6 sfaturi pentru a reduce impactul imprimării asupra mediului

02. 7. 2020

2. Iulie 2020, 10:00 | Problema multor companii este împingerea documentelor fără un sentiment de intenție. Declarația "Ce este scris, este dat" este ferm înrădăcinată în noi. Consiliul lucrătorilor trebuie aibă la îndemână documente și scrieri importante în formă fizică, nu doar sub formă de unități și zerouri pe disc. Cu toate acestea, putem imprima astfel încât mediul fie împovărat cât mai puțin posibil.

Fiecare schimbare începe cu individul. Mindping ecologice a crescut în ultimele decenii și, de exemplu. Sortarea deșeurilor și iluminatul economic a fost mult timp nu numai o chestiune de persoane fizice, ci și mari corporații internaționale. Marea temă a ultimilor ani este așa-numita imprimare durabilă. Aflați cum ajustați imprimarea la birou, astfel încât puteți contribui și la munca dvs.

1) Bucurați-vă de un design delicat

Design blând? Nu e atât de inutil pe cât pare la început. Un design bun poate fi, de exemplu, forma de design a cartușului, astfel încât nu consume prea multă culoare atunci când este tipărit și, de asemenea, să-și îndeplinească funcția (de exemplu, oameni convinși vă viziteze magazinul e).

Există o diferență uriașă între consumul de cerneală pe un pliant color-critice cu o bază galben canar și un material promoțional cu câteva linii simple și text scurt. Doar uita-te după un designer profesionist care nu foloseste descendenții proprii, care "știu sa umble cu computerul și destul de frumos".

2) Imprimați cu hârtie reciclată (și tipăriți ambele fețe)

Încercați înlocuiți hârtia de birou obișnuită cu cea reciclată. Deși nu are o culoare albă reprezentativă (este ușor de supărat), partenerii de afaceri ecologic minte va oferi cercetări similare, dar va ierta cu siguranță. Dacă știți ceva de genul o companie nu trece prin, utilizați cel puțin plicurile din hârtie reciclată.

Cumpărați pachete de hârtie reciclată cu producători slovaci sau romani. Acest lucru va reduce amprenta de carbon - cea mai mare parte a hârtiei Office (chiar reciclate) își are originile în China. Aveți grijă nu cumpărați hârtie cu praf redus – altfel deșeurile microscopice din frunze vor bloca imprimanta și o vor deteriora în timp.

Imprimați documente pe ambele fețe ale hârtiei. Această abordare reduce în mod logic deșeurile de hârtie din biroul dumneavoastră până la jumătate. Și gândiți-vă dacă imprimați pe o singură hârtie două pagini ale unui document – în multe cazuri, nu dăunează documentului și veți scădea consumul de hârtie cu până la 25 % cu suprimarefață de față.

3) Bucurați-vă de fonturi economice

Fonturile prietenoase nu sunt o noutate, dar consiliul de birouri nu are nici o idee încă. Ideea lor este simplă - simpla modificare a fontului poate salva aproape jumătate din cerneala de imprimare.

Dacă nu permiteți o modificare a gestionării fonturilor biroului (totuși, este posibil ca Century Gothic nu fie cel mai bun în unele companii), utilizați aplicatia Ecofont aplicația Ecofont. Ea știe fonturile "subțiri" cel mai frecvent utilizate (de exemplu, Arial, Calibri, Tahoma, Times New Roman, Verdana). Ecofont creează mici lacune în literele principale de imprimare, care reduc semnificativ consumul de cerneală (în medie cu 46,5 %); În ochiul obișnuit, diferența de calitate a imprimării nu este vizibilă.

De asemenea, reduceți consumul de cerneală utilizând modul standby și imprimarea alb-negru. Mai ales atunci când mesaje text este un nonsens pentru a imprima documente în deplină calitate. Ca și în cazul eco-fonturi, cititorul nu recunoaște diferența - cu excepția cazului în care el ar lua o lupă puternică în mâna lui. Pentru a imprima documente de birou comune, veți avea o rezoluție de 150 DPI. Pentru a afla mai multe despre rezoluție, vedeți Ce înseamnă rezoluția DPI la imprimare și cum aleg o imprimantă adecvată?

4) Reciclează hârtia folosită (și mărunțită) 

În casă, reciclarea hârtiei este o manifestare a bunei voințe și a mentalității ecologice. Companiile ar trebui fie obligate facă acest lucru.

Documentele pentru care nu mai există utilizare trebuie reciclate de companii. Acest lucru se aplică, de asemenea, hârtie tocată. Implementați coșuri de reciclare albastre în birouri și explicați angajaților le utilizeze corect.

Sfaturi privind reciclarea hârtiei la birou, citiți articolul Hartia in birouri: Cum sa reducem consumul si sa reciclam corect. Aflați locația coșului de reciclare afectează implicarea angajaților în sortare a acestora sau motiveze asociații dispună de arhivele documentelor în deșeuri mixte.

5) Folosiți tonere reciclate sau o imprimantă cu rezervor

Știați se consumă până la 5 litri de ulei în timpul producției unui singur rezervor de cerneală? Cartușul poate fi reumplut cu cerneală și utilizat în continuare.

Acest lucru nu numai va contribui la mai puține sarcini de mediu, ci și la economisirea tonerului. Și acest lucru relativ mare de bani - tonerele remanufacturate (re-umplute) sunt de mai multe ori mai ieftin decât originalele. Calitatea imprimării nu este diferită de cea a acestora și nici nu garantează imprimanta ca favorită ( rupem mitul tonerului compatibil:a se vedea ca nu exista daune pentru imprimanta).

Atunci când alegeți cartus alternativ, fiți interesați de certificatele producătorului și luați act de mărturiile clienților. Cu un cartuș de toner umplut cu amatori, evitați arcul (și nu încercați refaceți singur cartușul – singurul rezultat veți fi murdar).

Alternativa la cumpărarea tonerurilor este o imprimanta cu un sistem de rezervor. Investiția inițială este mai mare, pe de altă parte, fiind salvați de noi achiziții la cartuse. Puteți adăuga bidoane de mare capacitate din când în când și pentru mai multe săptămâni poate doriți imprimați în continuare (mai mult în articolul imprimanta cu jet de cerneala pe sistem de rezervor).

tlaciaren L

6) Evitați imprimarea inutilă

Chiar trebuie imprimați fiecare document? Potrivit campaniei Gândiți-vă înainte de imprimare, până la 50 % din hârtiile tipărite nu vor fi utilizate niciodată. Multe companii de imprimare o mare parte din corespondența de e-mail - doar pentru cele mai multe dintre documentele tipărite se bazează și nu s-au maturizat lumina lumii.

Consiliul utilizatorilor cu deșeuri similare luptă împotriva folosirii inutile a hartiei. Ei bine, luati în considerare în daca, compania dumneavoastră trebuie aibă cea mai mare corespondență electronică în formă tipărită. Serverele cloud de vârf oferă acum o protecție destul de robustă împotriva ștergerii sau furtului datelor; În plus, problema nu este necesară pentru copierea de fonduri pentru copierea de fonduri electronică a documentelor pe propriul disc criptat.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție