Cum se alege o imprimantă pentru acasă: parametrii principali de selecție

23. 6. 2022

23. Iunie 2022, 10:00 | Teme, uneori un master, fotografii de vacanță sau un voucher de ziua de naștere. Fie trebuie imprimați, copiați sau scanați orice, doriți aveți acasă o imprimantă care o poată gestiona în orice moment. Cum alegi o imprimantă de uz casnic care se potrivească nevoilor tale și nu dai o grămadă de bani pentru funcționarea ei? În articolul următor, vom sfătui cu privire la selecție și vom introduce parametrii de monitorizat pentru fiecare dispozitiv, astfel încât noua dvs. imprimantă de acasă poată gestiona tot ce așteptați de la acesta.

5 motive întemeiate pentru a vă achiziționa o imprimantă pentru acasă 

Vă gândiți dacă merită dețineți o imprimantă? Este posibil fiți convins de următoarele argumente - datorită imprimantei:

Laser sau jet de cerneală? Despre asta este vorba!

Deși avantajele și dezavantajele lor sunt încet, dar sigur, șterse de progresele tehnologice, dilema laser sau jet de cerneală este încă primul lucru cu care va trebui vă confruntați atunci când alegeți o nouă imprimantă. Am rezumat principalele diferențe dintre aceste tehnologii în articolul nostru despre Imprimantele laser vs. imprimantele cu jet de cerneală.

În bătălia dintre imprimantele laser și cele cu jet de cerneală, care se desfășoară pe câmpul de luptă al gospodăriilor obișnuite, multifuncționalele cu jet de cerneală ies în prezent victorioase.  Probabil pentru acestea sunt mai bine adaptate la diversele cerințe pentru acasă. 

Imprimarea, copierea și scanarea documentelor sunt bine gestionate de dispozitivele multifuncționale (a se vedea avantajele imprimantelor multifuncționale), iar principalul lor avantaj este pot face față și imprimării color de înaltă calitate. Astfel, acasă, nu este nicio problemă imprimați atât o fotografie pentru albumul de familie, cât și un voucher color pentru un masaj pentru soție sub bradul de Crăciun, pe o imprimantă cu jet de cerneală.

 

Pro tisk fotografií v domácích podmínkách zvolte inkoustovou tiskárnu.

Alegeți o imprimantă cu jet de cerneală pentru imprimarea fotografiilor acasă.

Principalele dezavantaje ale imprimantelor cu jet de cerneală sunt costurile de întreținere mai mari și imprimarea mai lentă. De asemenea, imprimantele cu jet de cerneală nu sunt potrivite pentru gospodăriile care au nevoie tipărească ceva doar sporadic. Cartușele cu jet de cerneală tind aibă o durată de viață mai scurtă decât tonerul pentru imprimantele laser.

Culorile lichide din cartușe au tendința de a se usca în timp, iar dacă utilizați imprimanta "o dată pe an" acasă, va trebui cumpărați cerneluri noi din când în când, chiar dacă nu le-ați folosit pe cele vechi. 

Dacă nu sunteți prea dornic imprimați fotografii acasă, o imprimantă laser ar putea fi o soluție mai bună pentru dvs. Costul de achiziție ușor mai ridicat al imprimantelor laser este compensat de economiile mari în ceea ce privește costurile de întreținere, viteza și calitatea imprimării documentelor text. În plus, tehnologia de imprimare a imprimantelor laser asigură faptul tonerul nu se usucă niciodată.

Optați pentru o imprimantă laser acasă dacă:

 • preferați o imprimare mai ieftină,
 • aveți nevoie de imprimare rapidă și de înaltă calitate a documentelor,
 • tipăriți o mulțime de pagini de text sau tipăriți doar sporadic,
 • nu trebuie imprimați fotografii sau imagini color.

Alegeți o imprimantă cu jet de cerneală pentru acasă atunci când:

 • doriți imprimați fotografii color de înaltă calitate,
 • nu aveți nevoie imprimați cantități mari de documente text,
 • imprimați mai puțin, dar în mod regulat,
 • nu deranjează costurile de tipărire mai mari.

Alegeți în funcție de preț? Principalul lucru care se poate scumpi este funcționarea

Nu lăsați păcăliți. Prețul scăzut de achiziție al unei imprimante nu înseamnă neapărat veți economisi bani. Dimpotrivă, prețul de achiziție al unei imprimante este, în cele din urmă, doar o fracțiune din costul total pe care trebuie îl cheltuiți pentru a o utiliza. Prețul tonerelor și cartușelor pentru imprimanta pe care o aveți în vedere ar trebui fie factorul decisiv pentru dumneavoastră.

Cum calculați cât va costa funcționarea imprimantei?

Pe ambalajul fiecărui toner sau cartuș, producătorul indică numărul de pagini standardizate (acoperire de imprimare de 5%) pe care imprimanta le poate imprima cu acel cartuș. De asemenea, oferim aceste date pentru cartușele de imprimantă în magazinul nostru online.

Căutați modelul de imprimantă dorit și obțineți o listă cu toate cartușele pe care le oferim pentru acesta. Apoi, împărțiți pur și simplu prețul unui anumit cartuș la numărul de pagini imprimabile și veți obține prețul mediu pe pagină.

Prețul cartușului de imprimantă / numărul de pagini imprimabile = prețul mediu pentru imprimarea unei pagini

Sfat: De asemenea, puteți economisi semnificativ la întreținerea imprimantei prin achiziționarea de tonere și cartușe compatibile, chiar și cu până la 80%! Dacă sunteți interesat de alte modalități de a imprima mai ieftin, am scris 9 sfaturi pentru a economisi la costurile de imprimare.

Gândiți ekologic - imprimați față-verso

Economiile de hârtie sunt semnificative în cazul imprimării față-verso - și, având în vedere presiunea tot mai mare pentru a fi prietenoși cu mediul, nu este de mirare imprimarea automată față-verso devine încet-încet un standard și pe imprimantele de acasă. În plus, aproape fiecare a doua imprimantă de pe piață acceptă acum această funcție.

Imprimantele care nu dispun de această funcție au, de obicei, cel puțin o opțiune de imprimare față verso manuală. Dar nu vă faceți griji trebuie întoarceți manual fiecare pagină după imprimare. Dacă imprimanta este setată pe față verso manual, imprimanta imprimă fiecare pagină impară, apoi mutați manual paginile tipărite înapoi în alimentatorul de hârtie, iar imprimanta reimprimă paginile pare ale documentului.

Sfat: Sunteți interesați de alte modalități de abordare a imprimării cu gândul la sustenabilitatea mediului? Citiți cele 6 sfaturi despre cum imprimați ecologic.

Cum se utilizează dimensiunile mai mari ale hârtiei? 

Spre deosebire de imprimarea duplex, imprimarea pe hârtie de dimensiuni mai mari decât cele tradiționale A4 rămâne în mare parte rezervată birourilor și imprimantelor profesionale. Cu toate acestea, în segmentul imprimantelor care pot imprima pe hârtie de dimensiuni A3 până la A1, au apărut recent pe piață dispozitive de uz casnic la prețuri relativ accesibile. O selecție a acestora poate fi găsită în articolul dedicat imprimantelor de format mare.

Cât de repede trebuie imprimați? 

Viteza de imprimare indică numărul de pagini pe care imprimanta le poate imprima pe minut (PPM - pages per minute). Viteza de imprimare depinde de mai mulți factori, cum ar fi:

 • conținutul și complexitatea documentului,
 • tipul de imprimare (color vs. alb-negru),
 • calitatea de ieșire dorită (rezoluție - DPI),
 • tipul de conexiune a imprimantei (USB sau fără fir),
 • tipul și formatul hârtiei.

Pentru a facilita compararea vitezelor de imprimare ale imprimantelor individuale, producătorii își testează dispozitivele prin intermediul ISO standardizat. 

Atunci când alegeți o imprimantă pentru acasă, este bine știți numărul declarat de pagini pe minut pe care imprimanta le poate imprima este la o acoperire a paginilor de 5%. La imprimarea fotografiilor, viteza de imprimare este astfel redusă rapid.

Imprimantele cu jet de cerneală imprimă puțin mai încet decât cele cu laser. Pentru a vă face o idee: o imprimantă laser tipărește în medie între 25 și 30 de pagini pe minut, în timp ce o imprimantă cu jet de cerneală imprimă în medie aproximativ 20 de pagini pe minut.

Alte caracteristici ale imprimantei care pot fi utile

Desigur, noua voastră imprimantă poate face mult mai mult decât "doar" tipărească. Scanarea și copierea sunt acum standard chiar și pe modelele pentru acasă. 

Dacă intenționați imprimați de pe mai multe dispozitive, veți găsi la îndemână și o altă caracteristică adesea solicitată - posibilitatea de a conecta la imprimantă în mod wireless prin Wi-Fi sau Bluetooth. 

Aceste tehnologii permit imprimați de pe orice dispozitiv din rețea, de oriunde se află în raza de acoperire. Astfel, puteți imprima cu ușurință o schiță de prezentare pentru o ședință de pe telefon în timpul unei sieste de duminică după-amiază în grădină.

bezdratovy-tisk-tiskaren-nahled2.jpg

Capacitatea de a imprima fără fir este una dintre cele mai căutate caracteristici ale imprimantelor pentru acasă în prezent.

Compatibilitatea cu alte dispozitive merge chiar mai departe cu imprimantele moderne. Cu imprimantele foto color cu jet de cerneală, trebuie doar conectați aparatul foto și să utilizați funcția de imprimare directă a fotografiilor.  

Un alimentator automat de hârtie poate simplifica, de asemenea, funcționarea imprimantei dvs. de acasă. Această caracteristică este utilă în special pentru imprimantele care acceptă imprimarea față-verso. Acest lucru se datorează faptului alimentatorul întoarce paginile în locul dumneavoastră.

Deci, cum alegeți o imprimantă pentru acasă? 

Gândiți-vă cât de des imprimați, la ce volum și dacă aveți neapărat nevoie imprimați și imagini și fotografii color. Puneți cap la cap celelalte funcții ale unei imprimante pentru acasă de care nu vă puteți lipsi și alegeți un dispozitiv care vă satisfacă cerințele. În cele din urmă, pentru imprimantele de pe lista scurtă, comparați costurile de imprimare.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Imprimantă laser de la A la Z: cum funcționează

Dacă ați făcut o cercetare deja pentru imprimantă laser versus cea cu jet de cerneală și ați ales o imprimantă laser, este posibil să vă...

20. 8. 2020  Articolul complet »

Imprimantă laser vs imprimantă cu jet de cerneală

Care imprimantă este cea mai bună? Aceasta este, probabil, întrebarea de oricine se gândește de a cumpăra un astfel de dispozitiv. Privind...

30. 7. 2020  Articolul complet »

Transport GRATUIT

clienților înregistrați cu comenzi peste 249,00 lei.

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție