceste decorațiuni pe o imprimantă, într-adevăr nu va merge bine. De aceea, lăsați orice încercare de a înfrumuseța apartamentul unui alt obiect mai potrivit în acest scop.

udrzba2-nahled2.jpg

2)

Lăsați spațiu liber în jurul imprimantei pentru acces convenabil la dispozitiv. Imprimanta însăși trebuie așezată pe o suprafață solidă și stabilă, în afara razelor solare directe sau a căldurii enorme.

3)

Asigurați-vă dispozitivul nu se află într-un mediu în care există o atmosferă plină de praf sau umiditate. Imprimantele, spre deosebire de unele ceasuri sau telefoane, nu sunt rezistente la apă și producătorii (Doamne ferește?!) nu se așteaptă ca utilizatorii imprime fotografii la un metru sub nivelul Mediteranei.

udrzba3-nahled2.jpg

4)

Nu la zgârciți la calitatea hârtiei pe care o utilizați, indiferent dacă imprimați cu o imprimantă cu jet de cerneală sau laser. Acest lucru reduce riscul de funcționare defectuoasă a prafului care este eliberat de hârtie. Clasa de lucrări este marcată cu litere, unde A înseamnă cel mai mare și C cel mai mic. Dacă aveți o imprimantă mai rapidă, luați în considerare acest lucru din nou atunci când cumpărați hârtie, deoarece aceste imprimante sunt mai predispuse la disfuncționalități cauzate de pătrunderea prafului în aparat.

5)

Protejați imprimanta de efectele electricității statice, șocurilor electrice sau câmpurilor magnetice.

Imprimantă cu jet de cerneală - Imprimați pe viață!

Dacă doriți auziți (sau mai bine zis citiți) sfaturi simple, care oferă o perspectivă eficientă și care eliberează de grijile unei imprimante cu jet de cerneală, citiți - oricât de paradoxal ar părea - nu te opri din tipărit. Acest lucru va preveni una dintre cele mai frecvente probleme cu imprimantele cu jet de cerneală: înfundarea, uscarea sau aerarea duzelor.

 

udrzba-4-nahled2.jpg

 

Proprietatea naturală a cernelii este uscarea. Evaporarea apei, care este utilizată în mod normal pentru a dilua cerneala (este una dintre componentele sale), poate avea loc după aproximativ trei săptămâni, de aceea se recomandă utilizarea imprimantei cel puțin o dată pe săptămână. Temperatura și umiditatea ambiantă afectează, de asemenea, uscarea. Dacă duzele sunt deja înfundate, puteți afla prin calitatea slabă a imprimării, de ex. Sub formă de culori estompate. Multe modele au, de asemenea, programe de diagnostic care sunt capabile dezvăluie adevărata cauză a problemei.

Nu ți-ai dori ai mereu „capul limpede”

Visul multora dintre noi este avem un loc de muncă care nu este epuizant din punct de vedere psihic, stresant sau care solicită responsabilitatea personală pentru a lucra, unde nu ajungi ai sindromul burnout. Pe scurt, după cum spune zicala: „să ai capul limpede”. Așa și imprimanta dumneavostră merită un loc de muncă liniștit, precum toți ne-am dori cu adevărat.

Capetele de imprimare pot fi:

  • detașabil (permite scoaterea ușoară din imprimantă);

  • integrat ferm în imprimantă;

  • parte integrantă a cartușului de imprimare. (În acest caz, când întregul cartuș este înlocuit, capul de imprimare este înlocuit în același timp).

Primul instrument pe care îl puteți utiliza pentru a curăța capetele de imprimare este software-ul programat în acest scop. De obicei face parte din driverul unui anumit model de imprimantă. În majoritatea cazurilor, îl puteți găsi în elementul „Proprietăți” de pe imprimanta dumneavoastră. Acesta este cel mai simplu și rapid mod de a rezolva o problemă de imprimare de dificultate mică. Dispozitivele moderne sunt echipate cu o funcție de auto-curățare automată care pornește imediat ce software-ul imprimantei evaluează pentru a efectua întreținerea capului de imprimare.

udrzba-5-nahled2.jpg

 

Astăzi nu se poate face totul printr-un simplu click al unui buton (deși mulți adolescenți l-ar aprecia), există încă câteva activități pe care - neintenționat - le avem de făcut manual. Imaginați-vă comoditatea de a săpa o canalizare prin a descărca o aplicație simplă, apoi ar fi suficient selectați pictograma târnăcop pe telefonul mobil, o atingeți și...

Dar continuăm visăm, pentru - așa cum spune clasicul - nobilimea muncii. Și prin aceasta, el pune accentul în special pe lucrarea manuală.

La fel și în acest caz, curățarea capetelor imprimantei cu o soluție specială de curățare a lichidului uscat. Trebuie o aplicați manual pe cartuș pentru a elibera duzele uscate. Capul de imprimare separat poate fi apoi curățat cu alcool izopropilic. Nu se recomandă utilizarea altor substanțe, există riscul de a deteriora imprimanta prin gravarea suprafeței capului de imprimare.

Înainte de curățare, deconectați imprimanta și lăsați-o se răcească câteva minute. Dacă designul imprimantei o permite, putem scoate cartușul de imprimare și putem folosi apă obișnuită pentru a curăța capul de imprimare, care înmoaie ușor cerneala uscată.

Reglarea capului de imprimare - fiecare după gustul său

Nu numai curățat, ci capul imprimantei trebuie și configurat corect dacă vrem ne servească calitativ pe o perioadă îndelungată. La configurare, este necesar urmați cu strictețe manualul furnizat împreună cu produsul specific; Deoarece fiecare imprimantă este concepută diferit, practic nu există un singur manual care poată fi utilizat pe toate modelele.

Cerneala de calitate este suficientă pentru a preveni problemele viitoare

Alte probleme tehnice pot fi cauzate de lipsa de cerneală din cartuș. În acest caz, înlocuiți-l în avans. Nu apăsați niciodată „gol”, deoarece acest lucru ar putea arde capul de imprimare. Înlocuirea sa este destul de costisitoare și, prin urmare, deseori neprofitabilă și este mai bine achiziționați o imprimantă nouă.

De asemenea, evitați cerneala de calitate slabă, cerneala ieftină este predispusă la uscare și cu siguranță nu va aduce beneficii imprimantei. Economisirea nu merită, recomandăm cartușele originalele sau cele compatibile de la furnizori verificați.

Imprimante laser = pe jumătate scăpat de griji

Acest tip de imprimantă necesită, de asemenea, utilizarea tonerelor de înaltă calitate, deoarece acest lucru are și un impact major asupra vieții sale. Desigur, producătorii de imprimante recomandă utilizarea tonerelor originale, dar tonerele compatibile, care sunt semnificativ mai ieftine, pot fi folosite și fără probleme. Dar întotdeauna găsiți un vânzător de încredere.

 

pitva-tonera-11-nahled2.jpg

 

Deoarece tonerul - spre deosebire de cerneală - nu se usucă, acest tip de dispozitiv este mai ușor de întreținut decât o imprimantă cu jet de cerneală. Prin urmare, nu contează dacă nu tipăriți mult timp. Cu toate acestea, chiar și o imprimantă laser va necesita uneori curățarea cartușelor de toner de reziduurile de pulbere.

Înainte de a începe, asigurați-vă imprimanta este din nou deconectată. Mai ales lăsați-o se răcească. Apoi puteți scoate tonerul și îl puteți curăța cu alcool izopropilic. Folosiți întotdeauna o cârpă fără scame. Acest lucru ar putea crea dezastru în interiorul imprimantei.

Îl veți pune și după sticlă, astfel încât nu i se întâmple nimic? Absolut nu!

De asemenea, aveți grijă de propria siguranță atunci când întrețineți imprimanta. Este neapărat manipulăm tonerele cu atenție, riscăm nu numai ne pulverizăm corpul cu pulbere dăunătoare pielii, ci chiar o inhalăm.

Mai presus de toate, însă, utilizați pe deplin imprimanta, mai ales în perioada de garanție. Testați-o complet, astfel încât vă puteți plânge în caz de dificultăți. Nu are rost o privim doar. Nu este o icoană sfântă.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Imprimantă laser de la A la Z: cum funcționează

Dacă ați făcut o cercetare deja pentru imprimantă laser versus cea cu jet de cerneală și ați ales o imprimantă laser, este posibil să vă...

20. 8. 2020  Articolul complet »

Cum sa depozitați tonere în mod corespunzător

Poate că, vi s-a întămplat când a trebuit să cumpărați un toner nou:„ar trebui să comand doar un singur pachet”, „îmi permit să cumpăr mai...

7. 9. 2020  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție