Cum să aveți grijă în mod corespunzător de imprimantă?

13. 8. 2020

13. August 2020, 10:00 | Puteți cumpăra astăzi o imprimantă foarte bună la prețuri avantajoase. Chiar și o imprimantă mai ieftină poate servi pentru mai mulți ani, si dacă aveți o imprimantă mai scumpă, probabil așteptați la câțiva ani de rezistență.

Puteți prelungi durata de viață a imprimantei dvs. doar având grijă de ea. Deci, dacă cumpărați o imprimantă cu jet de cerneală sau imprimantă laser, rețineți nu va rezista mult timp fără întreținere. În urmatorul articol vom menționa cum puteți face acest lucru.

Cum aveți grijă de imprimanta cu jet de cerneală?

Cea mai frecventă problemă cu imprimantele cu jet de cerneală pe care le întâlnim este uscarea capului de imprimare. Acest lucru se întâmplă de obicei în cazul în care acestea nu sunt folosite frecvent.

Imprimanta cu jet de cerneală funcționează pe un principiu destul de simplu, dar se bazează pe precizie. Picăturile microscopice de cerneală, care sunt trase pe hârtie atunci când sunt imprimate, sunt compuse din, printre altele, apă, iar aceea, tinde se evapore. Dacă se evapora toată apa din cartusele dvs. imprimanta nu va mai funcționa.  

Pentru a preveni uscarea cartușului de cerneală, imprimați în mod regulat (cel puțin o dată pe săptămână) cu toate culorile. Pentru unele imprimante, trebuie doar executați așa-numita verificare a duzei. Acest lucru consumă întotdeauna o mică cantitate de cerneală.

Schimbați cartușele la timp. Dacă imprimați cu un cartuș anterior utilizat, există riscul arderii capului de imprimare. Înlocuirea capului de imprimantă costă la fel de mult ca o nouă imprimantă. Dacă lăsați imprimanta pentru o perioadă lungă de timp fără cartușe, întregul sistem de imprimare se poate usca.

Cu cartușe de imprimare de slabă calitate, puteți vedea, de asemenea, scurgeri de cerneală pe capul de imprimare și duze. De acest inconvenient am fost înstiințați de unii clienți care au încercat sa completeze cartușele sau le reumple de mai multe ori. Deci, folosiți doar cartușe de cerneală de înaltă calitate, care se umplu sub presiune.

Cum aveți grijă de o imprimantă laser

Imprimantele laser, spre deosebire de cele cu jet de cerneală, au un proces de întreținere mai simplu. Pulberea din cartușul de toner nu se usucă niciodată, astfel încât, chiar dacă nu utilizați dispozitivul timp de o lună, de exemplu, nu se va întâmpla nimic.

Cu toate acestea, chiar și în acest caz, este recomandabil se obișnuiască cu un anumit proces de întreținere. Utilizați tonere de înaltă calitate pentru a preveni distrugerea imprimantei. Agitați ușor tonerul înainte de a-l  introduce nou în imprimantă. În nici un caz nu ar trebui atingeți cilindru de toner! Nu este nevoie să-l ștergeți sau să-l manipulați în alt mod pentru a asigura o bună calitate a imprimării. 

Umplerea de calitate este de bază

Imprimantele laser și cu jet de cerneală mai moderne au deja funcții de service și curățare încorporate. De asemenea, aveți posibilitatea întrețineți dispozitivului prin intermediul software-ului instalat pe computer.

Dar nu uitați ceea ce face imprimarea foarte bună este cartușul sau tonerul, iar aici este expert TonerPartner.

Deci, alegeți cartușul sau tonerul potrivit chiar astăzi.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție