Când se consuma ce pot face, arunc sau reciclez tonerele?

31. 8. 2020

31. August 2020, 10:00 | Sortarea deșeurilor este o activitate destul de importantă pentru mulți astăzi. Dacă sunteți printre cei care sunt implicați activ în protejarea mediului, s-ar putea sa va gândiți din când în când sortați în mod corespunzător orice lucru special. Precum un toner. Următoarele rânduri vor aduce mai aproape de modul în care se pot recicla cartușele și tonerele fără a încălca legea și ce puteți face pentru a scăpa de ele in mod organic.

Ce sunt tonerele?

Cartușele de toner sunt cutii de plastic simplificate care conțin vopsea cu pulbere. Aceasta constă cel mai adesea din carbon și oxizi metalici parțial magnetizați (polimeri). Cu toate acestea, este vopsea rămasă în cartușele goale, deci sunt toxice pentru mediu.

Și, deși aproape toate cartușele de imprimantă sunt din materiale ecologice, atunci când are loc manipularea cartușelor goale, reziduurile de vopsea ar putea, de exemplu, ajungă la plămâni.

10-zlava-tonery.png

Cum sa scapam de tonere în conformitate cu legea?

Poate de aceea, în conformitate cu standardele aplicabile, cartușele de toner sunt marcate cu litera O, adică sunt categorisite ca fiind deșeuri. Ceea ce înseamnă că, de îndată ce consumați umplutura tonerului, puteți arunca cutia în deșeuri amestecate, care sunt apoi exportate în depozite de deșeuri sau incineratoare special concepute pentru acestea.

Dacă această opțiune nu vă este pe plac, duceți cartușul gol în centrele de colectare.

Cum sa scapam de tonere organic?

Datorită reziduurilor de vopsele menționate mai sus, orice reciclare a cutiilor de plastic ar trebui efectuată în condiții de funcționare mai restrânse.

Și de aceea majoritatea cartușelor de toner sunt făcute pentru a fi reumplute. Profesional, această reumplere este menționată în cuvântul renovare. Aceasta este cea mai ieftină și mai ecologică soluție pentru a face față tonerului gol. Am povestit deja despre tonere renovate într-unul din articolele anterioare. 

Ce puteți face pentru mediul inconjurator?

Deși cartușele de toner, așa cum am menționat mai sus, sunt etichetate ca alte deșeuri, vă recomandăm nu le aruncați în coșul de gunoi. De îndată ce rămâneți fără cartuș, contactați-ne și trimiteți-le catre noi.

Reumplem cartușele direct în atelierele noastre unde producem tonere reciclate pentru care garantăm calitatea.

Atâta timp cât starea tonerului gol nu mai permite renovarea acestuia, ne vom ocupa de eliminarea ecologică a acestuia.
Și dvs, între timp, puteți arunca o privire la noile tonere, in liniște.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Unde să aruncați tonerul sau cartușele: Vă sfătuim cum să eliminați sau să reciclați cartușul gol.

Indiferent dacă folosiți o imprimantă cu jet de cerneală sau laser, nu puteți evita înlocuirea cartușului sau a tonerului din când în când....

25. 8. 2022  Articolul complet »

Hârtia la birou: cum să reducem consumul de hârtie și să o reciclăm în mod corespunzător

Sunt aceste grămezi de hârtie într-adevăr în pubelele birourilor noastre deșeuri inutilizabile? Există oportunități de a profita la maximum...

1. 10. 2020  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție