9 sfaturi despre cum să economisiți la imprimare
Fie că imprimați la birou sau acasă sau imprimați mult sau puțin, merită întotdeauna să vă gândiți că ați putea face ceva care ar reduce costurile de imprimare. Așa că ne-am pus cap la cap și v-am adus 9 sfaturi economice și de mediu care vă pot economisi o parte din acești bani.
1. Selectați imprimante prietenoase cu energia
Trebuie să acordați o atenție deosebită selecției imprimantei în sine. În acest caz, vechea zicală cunoscută "Ieftin – plătită de două ori" este adesea valabilă. În timp ce imprimante ieftine arată tentant și costul de achiziție va scădea cu siguranță, funcționarea lor este, de obicei, foarte consumatoare de energie, care va fi reflectată în factura de energie electrică.
2. Imprimați numai ceea ce aveți nevoie
Gândiți-vă: Chiar trebuie să imprimați acest document înainte de a face click pe butonul imprimare? Bilete de tren, bilete de concert, confirmarea cazării, acestea sunt toate lucrurile care funcționează deja electronic astăzi și, prin urmare, nu este necesar să le aveți fizic în mână.
Și dacă trebuie cu adevărat să imprimați un e-mail, asigurați-vă că nu imprimați subsoluri sau notificări publicitare inutile care ocupă adesea o singură linie de pagină.
3. Utilizarea modului de imprimare care economisește energie
Dacă nu este necesar să imprimați fotografii de calitate, alegeți așa-numitul mod standby înainte de imprimare, denumit uneori și mod de imprimare economic sau mod schiță. Rezultatul este de calitate inferioară, dar nu utilizează la fel de multă cerneală și diferență de multe ori, mai ales în cazul textului, nici măcar nu se observă.
4. Imprimare alb-negru
Ca și în paragraful anterior: dacă nu trebuie să vă afișați fotografiile, va trebui să imprimați o variantă alb-negru a documentului în majoritatea cazurilor.
5. Imprimarea fața-verso
Aceasta este o regulă pe care credem că o folosiți în mod normal, dar trebuie să o menționăm aici. În cazul în care, dintr-un anumit motiv, documentele trebuie să fie tipărite doar unilateral, utilizați pagina verso goală cand nu va mai trebuie, pentru a face note rapide.
6. Imprimarea mai multor pagini pe o singură foaie
Ați putea fi surprins de faptul că, atunci când setați imprimarea pentru a avea două pagini pe o singură foaie, textul va fi în continuare lizibil, în unele cazuri, chiar dacă imprimați pareu pagin pe aceiași foaie. În acest fel nu vă imaginați câtă hârtie puteți economisi, puteți conta pe asta.
7. Modificarea fontului
Dacă aceasta nu este o prezentare corporativă care trebuie să aibă un aspect prescris, aveți posibilitatea să salvați o cantitate mică de cerneală modificând fontul. Este logic ca fondul îngroșat să consume mai mult decât cel subțire. La Universitatea din Wisconsin, au schimbat fontul Arial folosit cu fontul Century Gothic, și s-a constata că au consumat cu 30% mai puțină cerneală.
8. Utilizarea hârtiei de calitate
În timp ce calitatea hârtiei nu afectează cerneala consumată sau electricitatea, amenințarea pândește în altă parte și este, probabil, chiar mai periculos. Utilizarea hârtiei de slabă calitate poate înfunda componentele mecanice ale imprimantei. În cazul în care mecanica se deteriorează, este adesea necesar să se înlocuiască întreaga imprimantă, și nu vrei asta.
9. Nu-ți fie frică de tonere alternative
În timp ce producătorii de imprimante susțin că ar trebui să cumpere doar tonere originale, dacă obtezi să megi pentru tonere alternative de la branduri verificate, cu siguranță nu faci o greșeală și economiile de costuri de imprimare poate fi de până la 80 %. Am dedicat un articol separat pentru compararea cartușelor originale și alternative.
Și nu doar pe tonere alternative suntem specializați aici, la TonerPartner. Aruncați o privire la oferta noastră actuală de tonere și cartușe și începeți să reduceți costurile de imprimare chair de astăzi.
Articole similare
Cartușe Original vs. Compatibile: am comparat calitatea imprimării, durabilitatea și costul de imprimare
Dacă ceva este deranjant la imprimantele cu jet de cerneală, acesta este legat de cartușele pe care le folosește. Dacă obișnuiți să le cumpărați doar pe cele originale direct de la producătorul dispozitivului, cu siguranță veți fi de acord cu mine când spun că veți plăti destul de mulți bani pentru o perioadă scurtă de timp, în cazul nostru pentru paginile tipărite. Cu toate acestea, de ceva vreme apar pe piață cartușe alternative sau, dacă preferați, compatibile din atelierul producătorilor terți. Acestea pot fi obținute fie la prețuri semnificativ mai bune, fie la prețuri identice cu cele originale, dar și cu un volum de cerneală semnificativ mai mare și astfel posibilitatea de a imprima mai multe pagini. Dar cum sunt cartușele alternative în comparație cu originalele când vorbim de calitate de imprimare? Este exact subiectul pe care m-am concentrat în acest articol, care ar trebui să vă răspundă la toate întrebările dacă merită sau nu să continuați să cumpărați cartuşe originale.
Articolul complet »Cum să economisiți până la 80 % la imprimare? Soluție: tonerele alternative
Probabil că toți cei care au achiziționat vreodată un toner nou pentru imprimanta lor s-au confruntat cu o decizie privind tipul de cartuș pe care să îl aleagă înainte de efectuarea uneia dintre achizițiile lor. Pe piață, în afară de tonerele originale de la producătorii de imprimante, există și tonere neoriginale. Acestea se împart în tonere refăcute și tonere compatibile, cunoscute și sub denumirea de cartușe alternative.
Articolul complet »