Cum să faci carduri Montessori acasă folosind o imprimantă

10. 12. 2021

1. Decembrie 2021, 14:34 | Educația conform principiilor sistemului Montessori a avut un impact imens în ultimii ani nu numai în învățământul preșcolar, ci și acasă. Dar nu toți părinții își permit carduri scumpe. Din fericire, se pot realiza acasă - doar cu ajutorul unei imprimante.

Predarea Montessori se bazează pe dezvoltarea naturală a unui copil într-un mediu sigur, fără presiunea de a prioritiza anumite abilități sau de a memora diverse fapte. De asemenea, îl ajută pe copil descopere interesele și domeniile în care excelează - și se aprofundeze în ele.

Rolul profesorilor și părinților în conceptul Montessori trece de la o poziție de autoritate la un nivel prietenos, unde ei sunt un partener egal cu copilul, care îi însoțește în descoperirea lumii.

La începutul secolului al XX-lea, pedagogul italian Maria Montessori a venit cu acest concept de predare, care a definit și perioada în care un copil ar trebui dobândească treptat diverse abilități:

 • dobândirea limbii materne - de la naștere până la 6 ani,
 • interes pentru obiecte mici - de la 18 luni la 3 ani,
 • adaptare la regulile zilnice- de la 1 an la 3 ani,
 • controlul emoțiilor - de la naștere până la 4 ani,
 • aptitudini sociale - de la 2,5 ani la 4 ani.

Studiile au arătat predarea Montessori (comparativă cu cea standard) ajută, de exemplu, la dezvoltarea mai rapidă a abilităților matematice și a abilității de a citi și de a scrie și este, de asemenea, benefică pentru integrarea copilului în munca de echipă. De asemenea, întărește capacitatea de a rezolva conflictele și situațiile de criză.

istock-1224376767.jpg

DIY Montessori - cum le creezi de acasă?

După cum reiese din rândurile anterioare, o parte importantă a conceptului Montessori sunt ajutoarele care susțin interactivitatea în echipa de copii și cu „mentori” adulți. Una dintre cele mai cunoscute sunt așa-numitele carduri cu trei componente.

Scopul lor este de a ajuta la dezvoltarea abilităților lingvistice, de la înțelegerea primelor cuvinte (copii mici și copii până la 3 ani) la lecții de citire și scriere (3 până la 6 ani) până la extinderea vocabularului (6 până la 12 ani). Cărțile constau întotdeauna din trei seturi:

 • fotografii (sau ilustrații precise) ale anumitor obiecte, animale sau, de exemplu, fenomene și situații (partea A de mai jos),
 • numele articolelor prezentate mai sus (partea B),
 • fotografii (sau ilustrații) și nume (partea C).

Puteți găsi o serie de resurse pe Internet de unde descărcați aceste carduri Montessori cu trei componente. De obicei, cardurile sunt disponibile în acest format:

snímka-obrazovky-2021-11-30-o-13.28.12.png

Imprimați cardurile în dublu exemplar. Pentru prima copie, despărțiți prin decupare fotografia (A) de titlul (B) după ce sunt tăiate și lăsată pentru a doua copie (C).

Vă recomandăm utilizați o imprimantă cu jet de cerneală atunci când imprimați. Are tranziții de culoare mai bune, iar imaginile de pe carduri vor arăta mai realiste. Dar te poți descurca cu ușurință și cu un dispozitiv laser. Asigurați-vă imprimați la rezoluție înaltă - cel puțin 600 DPI (dacă sunteți interesat de detalii, citiți articolul Ce este DPI).

Tip: Dacă doriți economisiți bani la imprimare, alegeți cartușe compatibile. Calitatea lor de imprimare este aceeași cu tonerele și cartușele originale, comparativ cu acestea sunt de până la 4 ori mai ieftine - și includ și garanție pe viață.

Imprimati pe hartie cu greutatea in jur de 160 g/cm2 si cu un finisaj mat. Cardurile vor arăta mai bine și vor fi mai durabile. Pentru toate ocaziile, nu uitați le laminați. Nu este greu, ai nevoie de:

 • folie de laminat de dimensiunea unui card,
 • laminator termic,
 • foarfece.

Alegeți o folie mată cu o grosime de 125 microni. Pune cardurile tipărite în acestea și laminează-le conform instrucțiunilor - poți lamina mai multe carduri Montessori într-un minut. Tăiați excesul de folie și introduceți cardul în laminator încă o dată, astfel încât marginile tăiate se lipească complet.

De asemenea, nu uitați citiți articolul: cum laminati hârtia (și alegi laminatorul potrivit).

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

uvod

Ce înseamnă DPI atunci când tipăriți și cum alegeți imprimanta potrivită?

Cei mai mulți cumpărători aleg o imprimantă pentru acasă sau pentru birou bazându-se în primul rând pe preț, în timp ce o minoritate se...

22. 6. 2022  Articolul complet »

Greutatea hârtiei: cum să selectați grosimea hârtiei pentru cărțile de vizită și alte materiale

Dacă doriți să imprimați cărți de vizită sau pliante, imprimantele vă vor cere, printre altele, informații despre greutatea hârtiei pe care...

1. 11. 2021  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție