9 sfaturi despre cum să economisiți la imprimare

03. 9. 2020

3. Septembrie 2020, 10:00 | Fie imprimați la birou sau acasă sau imprimați mult sau puțin, merită întotdeauna vă gândiți ați putea face ceva care ar reduce costurile de imprimare. Așa ne-am pus cap la cap și v-am adus 9 sfaturi economice și de mediu care pot economisi o parte din acești bani.

1. Selectați imprimante prietenoase cu energia

Trebuie acordați o atenție deosebită selecției imprimantei în sine. În acest caz, vechea zicală cunoscută "Ieftin – plătită de două ori" este adesea valabilă. În timp ce imprimante ieftine arată tentant și costul de achiziție va scădea cu siguranță, funcționarea lor este, de obicei, foarte consumatoare de energie, care va fi reflectată în factura de energie electrică.

2. Imprimați numai ceea ce aveți nevoie

Gândiți-vă: Chiar trebuie imprimați acest document înainte de a face click pe butonul imprimare? Bilete de tren, bilete de concert, confirmarea cazării, acestea sunt toate lucrurile care funcționează deja electronic astăzi și, prin urmare, nu este necesar le aveți fizic în mână.

Și dacă trebuie cu adevărat imprimați un e-mail, asigurați-vă nu imprimați subsoluri sau notificări publicitare inutile care ocupă adesea o singură linie de pagină.

3. Utilizarea modului de imprimare care economisește energie

Dacă nu este necesar imprimați fotografii de calitate, alegeți așa-numitul mod standby înainte de imprimare, denumit uneori și mod de imprimare economic sau mod schiță. Rezultatul este de calitate inferioară, dar nu utilizează la fel de multă cerneală și diferență de multe ori, mai ales în cazul textului, nici măcar nu se observă.

4. Imprimare alb-negru

Ca și în paragraful anterior: dacă nu trebuie vă afișați fotografiile, va trebui imprimați o variantă alb-negru a documentului în majoritatea cazurilor.

5. Imprimarea fața-verso

Aceasta este o regulă pe care credem o folosiți în mod normal, dar trebuie o menționăm aici. În cazul în care, dintr-un anumit motiv, documentele trebuie fie tipărite doar unilateral, utilizați pagina verso goală cand nu va mai trebuie, pentru a face note rapide.

6. Imprimarea mai multor pagini pe o singură foaie

Ați putea fi surprins de faptul că, atunci când setați imprimarea pentru a avea două pagini pe o singură foaie, textul va fi în continuare lizibil, în unele cazuri, chiar dacă imprimați pareu pagin pe aceiași foaie. În acest fel nu vă imaginați câtă hârtie puteți economisi, puteți conta pe asta.

7. Modificarea fontului

Dacă aceasta nu este o prezentare corporativă care trebuie aibă un aspect prescris, aveți posibilitatea salvați o cantitate mică de cerneală modificând fontul. Este logic ca fondul îngroșat consume mai mult decât cel subțire. La Universitatea din Wisconsin, au schimbat fontul Arial folosit cu fontul Century Gothic, și s-a constata au consumat cu 30% mai puțină cerneală.

8. Utilizarea hârtiei de calitate

În timp ce calitatea hârtiei nu afectează cerneala consumată sau electricitatea, amenințarea pândește în altă parte și este, probabil, chiar mai periculos. Utilizarea hârtiei de slabă calitate poate înfunda componentele mecanice ale imprimantei. În cazul în care mecanica se deteriorează, este adesea necesar se înlocuiască întreaga imprimantă, și nu vrei asta.

9. Nu-ți fie frică de tonere alternative

În timp ce producătorii de imprimante susțin ar trebui cumpere doar tonere originale, dacă obtezi megi pentru tonere alternative de la branduri verificate, cu siguranță nu faci o greșeală și economiile de costuri de imprimare poate fi de până la 80 %. Am dedicat un articol separat pentru compararea cartușelor originale și alternative.

Și nu doar pe tonere alternative suntem specializați aici, la TonerPartner. Aruncați o privire la oferta noastră actuală de tonere și cartușe și începeți reduceți costurile de imprimare chair de astăzi.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Ambalare alăturată de cartușe compatibile și originale

Cartușe Original vs. Compatibile: am comparat calitatea imprimării, durabilitatea și costul de imprimare

Dacă ceva este deranjant la imprimantele cu jet de cerneală, acesta este legat de cartușele pe care le folosește. Dacă obișnuiți să le...

19. 1. 2023  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție