Hârtia la birou: cum să reducem consumul de hârtie și să o reciclăm în mod corespunzător

01. 10. 2020

1. Octombrie 2020, 10:00 | Sunt aceste grămezi de hârtie într-adevăr în pubelele birourilor noastre deșeuri inutilizabile? Există oportunități de a profita la maximum de această resursă naturală valoroasă? Dacă luați în considerare întrebări similare, puteți aprecia următorul articol privind reciclarea hârtiei la birou.

Consumul de hârtie este legat de creșterea economică 

În medie, in Cehia consumă 130 kg de hârtie pe an, media in Slovacia este aproape cu jumătate mai puțin. În schimb, în Germania sau Austria, consumul de hârtie pe cap de locuitor se ridică la aproximativ 230 kg pe an, chiar și 260 kg în America de Nord.

Statisticile confirmă faptul că consumul mai mare de hârtie merge mână în mână cu creșterea nivelului de trai al țării. Statele dezvoltate și bogate au mai multe companii funcționale care produc grămezi de documente tipărite, scrisori și reclame. Toate aceste firme trebuie, desigur, fie controlate, controlate de un număr de funcționari, și de contact cu ei din nou, fără documente.

Hârtia este de neînlocuit la birou

Hârtia ca operator de transport de date are un mare avantaj față de stocarea digitală. Chiar dacă hârtia arde un pic mai repede, nu poți șterge datele din ea, este disponibilă și pentru probleme tehnice, sau în cazul unei pene de curent, și totuși este mai greu o furi de la carobul de la etajul patru.

Sfaturi despre reciclezi hârtia la birou

Odată ce ați folosit hârtia și ați făcut cea mai mare parte din ea, nu mai este lăsată o reciclați. puteți obține hârtie utilizate de la biroul dumneavoastră pentru a fi reutilizate?

1) Echiparea birourilor cu cosuri pentru hartie uzata

Deși hârtia nu este doar cea mai frecvent reciclată materie primă din Republica Cehă, în multe companii v-ați uita în zadar pentru containerele de deșeuri sortate, adică pe hârtie de ocazie.

Însăși existența containerelor de deșeuri sortate nu garantează rezultate bune. Amplasarea containerelor și disponibilitatea acestora joacă, de asemenea, un rol esențial. Cercetătorii de la Universitatea din Kansas au confirmat într-un experiment distanța coșurilor de la un loc de muncă are un efect profund asupra intensității sortării. Când containerele de hârtie folosite au fost plasate într-o singură locație centrală, personalul sortate doar 28 % din hârtie, în timp ce 85-94% din hârtie a fost sortate în containere. Ei au fost cel mai mult ca angajații sortate în containere care au fost plasate direct pe birourile lor.

recyklace-3-nahled2.jpg
Distanța containerelor de deșeuri sortate are un impact major asupra intensității sortării. Angajații cel mai sorta în containere le-au la îndemână.

2) Motivarea altor colegi

Mai puțin importantă este simpla motivație a angajaților de a sorta deșeurile. Angajatorii pot sprijini acest lucru cu informare ecologică, dar ar trebui fie distractiv și edificator, nu plictisitor și obligatoriu (așa este cazul mai des). Sortarea hârtiei și a altor deșeuri în birouri poate fi destul de ușor remitepeared într-un joc distractiv sau un program de stimulare, dacă doriți. Desigur, ar trebui existe un exemplu pozitiv de la directori și șefi.

recyklace4-nahled2.jpg
Motivarea colegilor pentru sortarea hârtiei nu trebuie fie dificilă. Uneori trebuie doar stârnești un spirit competitiv în ele.

3) De asemenea, reciclați hârtie mărunțită

Biroul tău produce grămezi de hârtie folosită pe care ești forțat le distrugi din cauza datelor sensibile? În ciuda multor îndoieli, hârtia mărunțită poate fi, de asemenea, reciclata. Cu toate acestea, posibilitățile de utilizare ulterioară a hârtiei vor fi mărunțite în continuare. Ca urmare a tăierii fibrelor lungi de hârtie în tăiței subțiri, hârtia mărunțită poate fi reutilizată numai pentru producția de batiste și hârtie igienică. Care, cu toate acestea, nu este în nici un caz un obstacol în sortarea sa.

4) Cumpara mașina Epson de reciclare a hârtiei

Producătorul japonez de imprimante a venit recent cu o noutate inovatoare - dezvoltat și a lansat o linie de reciclare pentru birouri - PaperLab. Acest colos, care seamănă cu întinderea și zgomotul computerelor din 1960, reciclează hârtia de birou fără a folosi apă.

Pur și simplu pune hârtie tipărită pe o parte, iar pe de altă parte puteți bucura de hârtie de birou fragant și curată. Fără nici o exagerare, acest dispozitiv poate produce nu numai hârtie albă strălucitoare la cerere, dar, de asemenea, hârtie rezistentă la flacără sau hârtie parfumată.

Epson pune până la 14 foi pe minut, sau 6 720 de pagini pe zi. Acest tocător este cel mai organic din lume este disponibil numai în Japonia și prețurile pentru piața europeană nu au fost stabilite la toate, așa nu va fi atât de cald în condițiile noastre încă.

Hârtia abia începe sa fie reciclata, dar se pot recicla si alte materii prime

Există o cantitate uriașă de deșeuri în birouri, departe de doar de hârtie. Potrivit statisticilor, după hârtie, a doua cea mai comună risipă in birourile americane este cutia de băutură. Mergeți mai departe în birourile dumneavoastră, nu reciclați numai materiale plastice, hârtie și sticlă, reciclați de asemenea, deșeuri electrice, reciclați tonere... Și dacă aruncați ceva, încercați va gândiți găsiți o cale de a reutiliza deșeurile.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Când se consuma ce pot face, arunc sau reciclez tonerele?

Sortarea deșeurilor este o activitate destul de importantă pentru mulți astăzi. Dacă sunteți printre cei care sunt implicați activ în...

31. 8. 2020  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție