Care este durata de viață a tonerelor și cartușelor

10. 9. 2020

10. Septembrie 2020, 10:00 | Avem o zicala veche care spune cu înțelepciune nimic nu durează o veșnicie. Practic tot ceea ce vezi în jurul tău, inclusiv toate lucrurile pe care le obții, au o durată de viață. Cât timp va dura un toner sau un cartuș? Am făcut un rezumat despre acest lucru în următorul articol.

Tonerul nu este un cartuș. Dimpotrivă.

Ducă amintiți din dicționarul nostru de imprimare, există o diferență semnificativă între toner și cartuș. Tonerul este un produs pentru printare într-o imprimantă laser sau LED. Cutia de plastic conține un amestec de polimer pudră, care este transferat pe hârtie, presat pur și simplu, cu ajutorul unui cilindru semi-conductiv în imprimantă.

Pe de altă parte, un cartuș de cerneală este menționat ca un tuș, adică un cartuș cu jet de cerneală. Include rezervoare de cerneală. Acestea sunt fie de unică folosință, fie pot fi completate.

Cât durează un toner?

Prea mult din amestecul de pulbere nu strica, astfel încât se poate spune, în general, tonerul cu laser va dura atâta timp cât nu este consumat. De regulă, este indicat numărul de pagini de pe ambalajul fiecărui toner, pe care îl veți imprima cu el la o acoperire de 5 %. Și ar trebui ducă sigur acest număr, dacă imprimați zilnic sau, de exemplu, doar ocazional. Chiar și așa-numita imprimare ocazională nu afectează durata de viață a tonerului, cu o rezervă puteți imprima timp de mai multe luni, de exemplu.

Cât timp va dura cartușul?

După natura compoziției, sunt mult mai puțin rezistente. Cerneala ca lichid este mult mai predispusă la schimbări de temperatură sau umiditate. În timp, se poate schimba consistența, se diluează, sau, invers, se usucă complet. Deci, ar trebui aveți o imprimantă cu jet de cerneală într-o cameră unde aceste condiții fizice nu se schimbă mult. Durata de viață a unui cartuș de cerneală poate fi mai satisfăcătoare in funcție de cât de des imprimați.

Puteți influența durata de viață a cartușelor de imprimantă?

Deși aceste tonere durează destul de mult timp, le puteți afecta durata de viață. Cum? Doar urmați câteva sfaturi cu privire la depozitarea corectă a tonerelor. Deci, uita-ți-vă la gama noastră actuală de cartușe de imprimantă și nu ezitați obțineți tonere sau cartușe din stocul nostru.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Imprimarea cuvintelor sau termenilor pe care nu îi puteți folosi la imprimare

Industria tipografică este foarte diversă și include multe cuvinte, fie oficiale, fie argotice, care sunt specifice lumii tipăririi....

10. 8. 2020  Articolul complet »

Imprimantă laser de la A la Z: cum funcționează

Dacă ați făcut o cercetare deja pentru imprimantă laser versus cea cu jet de cerneală și ați ales o imprimantă laser, este posibil să vă...

20. 8. 2020  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție