Cum se imprimă de pe un telefon mobil prin USB

05. 7. 2021

5. Iulie 2021, 10:00 | Imprimarea fotografiilor sau a documentelor de pe un smartphone este acum standard, dar printarea documentelor se face de obicei prin Wi-Fi sau Bluetooth. Chiar este posibil tipăriți de pe un telefon mobil folosind un cablu USB? Și această metodă are vreun avantaj?

Suportul pentru formatul USB OTG (On-the-Go) este o condiție prealabilă pentru imprimarea de pe un telefon mobil prin USB. Se diferențiază de standardul USB clasic prin faptul permite telefonului mobil comunice cu dispozitive periferice.

În plus față de imprimantă, puteți conecta o tastatură, un mouse sau un spațiu de stocare extern prin USB OTG și puteți crea un computer temporar din telefonul dvs. mobil. Acest lucru este util în situațiile în care trebuie imprimați un document de pe un disc extern, de exemplu, și îl editați înainte de a imprima. Imprimarea prin cablu este utilă chiar și atunci când imprimanta nu acceptă imprimarea fără fir.

Pentru a imprima de pe telefonul dvs. mobil, trebuie instalați în telefon driverele pentru imprimantă.

Suport pentru protocolul USB OTG

Condiția de bază pentru imprimarea cu un cablu USB este suportul protocolului USB OTG de către sistemul de operare al telefonului. Majoritatea producătorilor prezintă compatibilitatea dispozitivului cu sigla USB OTG pe cutia în care își vând smartphone-urile:

usb_otg_logo.png

Google va oferi, de asemenea, răspunsul - trebuie doar căutați „[modelul dvs. de telefon] suport USB OTG”.

O altă opțiune este utilizarea unei aplicații care poate detecta USB OTG. Recomandăm, de exemplu, USB OTG Checker (disponibil numai pentru Android). De exemplu, veți evita cumpărarea unui cablu inutil.

Drivere de imprimare pentru telefon

O condiție prealabilă pentru imprimarea cu succes de pe un telefon mobil utilizând un cablu USB OTG este un driver instalat pentru imprimanta dvs. Acest software comunică și transferă documentul între telefonul mobil și imprimantă. Puteți găsi o aplicație adecvată folosind link-urile de mai jos:

Majoritatea acestor drivere funcționează pe Android 5.0 și versiuni ulterioare. Puteți imprima fără fir și de pe iPhone și alte dispozitive Apple (consultați articolul: Aplicații pentru imprimarea de pe iPhone).

Conectarea unui telefon mobil la o imprimantă prin USB

După verificarea faptului smartphone-ul dvs. acceptă cablul USB OTG - și instalarea driverului corespunzător - este timpul conectați fizic cele două dispozitive.

Cablurile USB OTG au un conector „tată” la un capăt pentru conectarea telefonului (alegeți unul care fie compatibil cu smartphone-ul dvs.). La celălalt capăt este un conector de tip feminin la care conectați un cablu USB de la imprimantă:

istock-533961701.jpeg

Asigurați-vă că porniți imprimanta și o conectați la telefon. Pe smartphone, faceți click pe noua notificare de conexiune, selectați fotografii sau documente de imprimat și confirmați procesul. Puteți găsi o procedură mai detaliată în articolul despre tipărirea de pe un telefon mobil.

Video: Printează cu Android pe imprimanta HP (conexiune USB)

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție