Cum să conectați imprimanta la un computer și să imprimați în doar 5 minute

Pentru a putea folosi o imprimantă nouă, trebuie mai întâi o conectați corect la computer. Acest proces include, printre altele, instalarea driverelor și introducerea cartușelor. Aflați ce este de făcut.

Pasul 1: Instalați driverele imprimantei

Aveți de gând conectați imprimanta la un computer imediat ce o veți scoate din cutie? Eroare - driverele trebuie instalate mai întâi. Acest termen se referă la o aplicație care asigură comunicarea între o imprimantă și un computer. Se ocupă de procesarea lucrării de imprimare și, de asemenea, puteți configura conexiunea imprimantei prin intermediul acestuia.

Dar de ce instalați driverele mai întâi? De obicei, acestea includ un program pentru conectarea imprimantei, datorită căruia puteți finaliza cu ușurință configurarea sa inițială.

Unde găsiți driverele? Deși unii producători furnizează în continuare un pachet cu drivere și software de suport (de exemplu, pentru crearea de colaje) pe un CD ce vine odată cu imprimanta, recomandăm descărcați cea mai recentă versiune a driverelor de pe site-ul oficial al producătorului:

Pasul 2: Conectarea imprimantei la un computer

După despachetare, conectați imprimanta la o priză electrică și la un computer. Puteți utiliza un cablu de rețea sau o conexiune wireless (prin Wi-Fi sau Bluetooth).

Unde amplasați imprimanta? Știați plasarea imprimantei în lumina soarelui îi va scurta durata de viață? Pentru sfaturi cu privire la amplasarea corectă a acestuia, citiți articolul Căldură de vară: Ce trebuie făcut pentru a împiedica supraîncălzirea electronicelor?.

Informații despre opțiunile de conectare pot fi găsite în descrierea produsului de pe magazinul electronic și, desigur, în manual. Următorul tabel rezumă diferitele tipuri de conexiuni ale imprimantei la un computer:

Tipul conexiunii

Accesoriile necesare

Beneficii

Dezavantaje

Conexiune prin cablu la computer

cablu cu conectori USB-A și USB 2.0

cel mai simplu tip de conexiune, instalare rapidă

nu permite vizualizați imprimanta, de exemplu, într-o rețea corporativă; raza de acțiune a imprimantei este limitată de cablu

Conexiune prin cablu cu element de rețea (router, comutator)

element de rețea (router, comutator), cablu cu conectori RJ-45

vă permite utilizați imprimanta într-o rețea corporativă

setări mai complexe

Conexiune Wi-Fi prin intermediul unui element de rețea

element de rețea (router, switch)

instalare ușoară prin drivere, imprimantă cu rază lungă de acțiune; permite utilizați imprimanta într-o rețea corporativă

setări mai complexe

Direct Wi-Fi

nici unul

posibilitatea conectării și imprimării rapide

nu permite utilizarea imprimantei într-o rețea corporativă; PC-ul nu poate fi conectat la Wi-Fi în același timp

Bluetooth

nici unul

posibilitatea conectării și imprimării rapide; PC-ul poate fi conectat la Wi-Fi în același timp

nu permite utilizarea imprimantei într-o rețea corporativă; transfer mai lent al lucrărilor de imprimare

Conexiune directă prin cablu

Conectarea prin cablu a imprimantei la un computer este cel mai simplu tip de conexiune, dar raza de utilizare este limitată de lungimea cablului. De obicei, acesta nu vine la pachet cu imprimanta; majoritatea producătorilor presupun veți conectați imprimanta la computer prin metodele ce nu includ acest cablu.

Un cablu de date cu doi conectori diferiți este utilizat pentru a vă conecta direct la un computer: USB-B pentru imprimantă și USB 2.0 (cunoscut și sub numele de USB-A) pentru computer. După conexiunea directă, puteți imprima aproape imediat, trebuie doar urmați procedura de instalare a driverului (consultați pasul 1)

2.jpg

Conexiune prin cablu la rețea

O opțiune avansată este conectați imprimanta la un element de rețea, cum ar fi un router. Dispozitivul de imprimare va deveni o parte integrantă a rețelei și va fi posibil să imprimați de pe orice computer. Această soluție este adesea utilizată în companiile care au mai multe imprimante.

Aveți nevoie de un cablu de internet cu conectori RJ-45 pentru conectarea la rețea:

3.jpg

Apoi puteți imprima de pe dispozitivele conectate la imprimanta în acest fel:

  • direct prin cablu de internet;
  • prin Wi-Fi (routerul este conectat la imprimantă în acest caz cu cablul menționat).

Conexiune wireless prin rețea Wi-Fi

Astăzi, o rețea Wi-Fi de acasă sau din birouri este utilizată standard pentru a conecta imprimanta la un computer sau laptop. Pentru această conexiune aveți nevoie de:

  • un computer conectat la router (semnalul este transmis către imprimantă și revine prin tot prin intermediul lui);
  • driverele instalate (vezi primul pas al acestui manual);
  • imprimanta pornită.

Nu există instrucțiuni wireless generale, fiecare imprimantă are o procedură specifică. Cu toate acestea, cel mai adesea dispozitivul de imprimare se conectează wireless astfel:

  1. rulați programul de instalare pe computer;
  2. conectați imprimanta la rețeaua Wi-Fi introducând parola pe panoul dispozitivului (dacă nu are una, treceți la punctul următor)
  3. selectați imprimanta din listă (și introduceți parola Wi-Fi, dacă este necesar) - programul de conectare va finaliza procesul automat.

Unele dispozitive pornesc așa-numitul mod de configurare pentru conexiunea wireless atunci când sunt pornite pentru prima dată. Pentru unele imprimante, țineți apăsat butonul pentru conexiunea wireless pentru a iniția acest mod, indicat de unul dintre următoarele simboluri:

4.png

Restul configurării este așa cum este descris mai sus

Aruncați o privire la un exemplu de conexiune Wi-Fi la o imprimantă HP:

Conexiune wireless: Wi-Fi direct și Bluetooth

Este mai ușor conectați imprimanta și computerul direct utilizând tehnologia Wi-Fi direct. permite vă conectați wireless computerul la un dispozitiv de imprimare. Nu există o procedură generală - diferă pentru fiecare producător și model.

Dar conectarea prin Wi-Fi direct este ușoară și se poate face în câteva minute. Doar urmați manualul. Pentru a ilustra, iată cum porniți Wi-Fi direct pentru imprimantele HP:

Imprimați fotografii chiar de pe telefon Posibilitatea de conectare prin Wi-Fi direct înseamnă, printre altele, puteți conecta cu ușurință imprimanta la smartphone-ul dvs. Cum? Puteți afla din articole despre cum imprimați de pe un telefon mobil și despre aplicațiile pentru imprimare de pe un iPhone.

Conexiunea prin Bluetooth este practic aceeași ca la Direct Wi-Fi. Avantajul este posibilitatea de a fi conectat simultan la Internet prin Wi-Fi și de a imprima de pe cloud, de exemplu. Dezavantajul, pe de altă parte, este rata de transfer mai mică, deci durează mai mult timp pentru a procesa o lucrare de imprimare.

Pasul 3: Introducerea cartușelor

Unele dispozitive de imprimare (în special imprimantele cu sistem rezervor) vin deja cu cartușe la pachet, altele necesită achiziționarea de tonere sau cartușe.

Încărcați cartușele numai la solicitarea imprimantei. Asigurați-vă nu le introduceți în imprimantă înainte de a o porni pentru prima dată.

Nu este nimic complicat. Scoateți tonerul sau cartușul din ambalaj și asigurați-vă acesta nu este deteriorat - dacă produsul reprezintă anumite scurgeri, reclamați-l imediat și nu îl introduceți în imprimantă.

Înainte de a îndepărta elementele de protecție, pregătiți imprimanta pentru imprimare: scuturați ușor tonerul (pe care îl veți ține în poziția în care îl veți introduce în imprimantă) dintr-o parte în alta, pentru a distribui pulberea uniform în toner.

5.jpg

Scoateți elementele de protecție ale tonerului. Nu atingeți contactele expuse de pe cip și cele de pe imprimare.

Deschideți imprimanta și introduceți cartușul în slotul aferent (procedura detaliată diferă pentru fiecare imprimantă - urmați manualul). Pentru mai multe informații, consultați articolul despre înlocuirea tonerului (procedura este similară și pentru cartușe). dacă umrați acești pași, nimic nu va împiedica imprimați.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.
Transport GRATUITclienților înregistrați cu comenzi peste 199 lei.
Livrare in doua zileSuntem foarte rapizi.
Garanție pe viață pentru cartușe TonerPartnerNoi pur și simplu credem în produsele noastre
Garanție împotriva deteriorării imprimanteiCând se întâmplă ceva, conteaza pe noi.