Imprimantă cu jet de cerneală și sistem de rezervoare - sfârșitul suferinței

18. 2. 2021

18. Februarie 2021, 10:00 | Mai ales în gospodării, imprimantele cu jet de cerneală sunt încă un dispozitiv foarte popular pentru imprimarea documentelor și fotografiilor. Nu sunt scumpe, ușor de utilizat și oferă o imprimare de calitate. Cu toate acestea, prețurile cartușelor de cerneală originale sunt relativ ridicate, ceea ce face ca funcționarea acestor dispozitive utile fie mult mai scumpă. Soluția care permite utilizatorilor reducă semnificativ costurile de imprimare sunt imprimantele cu jet de cerneală și sistem de rezervoare.

Oh, a naibii de cerneală!

Apariția imprimantelor cu jet de cerneală cu rezervoare reîncărcabile a eliminat, printre altele, parțial problema duzelor înfundate, care apare mai ales la tipurile mai vechi de imprimante cu jet de cerneală. A fost suficient nu folosiți imprimanta timp de câteva săptămâni și cerneala, a cărei compoziție chimică constă din apă tratată special, pigmenți și alți aditivi, a uscat și a înfundat duzele.

Durează foarte mult curățați o astfel de imprimantă. În cel mai bun caz, a fost suficient ca utilizatorul facă o curățare profundă a capetelor de pe dispozitiv (ceea ce, însă, a însemnat un alt consum mare de cerneală), în cel mai rău caz, a trebuit să-l ducă direct la service. În plus, prețul cartușelor color nu este cel mai mic, ceea ce creează un cerc vicios. Când tipăriți des și mult, trebuie schimbați cartușele și să cheltuiți mulți bani. Dacă tipăriți ocazional, duzele se înfundă și serviciul ulterior al imprimantei costă din nou mulți bani.

prasiatko-nahled2.jpg

Prin urmare, utilizatorii au trecut la cartușe compatibile, care sunt mult mai ieftine decât cartușele originale scumpe, cu volum mic.

Apariția salvatorului

Dar acum șase ani, compania japoneză Epson a lansat imprimante cu jet de cerneală pentru un sistem de rezervoare. Modelele L100 și L200 cu rezervoare integrate de mare capacitate pentru culori individuale (negru, cyan, magenta și galben) în combinație cu sticle de cerneală mai mari pentru reumplere au adus reduceri enorme ale costurilor de imprimare. În plus, au facilitat reumplerea cernelii fără murdărie și deșeuri.

tankovanie1-nahled2.jpg

Imprimantele cu rezervoare sunt uneori prescurtate SPDA (Continuous Ink Supply System) sau CISS (Continuous Ink Supply System) și sunt în general foarte fiabile. Cea mai frecventă problemă a lor este un absorbant supraumplut pentru cerneala uzată. Cu modelele mai noi, amortizoarele sunt modificate astfel încât chiar și un copil le poată înlocui cu ușurință, astfel încât intervenția unui service profesional nu este necesară.

Și ce zice de concurența?

La început producători concurenți de imprimante cu jet de cerneală nu au fost impresionați de această idee. Cu toate acestea, teama vor rămâne în urmă cu tendințele actuale iau forțat, în cele din urmă, vină cu propriile modele de imprimante cu jet de cerneală cu sistem de alimentare pe bază rezervoare.

fla3ti4kz-nahled2.jpg

Brother, Canon și Hewlett-Packard și-au prezentat treptat produsele pentru public. Ultimul dintre cele de mai sus își vinde cu succes propria linie de imprimante cu jet de cerneală și dispozitive multifuncționale folosind un sistem rezervor. Seria poartă eticheta HP Ink și este reprezentată de echipamentul HP DeskJet GT 5820 All-in-One. Acest lucru permite imprimați 5 000 de pagini în negru la 8 ppm sau 8 000 de pagini cu o schemă de culori la 5 ppm. Poate fi conectat cu ușurință la o tabletă sau telefon prin Wi-Fi.

Un alt avantaj pe care îl oferă acest dispozitiv multifuncțional cu sistem de reumplere a rezervoarelor este o soluție confortabilă pentru schimbul de cartușe individuale. Gâturile de umplere ale rezervoarelor cu o membrană specială împreună cu mecanismul unic de vidare previn contaminarea nedorită a vopselei, precum și scurgerile de cerneală din recipient.

4istenie-nahled2.jpg

Care este cea mai bună imprimantă rezervor?

O astfel de evaluare este pur subiectivă. Alegerea acestui tip de imprimantă astăzi este foarte largă, atât pentru cea mai obișnuită tipărire în format A4, cât și pentru formatul A3. Un ghid bun pentru cei interesați poate fi testarea unei imprimante cu rezervoare sau referințele utilizatorilor cu propria experiență practică și recomandări.

Produse din aceasi categorie

Imprimantă EPSON EcoTank L810, A4, 38 ppm, USB, panou LCD, imprimantă foto, 6 cerneală
În stoc
2 376,05 Lei
1 996,68 Lei fara TVA
Cel mai mic preț în ultimele 30 de zile: 2 182,13 Lei
Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Imprimantă cu rezervoare - veșnic „însetată”

Ca și în alte cazuri, cumpărarea unei noi imprimante acasă sau la birou înseamnă în principal economii. Imprimantele laser compensează...

4. 2. 2021  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție