Povestea brand-ului Brother - din Japonia in toata lumea

02. 11. 2020

2. Noiembrie 2020, 10:00 | Bine cunoscutul proverb cum Muntele nu-și cunoaște fratele este ușor de contestat. Sunt numeroși oameni care au auzit de imprimantele sau copiatoarele produse de compania japoneză Brother. Istoria sa datează din 1908, când yasui machinesewing co., fostul precursor al gigantului multinațional actual, a fost fondat în țara soarelui răsare. De mai bine de 28 de ani, Brother este prezent pe piața slovacă, iar anul trecut au trecut doar 60 de ani de când compania japoneză a început funcționeze pe continentul european. Un astfel de eveniment merită cu siguranță cel puțin un scurt articol despre un producător așa bine-cunoscut.

Produse de cusut și piese de schimb

Când Kanekichi Yasui a fondat o mică afacere care îi poartă numele în orașul japonez Nagoya în 1908, cu siguranță nu a avut nici o idee o sută de ani mai târziu va deveni o multinațională de renume. Kanekichi a profitat inițial de reparațiile mașinilor de cusut și de producția de piese de schimb pentru acestea. În 1925, fiul lui Masayoshi, cel mai mare dintre cei 10 copii, a preluat conducerea companiei, ajutându-și tatăl încă de la vârsta de 9 ani. El a redenumit compania Yasui Brothers ' Sewing Machine Co,masina de cusut a fratilor Yasui.

La acea vreme, piața mașinilor de cusut era dominată de produse importate. Masayoshi și-a stabilit obiectivul ambițios de a schimba această situație: a decis producă produse care depasesc mașinile importate cu calitate și să reușească în străinătate.

În 1928, frații Yasui au dezvoltat și produs în comun prima mașină de cusut personalizată, care a fost proiectată facă pălării de paie și a permis cusutul cu cusături în lanț. Din acel moment, compania de familie a produs mașini de cusut sub numele unic Brother.

brother-1-nahled2.jpg

 

Compania s-a dezvoltat cu succes, iar managementul și angajații săi au pătruns treptat în secretele mecanicii, au câștigat o bogată experiență și au venit cu idei noi. În 1932 compania a introdus prima mașină de cusut de casă, fabricată complet în Japonia. Imediat după ce a fost introdus pe piață, numărul de comenzi a depășit toate asteptările. Probabil, de asemenea, datorită vieții sale lungi, care se presupune a fost de zece ori mai mare decât cea a mașinilor importate. Un testament al calității ridicate a mașinilor de cusut Brother a fost, de asemenea, exportul lor de 200 de piese la Shanghai, China.

brother-2-nahled2.jpg

 

Încetul cu încetul până in top

Brother  supraviețuit unei perioadă cheie de schimbare revoluționară în 1950. În acel moment, compania crește volumul total de producție, extinzându-și programul de producție cu mașini de tricotat acasă, aparate electrice, ventilatoare, fiare de călcat și multe altele. Compania începe crească dinamic și se extindă pe piețele externe. Brother a fondat o sucursală în New York în 1954, iar patru ani mai târziu o sucursală europeană a Brother Europe a fost înființată în Dublin, Irlanda.

Între timp, la cererea președintelui filialei americane a Brother International Corporation (SUA) Max Hugel, în 1956 Masayoshi Yasui a început dezvoltarea și mai târziu, de asemenea, producția unei mașini de scris portabile, care a fost în mare cerere în Statele Unite la momentul respectiv.

Alte realizări nu s-au lăsat mult de așteptat:

  • 1961 - Cu ajutorul unei mașini de scris portabile JP1-111 intră în domeniul echipamentelor de birou.
  • 1964 - La Jocurile Olimpice de la Tokyo, compania a furnizat 300 de mașini de scris pentru jurnaliștii străini, ceea ce a îmbunătățit foarte mult percepția globală a mărcii Brother.
  • 1968 - Brother cumpără o fabrică de mașini de cusut în Manchester.
  • 1971 - Brother este primul din lume pentru a dezvolta cu succes prima imprimantă cu ace de mare viteză din lume, ceea ce a însemnat o expansiune masivă de imprimare ieftine în birouri și case.
  • 1976 - Brother produce prima mașină de cusut electrică identificată ca Compal DX. Până în 1980, mașinile de cusut și mașinile de scris au devenit multifuncționale și disponibile pe scară largă datorită electronicii reduse.
  • 1980 - Brother produce o mașină de scris electronică EM-1 pentru birou.
  • 1982 - Imprimanta personală Brother EP-20 alimentată cu baterii vine pe piață folosind tehnologia de imprimare termică.
  • 1987 - După aproape un deceniu de producție de matrice de puncte și așa-numitele imprimante de caractere cu o roată de tip, Brother începe producția în 1987 a primei sale imprimante laser de mare viteză numită HL-8. Nu este de mirare acest produs revoluționar în timpul său a câștigat prestigiosul Editors Choice Awards 2012 de American PC Magazine.

O mică afacere va deveni marele Brother? Sa vedem...

Din 1990 până în prezent, compania japoneză, care a început o dată ca o mică afacere de familie, a crescut un pic mai mult și este încă uimit de produsele sale. Fie este vorba de scanere, faxuri, MFP, imprimante de etichete și etichete RFID, imprimante mobile miniaturale, laser, cu jet de cerneală, imprimante termice sau imprimante cu LED-uri, acestea sunt încă produse de ultimă oră care facilitează rularea birourilor, magazinelor, depozitelor și locuințelor. Și după reiese, de exemplu, de ochelari AiRScouter echipate cu un ecran color care afișează imagini de la computere și dispozitive mobile pentru utilizatori, Brother poate ține pasul cu concurența sa și în mod constant în upgrade produsele sale.

În prezent, Brother Group oferă servicii pentru clienți în întreaga lume. Produsele sale sunt produse într-una din cele 17 fabrici de producție. Compania, care are peste 38 000 de angajați, are o rețea densă de puncte de vânzare proprii în 44 de țări. Viitorul acestei companii, care a pornit practic de la zero, este încă deschis...

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

xerox

Xerox: un pionier tehnic care a pus bazele tehnologiei din birou așa cum o cunoaștem astăzi

Numele acestui brand a devenit sinonim cu copierea. Dar invenția xerografiei este departe de a fi singura etapă din istoria dezvoltării...

25. 3. 2021  Articolul complet »

Imprimante laser vs. jet de cerneală: care sunt diferențele dintre?

Care imprimantă este cea mai bună? Aceasta este, probabil, întrebarea de oricine se gândește de a cumpăra un astfel de dispozitiv. Privind...

12. 9. 2022  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție