Imprimantă laser de la A la Z: cum funcționează

20. 8. 2020

20. August 2020, 10:00 | Dacă ați făcut o cercetare deja pentru imprimantă laser versus cea cu jet de cerneală și ați ales o imprimantă laser, este posibil vă întrebați cum funcționează acest dispozitiv. Următoarele rânduri vor spune mai multe.

Fereastră istorică

Prima imprimantă laser a fost dezvoltată de inginerul și inventatorul american Gary Starkweather la Xerox PARC în 1971. Atunci a încercat modifice copiatorul aceluiași brand. Ideea a fost preluată cinci ani mai târziu de IBM, Xerox a introdus apoi primul model comercial în 1977. Primele imprimante laser au ajuns în case și birouri la începutul anilor 1980. Acestea au fost, evident, scumpe (prețul a variat în jur de 3,5 mii de dolari SUA) și grele (au cântărit, de asemenea, mai mult de 32 kg).

Cum funcționează o imprimantă laser?

Procesul de funcționare a imprimantelor laser se numește electrografe sau xerografie (prozaic de Xerox). Aceasta este o așa-numită scriere uscată, care pentru a transfera pulbere (toner) pe hârtie utilizează energie electrostatică.

Acesta servește pentru a desena metalic cu un strat de semiconductor (cel mai adesea seleniu) pe suprafață. Semiconductorul schimbă rezistența atunci când este iluminat de un braț cu laser. Dacă o parte a cilindrului este încărcată atunci are un impact direct asupra reținerii sau nu a culorii.

Imprimarea în sine se face apoi prin comunicarea cu un computer, prelucrarea datelor, crearea unei imagini pe o rolă, aplicarea tonerului și aplicarea pe hârtiei hârtie.

Faza pregătitoare

În faza de comunicare a computerului, imprimanta descarcă informațiile despre pagina imprimată și le stochează în memoria sa. Aceste date sunt prelucrate în continuare și creează o pagină întreagă în memoria dvs. Aici se specifică dimensiunea, se măsoară marginile, se aliniază textul sau se formatează imaginea și apoi se efectuează așa-numita rasterizare, adică distribuția punctelor individuale.

Crearea unei imagini

Datele prelucrate sunt apoi transferate într-un ghid sub forma unui fel de imagine de imprimare. Fasciculul laser redă o imagine imprimată în minutul 30, folosind o oglindă mobilă.

Imprimarea

Apoi vine tipărirea în sine. Tonerul se aplică rolei conductoare printr-un dezvoltator magnetic. Cu toate acestea, se atașează doar la partea cilindrului iluminată cu laser. De îndată ce hârtia intră în contact cu rola, pulberea aderată este transferată pe suprafața sa. În același timp, acesta descarcă cilindrul. Acest proces se repetă până când întreaga imagine este transferată pe hârtie.

Incălzirea

Pulberea în sine poate fi păstrată pe hârtie doar prin călcare. Acest lucru va fi asigurat de două procese – presurizare și călcare. Primul imprimă imaginea pe suprafața hârtiei, al doilea îl încălzește fibrele pana la 200 °C.

Cum se printează culorile?

Pentru a imprima la o imprimantă laser color, trebuie aveți în imprimantă patru tonere color, așa-numitele unități de imprimare. Aceste patru culori sunt azur sau bleo (cyan)purpuriu (magenta), galben (yellow) și negru (Key).Primele litere ale numelor lor în limba engleză formează abrevierea acestui model de culoare – CMYK.

Apoi funcționează pe o așa-numită scădere a culorilor, în timpul căreia culorile individuale sunt citite. În practică, acest lucru înseamnă particulele de pulbere de culori diferite sunt aplicate foarte aproape unul de altul pe pagină (peretele va ilumina imaginea pentru fiecare strat de culoare separat). Culoarea rezultată depinde apoi de metoda de pliere și de numărul de nuanțe.

Toner ca bază

"Ingredientul" esențial și de neînlocuit necesar pentru imprimarea de succes este tonerul menționat de mai multe ori. Și la tonere suntem experți aici la TonerPartner. Uitați-vă la oferta noastră de tonere alternative, pe care le puteți utiliza pentru a reduce semnificativ costurile de imprimare.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Imprimante laser vs. jet de cerneală: care sunt diferențele dintre?

Care imprimantă este cea mai bună? Aceasta este, probabil, întrebarea de oricine se gândește de a cumpăra un astfel de dispozitiv. Privind...

12. 9. 2022  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție