5% acoperire a paginii la imprimare sau cât va rezista tonerul?

25. 2. 2021

25. Februarie 2021, 10:00 | Este posibil fi rămas fără toner în trecut, înainte de a imprima abia jumătate din numărul declarat de pagini. Problema este numărul indicat de tipăriri este autoritar la o acoperire de 5% a paginii la tipărire. Cum arată o pagină acoperită de cinci la sută? Este posibil aflați cât timp va rezista tonerul pentru dvs.? Vino citești despre asta în articolul următor.

De ce tonerul se epuizează aproape întotdeauna înainte de a imprima numărul declarat de pagini?

Durata de viață a tonerului este indicată de numărul de pagini pe care un cartuș complet le poate imprima la o acoperire de 5% a paginii A4. De obicei, producătorii declară aceste informații pe ambalajul tonerului. Pentru a putea compara cartușele de la diferiți producători și produse diferite, a fost stabilit un standard uniform, care este respectat de toți producătorii de cartușe.

În practică, acest lucru înseamnă că, dacă producătorul cartușului de toner afirmă durata de viață (sau capacitatea) acestuia este de 2 000 de pagini, va putea imprima această cantitate declarată la o acoperire de hârtie de 5%. Dar un document obișnuit, o pagină întreagă de text, acoperă aproximativ 15 % dintr-o pagină atunci când este tipărită. În comparație cu informațiile din pachetul de toner, durata reală a tonerului este adesea cu o treime mai mică.

Întâlnim o diferență și mai izbitoare între numărul garantat și numărul real de tipăriri la imprimantele cu jet de cerneală sau cartușele color pentru acestea. Când tipăriți fotografii și imagini color, obțineți adesea o acoperire de 90 până la 100 % a paginii la imprimare. Din cele 2 000 de pagini tipărite declarate pe capacul cartușului, cu greu puteți obține peste 100 de imagini tipărite.

10-zlava-tonery.png

Durata reală de viață a tonerului depinde de modul în care îl utilizați

Capacitatea tonerului este testată folosind teste ISO/IEC standardizate. Datorită acestora, este posibil comparați capacitatea cartușelor de imprimantă, indiferent de marcă sau destinație. Cu toate acestea, în practică, durata de viață a unui toner sau a unui cartuș este afectată în principal de modul în care sunt utilizate - adică de modul în care tipăriți cu ele.

Ce afectează „randamentul” tonerelor și cartușelor?

  • Acoperirea paginii tipărite - în general este mai mare decât testele standardizate.
  • Imprimarea cu impact - testarea cartușelor are loc în timpul imprimării continue. Imprimarea impactului pe un număr mic de pagini este mai intensă în culori.
  • Tipul hârtiei și suportului de imprimare utilizat - hârtia cu diferite greutăți și diferite suporturi de imprimare au cerințe diferite asupra cantității de toner utilizate.
  • Calitatea imprimării - preferințele de imprimare afectează semnificativ randamentul tonerului. Cu cât calitatea imprimării este mai mare, cu atât imprimanta consumă mai mult cartuș pentru implementare.
  • Oprirea frecventă a imprimantei - Calibrați și curățați de fiecare dată când porniți imprimanta, care consumă cartușe de imprimare suplimentare.
  • Tipărirea unor lucrări de imprimare solicitante, cum ar fi fotografiile - Când imprimați fotografii pe hârtie foto, curățarea automată este mult mai frecventă, ducând la consum suplimentar de culoare.
  • Starea și vechimea imprimantei - părțile individuale ale imprimantei responsabile de imprimare se epuizează în timp, iar imprimantele mai vechi au adesea nevoie de mai multă culoare decât dispozitivele mai noi apărute.
  • Umiditate - Acest factor are un impact major asupra performanțelor imprimantei. În primul rând, hârtia care absoarbe umezeala este expusă riscului. Imprimantele laser și cu jet de cerneală nu sunt, în general, concepute pentru a imprima în condiții de umiditate (cu excepția imprimantelor robuste pentru uz industrial). Cu o umiditate mai mare, imprimantele consumă „doar” mai multă culoare într-un caz mai bun, în cel mai rău caz, nu vor putea finalizeze deloc lucrarea de imprimare (hârtie blocată, hârtie ondulată, imprimare murdară), iar tipărirea eșuată înlocuit cu unul nou.

Dimensiunea nu contează - durata de viață a cartușelor de aceeași dimensiune poate varia

Dimensiunea sau volumul cartușului de imprimantă nu are nimic de-a face cu câte pagini poate imprima pe parcursul vieții sale. Cu alte cuvinte, numărul declarat de pagini tipărite a două cartușe de imprimare diferite poate varia, nu numai între mărci, ci și între diferite modele de cartușe de la același producător.

Costul imprimării este determinat de prețul tonerului

De exemplu, cartușele HP autentice de 1 600 de pagini sau 3 500 de pagini sunt disponibile pentru imprimanta multifuncțională laser HP LaserJet Pro MFP M227sdn. În acest caz, tonerele compatibile TonerPartner pentru această imprimantă ating aceleași capacități în ambele variante, dar prețul lor este cu aproape jumătate mai mic.

Acum puteți calcula cât de mult va costa, relativ, o pagină tipărită. Am precizat deja că, în tipărirea normală, acoperirea paginii este de obicei de aproximativ 3 ori mai mare decât acoperirea paginii pe care producătorii o  precizează. Prin urmare, împărțim numărul declarat de pagini tipărite la trei și obținem următoarea comparație:

Preț per pagină tipărită cu imprimanta HP LaserJet Pro MFP M227sdn

Toner

Capacitate specificată a paginii (cu o acoperire A4 de 5%)

Capacitate normală de imprimare (cu o acoperire A4 de 15%)

Prețul de cumpărare al produselor

Preț per 1 pagină tipărită

HP CF230A - toner original, black (negru)

1 600

533

320,15

0,6

HP CF230X - toner original, black (negru)

3 500

1 167

433,57

0,37

HP CF230A - toner compatibil, black (negru)

1 600

533

137,12

0,25

HP CF230X - toner compatibil, black (negru)

3 500

1 167

183,95

0,15

 

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție