De ce să reumpleți tonerul, este o idee proastă

03. 12. 2020

3. Decembrie 2020, 10:00 | Reumplerea tonerului gol cel mai probabil nu te va ucide, dar cu siguranță nu te va întări. Cu toate acestea, poate deteriora definitiv imprimanta.

Încercarea de a te îmbogăți sau de a economisi niște bani îi conduce pe oameni la idei bizare. De exemplu, obținerea benzinei de la o cisternă răsturnată sau furtul grinzilor de fier care susțin acoperișul unei hale poate nu fie cel mai bun mod de a contribui la un buget familial.

Veți recunoaște imediat un toner gol. Și ce zici de acesta?

„Se spune nu vei scufunda un cap gol”. Încă nu avem o experiență similară cu tonerele, în schimb vom spune cum aflați când vi s-a terminat pulberea din toner. În primul rând o dovadă clară poate fi modul în care imprimanta dumneavoastră imprimă imagini.

prazdny-toner1-nahled2.jpg

Marea majoritate a cartușelor de toner actuale sunt echipate cu un senzor pentru detectarea cantității actuale de pulbere de toner. Senzorul face parte dintr-un cip care comunică cu imprimanta laser. Interfața ușor de utilizat constă apoi din drivere de imprimantă sau aplicații speciale direct legate de modelul specific al producătorului imprimantei. Aceste programe permit vedeți cu ușurință cantitatea aproximativă de toner rămasă în imprimantă.

Desigur, trebuie țineți cont de faptul aceasta este doar o estimare aproximativă bazată pe numărul de pagini tipărite.

Singurul indicator de încredere care ne dezvăluie faptul ne putem aștepta ca tonerul ajungă la fund este modul în care cartușul imprimantei începe imprime. Aceeași procedură este urmată și în serviciile profesionale.

Jumătate din viață este pură. Acest lucru se aplică și tonerelor?

Putem înlocui cartușul de toner cu un cartuș original sau compatibil de la un producător alternativ. Dacă dorim păstrăm toate proprietățile de imprimare în calitatea lor originală, cel mai bine este cumpărăm toner original. În același timp, însă, este cea mai exigentă opțiune financiară.

Ultima modalitate de a obține din nou un cartuș de toner complet este reumplerea acestuia. Puteți încredința acest proces complicat unei companii profesionale sau îl puteți încerca singur acasă cu ajutorul așa-numitelor seturi de reumplere.  

razdny-toner2-nahled2.jpg

Dacă, în ciuda tuturor avertismentelor noastre pentru reumplerea tonerului, ați luat propria decizie (menționăm în mod deliberat această opțiune pentru este cea mai rea dintre toate), ar trebui cel puțin urmați instrucțiunile specifice pentru modelul de imprimantă.

La reumplerea tonerului, există întotdeauna câteva principii generale care trebuie respectate:

  • este posibil reumpleți doar un cartuș nedeteriorat și complet funcțional,
  • este necesar vă asigurați tipul de toner poate fi refabricat.

Condiția de bază pentru recondiționarea cartușului este curățarea completă. În caz contrar, praful de toner se va amesteca, rezultând o calitate slabă a imprimării.

Aveți grijă curățați cartușul.

Reumplerea tonerului la domiciliu este o procedură relativ dificilă și este efectuată doar de cei mai mari neînfricați. Este necesar înlocuiți toate treptele de viteză și mecanismele în mișcare, dacă un anumit model de toner permite acest lucru. Nu uitați înlocuiți tamburul optic.

Vă dorim nervi puternici!

De asemenea, reumplerea pulberii de toner cu un kit de reumplere este o nucă tare de spart. În primul rând, tonerul rămas trebuie aspirat cu atenție. Pentru a umple pulberea, care face parte din setul de reumplere, este necesar faceți o gaură de umplere, dar într-un procent mare de cazuri, tonerul recondiționat este foarte puțin fiabil.

În plus, utilizatorul unei imprimante cu tonere revizuit în acest mod poate experimenta un „cadou” neplăcut sub forma reducerii numărului maxim posibil de pagini tipărite. Se afirmă numărul de pagini tipărite corespunde apoi cu aproximativ 25% din suma inițială.

prazdny-toner3-nahled2.jpg

Apoi, toată această operațiune reprezintă un risc pentru sănătatea dumneavoastră. Nu că ți-ai rupt piciorul, ți-ai tăiat degetul mare sau ai suferit alte vătămări. Cu toate acestea, pudra de toner este foarte fină și ușor de eliberat. Acest lucru permite inspirați foarte ușor atunci când manipulați cartușul, ceea ce poate provoca iritații ale căilor respiratorii. Conform unor studii disponibile, pulberea este chiar cancerigenă. Prin urmare, atunci când înlocuiți tonerul cu un kit de reumplere, se recomandă purtarea unei măști care filtrează aerul, mănuși și ochelari.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Cum sa depozitați tonere în mod corespunzător

Poate că, vi s-a întămplat când a trebuit să cumpărați un toner nou:„ar trebui să comand doar un singur pachet”, „îmi permit să cumpăr mai...

7. 9. 2020  Articolul complet »

Cum să aveți grijă în mod corespunzător de imprimantă?

Puteți cumpăra astăzi o imprimantă foarte bună la prețuri avantajoase. Chiar și o imprimantă mai ieftină vă poate servi pentru mai mulți...

13. 8. 2020  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție