De se blochează tonerele compatibile
Imprimanta dvs. s-a actualizat peste noapte și nu cunoașteți motivul pentru care nu vă mai este recunoscut tonerul sau cartușul de cerneală? Dacă utilizați tonere compatibile, actualizarea driverului de firmware al imprimantei este cel mai probabil sursa problemei dvs. Aflați de ce apare această problemă și cum să o rezolvați.
Când cumpărați cartușe pentru imprimanta dvs., puteți alege practic din trei tipuri de cartușe:
Cartușele originale sunt cele care provin de la producătorii de imprimante, care le asigură dezvoltarea și producția. Chiar și din aceste motive, produsele originale - în comparație cu următoarele tipuri - sunt relativ scumpe. Pe de altă parte, imprimantele pentru care sunt destinate funcționează în toate circumstanțele.
Cartușele recondiționate sunt tonere și cartușe originale care au fost reumplute (de obicei de o companie independentă) după ce cerneala s-a epuizat. Această abordare ajută la salvarea mediului - cartușele goale de cerneală pot fi folosite din nou.
Cartușele compatibile (alternative) sunt tonere și cartușe de cerneală similare cu cele originale, dar provin de la producători independenți. Sunt de până la 4 ori mai ieftine decât produsele originale.
Iar prețul scăzut al tonerelor compatibile este motivul pentru care producătorii originali au un cuvând de spus împotriva lor. Companiile care produc consumabile alternative nu au aproape niciun ban pentru a investi în dezvoltarea noilor tonere, totuși beneficiază de piața creată de comercianții multinaționali de imprimante. Cu toate acestea, este de asemenea necesar să adăugăm că pentru produsele originale, clienții plătesc în mare parte costurile de marketing.
Producătorii de imprimante se apără împotriva cartușelor compatibile într-o varietate de moduri - și unul dintre cele mai eficiente este actualizarea driverelor. Dar să o luăm pe rând.
Relația dintre cartușe și driverul imprimantei
Fiecare cartuș este echipat cu un cip care asigură comunicarea acestuia cu imprimanta. Folosind un cip, imprimanta instruiește cartușul când și câtă culoare trebuie eliberată la imprimare. La rândul său, cartușul semnalează capacitatea redusă și alte probleme prin intermediul cipului.
Dar asta nu este tot. Imprimanta însăși primește instrucțiuni de la dispozitivul terminal: computer, tabletă sau smartphone - adică de la dispozitivul de pe care introduceți un document sau imagine pentru a fi tipărit.
Comunicarea dintre imprimantă și computer sau alte echipamente, oferă software special - driver, care este furnizat de producătorii de imprimante. Driverul „traduce” informațiile dintr-un editor de text și alte programe în date tipărite și le transmite către imprimantă, unde este procesată de așa-numitul firmware. Este un software stocat în imprimantă care efectuează tipărirea în conformitate cu datele de imprimare - în calitatea specificată și numărul de copii precizat.
Fiecare imprimantă (sau serie de imprimante) are propriul driver, care este actualizat periodic de producători. De exemplu, în timpul actualizării, securitatea imprimantei este mărită și diferite protocoale de comunicare sunt modificate.
Actualizarea firmware-ului - armă împotriva concurenței
Și chiar în timp ce actualizați firmware-ul (și, uneori, driverul), tonerul dvs. compatibil poate să nu mai funcționeze. Actualizarea modifică programul într-un mod care asigură funcționalitatea doar a cartușelor originale.
Puteți afla cu ușurință că această problemă vă afectează - cartușul dvs. compatibil, care a tipărit fără probleme acum câteva zile, nu va mai fi funcțioal. Apare avertizarea „tonerul nu a fost detectat” sau avertizare de capacitate scăzută, chiar dacă tonerul este plin.
În plus, actualizările sunt disponibile automat astăzi datorită unei conexiuni permanente la Internet, astfel încât tipărirea poate fi blocată în cel mai nepotrivit moment. Există mai multe moduri de a rezolva această problemă.
Dar trebuie spus că soluția este foarte specifică pentru fiecare imprimantă și cartuș. Dacă niciuna dintre procedurile de mai jos nu vă ajută, contactați asistența noastră - vom fi bucuroși să vă sfătuim.
Descărcați driverul la versiunea de pre-upgrade (downgrade)
Prima opțiune este să readuceți driverul imprimantei la o versiune anterioară care a funcționat cu tonerul. În Windows, acest lucru se poate face după cum urmează:
- Din meniul Start, deschideți „Device Manager” (îl puteți găsi cu ajutorul barei de căutare).
- În Administrator, localizați driverul imprimantei (numit de obicei după model, cum ar fi „HP Officejet 4630 e-All-in-One”) și faceți click dreapta pe el.
- Faceți click pe „Proprietăți” și deschideți folder-ul „Driver”.
- În folder, faceți click pe butonul „Anulați modificările driverului” și confirmați modificările.
Rețineți că această soluție este doar temporară și este posibil să nu funcționeze întotdeauna. Fără actualizare, aveți riscuri de securitate (cum ar fi scurgerile de date de pe computer); imprimarea poate să nu funcționeze corect cu unele aplicații. Utilizați versiunea veche a driverului numai până când cartuș compatibil din imprimantă se termină.
Vestea bună este că producătorii alternativi de toner își pot adapta produsele la noile actualizări în câteva săptămâni sau luni. Cartușele nou comandate vor fi aproape sigur compatibile cu versiunea actuală a driverului.
Blocați actualizarea firmware-ului
Această soluție este preventivă - dacă cartușele alternative au fost deja blocate, nu vă va ajuta. În plus, variază de la o marcă la alta. Vedeți videoclipurile de mai jos pentru procedurile folosite pentru cei mai cunoscuți producători.
Utilizarea driverelor universale
Controlerele universale sunt o soluție de urgență. Unele dintre ele sunt actualizate de dezvoltatori cu o întârziere mare - deci există șanse mari ca driverul imprimantei dvs. să fie aici într-o versiune anterioară care vă va permite să imprimați documente sau fotografii.
Driverele universale pentru sunt oferite chiar de producători:
- driverul universal pentru imprimante Brother,
- driverul universal pentru imprimante Canon,
- driverul universal pentru imprimante Epson,
- driverul universal pentru imprimante HP,
- driverul universal pentru imprimante Konica Minolta,
- driverul universal pentru imprimante Lexmark,
- driverul universal pentru imprimante Oki,
- driverul universal pentru imprimante Samsung,
- driverul universal pentru imprimante Xerox.
De asemenea, puteți utiliza drivere universale pentru telefoane mobile, precum NokoPrint, PrinterShare sau Mopria Print Service. Procedurile detaliate pentru tipărirea de pe un smartphone pot fi găsite în articolele despre cum să tipăriți de pe un telefon mobil și cum să tipăriți de pe un telefon mobil prin USB.
Articole similare
Cum se imprimă de pe smartphone: Ghidul începătorului
Camerele încorporate în smartphone-uri aproape că au înlocuit aparatele foto compacte. Odată cu creșterea spațiului de memorie internă și a puterii de operare, smartphone-urile devin instrumente de lucru cu drepturi depline, care înlocuiesc adesea laptopurile. Nu este surprinzător faptul că cererea de imprimare direct de pe telefoane mobile și tablete este în creștere. Citiți mai multe despre cum să imprimați de pe dispozitive mobile.
Articolul complet »Cum să vă asigurați imprimanta: 4 moduri de a preveni scurgerea datelor
Potrivit experților în securitate cibernetică, imprimantele din multe companii sunt un articol riscant, predispus la scurgeri de date. Nu întâmplător; securitatea acestor dispozitive este adesea ignorată, iar informațiile sensibile circulă prin ele - fie în timpul tipăririi, fie al scanării. Aflați cum să preveniți furtul și scurgerea de date.
Articolul complet »