Unde să aruncați tonerul sau cartușele: Vă sfătuim cum să eliminați sau să reciclați cartușul gol.

25. 8. 2022

25. August 2022, 10:00 | Indiferent dacă folosiți o imprimantă cu jet de cerneală sau laser, nu puteți evita înlocuirea cartușului sau a tonerului din când în când. Dar aveți vreo idee despre ce să faceți cu un cartuș de imprimantă vechi și gol? Cu siguranță nu trebuie aruncat la coșul de gunoi - cel puțin nu, dacă nu doriți dăunați mediului înconjurător. Deci, cum descurcați cu cartușele sau tonerele goale?

Eliminarea tonerului sau a cartușului

Cu toate atât tonerele, cât și cartușele sunt, la prima vedere, "doar" cutii negre care conțin materiale pentru imprimare - pulbere de toner în cazul unui toner și cerneală în cazul unui cartuș -, acestea nu au ce căuta în deșeurile de plastic din două motive. Primul este reziduurile de cartușe conțin tot felul de substanțe chimice care trebuie eliminate într-un mod adecvat. Al doilea motiv este că, pe lângă plastic, aceste carcase conțin și o serie de alte componente, cum ar fi un microcip, un electrod de încărcare, un dezvoltator magnetic și așa mai departe. 

Având în vedere aceste fapte, probabil nu este surprinzător faptul cel mai ecologic mod de eliminare a tonerului sau a cartușului este de a preda gratuit tonerul sau cartușul unui centru de colectare care se va ocupa de eliminarea corectă a acestuia. În unele magazine de electronice, în magazinele universale sau, în general, în locuri cu un trafic public mai mare, puteți găsi chiar cutii în care cartușele goale pot fi aruncate pur și simplu și grijile dumneavoastră au dispărut. Cutiile sunt apoi colectate și ele pentru a fi eliminate în mod ecologic. Așadar, dacă nu doriți mergeți la un centru de colectare și aveți posibilitatea de a folosi cutii similare, le puteți folosi fără griji. Nu veți face decât ajutați natura.

istock-865741202.jpg

Colectarea de tonere goale 

O altă modalitate de a scăpa de tonerul gol este îl vindeți. Unele companii colectează tonere goale pentru a le reumple și a le vinde la un preț bun. Prețurile de răscumpărare variază de la o companie la alta și de la un tip de toner la altul, deși, de obicei, nu sunt foarte mari. Cu toate acestea, din punctul de vedere al utilizatorului, această opțiune este cu siguranță mai interesantă decât eliminarea gratuită a tonerului la un centru de colectare. Și, bineînțeles, totul este complet ecologic

Preluarea de către producător

Unii producători de imprimante pot folosi, de asemenea, programul lor de preluare a tonerelor sau a cartușelor. Acest lucru se face, de obicei, comandând livrarea plicurilor pe site-ul web al producătorului, pe care apoi le împachetați și trimiteți gratuit cartușele goale la adresa precompletată a producătorului. Producătorul va elimina apoi produsele într-un mod ecologic și va utiliza materialele reutilizabile pentru fabricarea altor produse. Deși nu toți producătorii oferă un astfel de program, așa că, din nou, va trebui faceți câteva cercetări pe internet, HP, de exemplu, are un program de ani de zile. Mai multe informații despre acesta pot fi găsite aici.

Sfat: Există trei tipuri de tonere pe piață. Tonere originale sunt cartușele produse de producătorul imprimantei. Tonere compatibile sunt cartușe de la terți care au o calitate identică, dar sunt mai ieftine. Al treilea tip este reprezentat de tonerele recondiționate sau reciclate, despre care veți afla mai multe mai jos.

istock-981930476.jpg

Reciclarea tonerului și a cartușului sau cea mai bună dintre toate opțiunile

De departe cea mai înțeleaptă opțiune pentru ce să faceți cu tonerele sau cartușele goale, atât în ceea ce privește mediul înconjurător, cât și portofelul dumneavoastră, este reciclarea sau recondiționarea acestora sub formă de reîncărcări. Tonerele și cartușele originale (și în prezent chiar și unele alternative) pot fi reumplute cel puțin o dată, fiind astfel "reînviate" din nou. Partea bună este că, în acest caz, cartușul de imprimare este de fapt foarte ieftin, deoarece plătiți doar pentru el (și, desigur, puțin pentru munca companiei) și nu pentru electronice, carcasă, ambalaj și toate celelalte "extra". Prețurile de reîncărcare a tonerului sau a cartușului variază de la o companie la alta, dar și de la un tip la altul. Timpul de care au nevoie companiile pentru a le umple variază în unități de zile, chiar și în cazul livrării de către transportator. Astfel, imprimanta dvs. va funcționa foarte repede. 

Cu toate acestea, există un lucru destul de important de reținut cu privire la tonerele sau cartușele recondiționate. Pentru a menține calitatea imprimării lor sau cel puțin pentru a o menține la cel mai înalt nivel posibil, este necesar folosiți o companie verificată pentru umplere. Din păcate, nu toate companiile pot umple cartușele exact așa cum este necesar, ceea ce va duce la o calitate mai slabă a imprimării. Așadar, atunci când alegeți o companie care vă recondiționeze cartușul, asigurați-vă verificați recenziile online ale acesteia

istock-862302786.jpg

Cum împachetez tonerele și cartușele astfel încât nu se deterioreze? 

Deoarece tonerele și cartușele sunt relativ fragile și, prin urmare, se pot deteriora destul de ușor, este esențial le ambalați cât mai bine posibil înainte de a le trimite pentru a fi colectate, reumplute sau pur și simplu eliminate în mod ecologic. Cel mai bun mod de a le proteja este le împachetați în cutia originală. Le puteți împacheta ulterior într-o cutie mai mare. Cu toate acestea, asigurați-vă că, cutia poate susține greutatea cartușelor și o puteți ridica fără probleme. Țineți cont de faptul această cutie va fi manipulată de alte persoane. Tonerele și cartușele ambalate corespunzător nu ar trebui se miște sau pocnească în cutie. În acest caz, încercați umpleți cutia cu ziare vechi, plastic etc. Nu este o idee rea le marcați - dacă transportatorul permite acest lucru - ca fiind bunuri fragile atunci când le trimiteți. Probabil nu este necesar se sublinieze faptul este absolut crucial le trimiteți la adresa corectă, deoarece orice transport inutil reprezintă un risc pentru ele.

Sfat: Dacă nu vreți scăpați de toner, avem o serie de sfaturi pentru a-l folosi acasă sau la birou. La urma urmei, este adesea un "stil" tehnologic care poate face senzație în interior, dar care poate fi folosit și în alte locuri. Pentru inspirație, consultați articolul nostru anterior.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

kanc

Cum reduc consumul de cerneală și extind durata de viață a cartușelor?

Vei oferi imprimantei tale cartușe originale? Atâta timp cât imprimanta nu mai are garanție, puteți achiziționa consumabilele în mod...

22. 3. 2021  Articolul complet »

Care este durata de viață a tonerelor și cartușelor

Avem o zicala veche care spune cu înțelepciune că nimic nu durează o veșnicie. Practic tot ceea ce vezi în jurul tău, inclusiv toate...

10. 9. 2020  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție