Accident cu cartușele de imprimantă: Cum să scoateți cerneala sau tonerul din haine

05. 4. 2021

5. Aprilie 2021, 10:00 | Dacă ați schimbat vreodată cartușul din imprimantă, stiți mereu riscați vă stropiți hainele cu cerneală sau vă umpleți de praf dintr-un toner. Când vi se întâmplă un accident similar, nu contează dacă este vorba de o manipulare neglijentă sau de un defect de fabricație. În primul rând, există de obicei o soluție de a salva o piesă preferată din garderobă. În articolul următor, vom sfătui cum îndepărtați ușor tonerul sau cerneala de pe haine.

Când tonerul se varsă...

Tonerul de plastic, care servește drept reumplere pentru imprimanta laser, este plin de praf de toner, datorită căruia imprimanta imortalizează textul și imaginile pe hârtie pe baza tehnologiei de xerogarfie. Tonerul este de fapt un plastic fin măcinat ce are în conponența sa un pigment, care conferă tonerului o culoare specifică (am discutat mai multe despre compoziția prafului de toner în articolul: Ce este ascuns în interiorul tonerului imprimantei laser?).

Tonerul vărsat este un mic dezastru pentru persoana care se ocupă de curățarea tuturor acestor mizeri. Există pericolul inhalării, cu cea mai mică pală de vânt, praful va ajunge în locurile unde îl veți găsi în trimestrul următor, iar de asemenea scoaterea acestuia din haine pare o sarcină supraomenească. Dacă se procedează greșit, praful de toner va fi gravat definitiv în țesătură și cămașa preferată o puteți arunca la tomberon.

tonerovy prach L

De obicei se datorează construcției slabe sau manipulării neglijentă a tonerului praf din cartuș.

În mod normal, nu puteți curăța tonerul de pe haine

Nu înmuiați îmbrăcămintea murdărită cu toner imediat după un „accident”. Pigmentul din compoziția tonerlui se va dizolva în apă, iar acesta va intra mai adânc în fibrele țesăturii.

Un efect similar (fixarea tonerului în țesătură) are o posibilă încălzire a petelor. Cel mai rău lucru pe care îl puteți face imediat după ați pătat hainele cu toner este încercați folosiți apă fierbinte pentru a-l scoate din țesătură.

Cum se curăță pas cu pas praful de toner de pe haine

Cu cât încercați mai repede îndepărtați pata de pe haine, cu atât mai bine. Este practic vă echipați cu mănuși de cauciuc atunci când lucrați și, cu siguranță, recomandăm vă puneți o mască pe față sau cel puțin o eșarfă, care ar preveni posibila inhalare a prafului de toner. S-o facem!

  1. Scuturați energic de câteva ori haina pentru a îndepărta cât mai mult praf de toner posibil. Este ideal scuturați tonerul de pe haine afară în aer liber, astfel încât praful nu rămână inutil în cameră și se așeze pe alte obiecte, precum covoare, mobilă, aparatură, etc. Nu utilizați mâinile, periile sau apa pentru a îndepărta praful de toner în această etapă - pigmentul se poate fixa în țesătură.
  2. Acum folosiți un aspirator pentru a îndepărta particulele de toner rămase. Aspirarea temeinică a locului contaminat va reduce semnificativ probabilitatea de deteriorare ireversibilă a substanței. În pasul următor, apa ajunge intră în drepturi.
  3. Porniți chiuveta și umpleți-o cu apă rece sau călduță. Evitați utilizarea apei calde sau chiar fierbinți, care ar putea fixa reziduurile de toner din țesătură. Scufundați zona compromisă în apă și încercați nu folosiți mâinile sau anumite perii pentru îndepărtarea tonerului. În faza finală de înmuiere, încercați scoateți tonerul din țesătură sub apă rece.
  4. În cele din urmă, spălați haina într-o mașină de spălat automată. Setați modul de spălare cu apă rece și utilizați detergent normal. Lăsați piesa de îmbrăcăminte spălată se usuce în interior într-un loc întunecat. Cu siguranță nu îl puneți în uscător și nu îl lăsați se usuce la soare.

Când se varsă cerneală ...

Reumplerea tonerului gol este o idee proastă. Spre deosebire de reumplerea tonerelor, reumplerea cartușelor goale de cerneală este destul de obișnuită. Cu toate acestea, de departe cele mai frecvente accindente le au utilizatorii de imprimante cu sistem de rezervoare. Manipularea neglijentă a cernelii poate provoca un accident ce vă poate distruge complet ținuta. Cum scapi ușor de petele de cerneală?

atrament L

Este dificil scoți cerneala din țesătură după ce este complet uscată.

Cum se curăță pas cu pas cerneala de pe haine

Este chiar mai important acționați imediat în cazul accindentului cu cerneală decât în a celui cu toner. Cerneala lichidă se usucă rapid și ar fi și mai complicat de îndepărtat din țesătură. Cum se scoate cerneala lichidă din haine?

  1. Folosiți un prosop umed sau un burete pentru a îndepărta cerneala de pe suprafața țesăturii. Apa rece va servi de asemenea bine pentru spălarea inițială.
  2. Lăsați materialul se usuce la temperatura camerei. Nu uscați haina pătată în uscător sau în lumina directă a soarelui.
  3. Acum folosiți un produs de curățare, coniac sau spray de păr pe bază de alcool, de exemplu. Frecați ușor alcoolul pe zona pătată sau pulverizați-l.
  4. Așezați haina pătată cu cerneală între două prosoape de hârtie. Din interior, încercați frecați cerneala din țesătură pe prosopul de hârtie pe care l-ați așezat în față. Cerneala ar trebui iasă din haine pe prosopul de hârtie așezat pe partea din față. Păstrați șervețelele întotdeauna curate, astfel încât cerneala prinsă pe ea nu se absoarbă în mod inutil în țesătură. Continuați aplicați presiune și frecare până când nu mai iese nimic din țesătura pătată.
Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Imprimantă laser de la A la Z: cum funcționează

Dacă ați făcut o cercetare deja pentru imprimantă laser versus cea cu jet de cerneală și ați ales o imprimantă laser, este posibil să vă...

20. 8. 2020  Articolul complet »

De ce să reumpleți tonerul, este o idee proastă

Reumplerea tonerului gol cel mai probabil nu te va ucide, dar cu siguranță nu te va întări. Cu toate acestea, poate deteriora definitiv...

3. 12. 2020  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție