5 sfaturi pentru un birou mai primitor

09. 6. 2022

9. Iunie 2022, 12:20 | Pentru a avea performanțe adecvate la locul de muncă, trebuie ne simțim confortabil la birou. La urma urmei, petrecem 8 ore pe zi acolo, așa este important adaptăm spațiul de lucru la dorințele și nevoile noastre. O cameră curată și aerisită este esențială pentru o atmosferă de lucru pozitivă (și pentru o muncă sănătoasă). Citiți cum obțineți acest lucru prin câteva schimbări relativ simple.

Flori

A fi în natură este un remediu dovedit pentru starea de spirit scăzută și pentru stres. Așa nu este o idee rea aduci câteva flori la birou. Pe lângă faptul vă ajută vă simțiți mai bine, acestea pot contribui la oxigenarea spațiului de lucru și chiar la eliminarea unor substanțe nocive. Există plante care descompun vaporii de formaldehidă, de exemplu, care sunt degajate de electronice, covoare și mobilier. Ce flori alegeți?

  • filodendron ( degradează formaldehida ),
  • Sansevieria (limba soacrei) sau dracena (descompun benzenul eliberat de materialele plastice),
  • plante cu frunze grase și iederă ( acestea suprimă așa-numitul electrosmog ),
  • finic (îndepărtează o serie de substanțe chimice).

Atunci când alegeți plantele, țineți cont de nevoile lor - de exemplu, florile care iubesc lumina vor suferi în ferestrele orientate spre nord și nu vor crește foarte bine. De asemenea, asigurați-vă plantele au întotdeauna apă din belșug. Acest lucru este deosebit de important în perioadele de sărbători și concedii.

Lumină suficientă

Fără lumină naturală, nu numai este dificil lucrezi, dar lipsa acesteia are și un impact negativ asupra sănătății noastre. Potrivit cercetărilor, prea puțină lumină naturală este legată de mai multe boli ale civilizației, cum ar fi obezitatea, diabetul de tip 2 și depresia.

Ferestrele mari ar trebui fie, desigur, baza. Dar nu toate camerele le au - și nici măcar acestea nu pot oferi suficientă lumină naturală iarna. Aici intervin lămpile de masă speciale care imită lumina soarelui.

Dar există o problemă - lumina albă pe care o produc este bună pentru noi doar dimineața și după-amiaza. Seara, când organismul se pregătește pentru somn, ne poate perturba bioritmul. De aceea, este recomandat alegeți un corp de iluminat care permite modificați culoarea luminii (exprimată în așa-numita temperatură a luminii).

Prin urmare, alegeți o lampă care utilizează lămpi fluorescente cu LED-uri și care permite reglați temperatura de culoare a luminii între 2.000 K (culoarea galben - potrivit pentru după-amiaza târziu și seara) și 6.000 K (lumină albă - potrivită pentru dimineață și în timpul zilei).

istock-514835242-nahled2.jpg

Nu uitați de mobilierul ergonomic
Baza unui birou sănătos este mobilierul care permite stați în poziție corectă, dar și în picioare, de exemplu, și care permite vă uitați la monitor în mod corespunzător. Pentru mai multe informații, consultați articolele noastre despre alegerea unui scaun de birou, amenajarea biroului de acasă sau despre beneficiile lucrului în picioare.

Obiecte personale

va ajuta la bunăstarea mentală dacă adăugați pe birou o fotografie a copiilor, a partenerului sau poate a animalului de companie. O vedere sau un suvenir din vacanță, de exemplu, va face o favoare similară.

Rețineți întotdeauna un spațiu de lucru ar trebui fie minimalist prin natura sa; prea mulți stimuli vor distrage atenția. Așadar, aveți grijă nu exagerați cu obiectele personale și decorațiunile. Scăpați de orice decorațiuni lipicioase care servesc ca un colector de praf. Țineți cont de sentimentele și nevoile colegilor cu care împărțiți biroul.

Asortarea culorilor în birou

Culorile au un impact uriaș asupra psihicului nostru: ne pot calma și ne pot scăpa de stres, ne pot stimula performăm sau ne pot ajuta ne concentrăm. În general, împărțim culorile interioare în două grupe de bază:

  • Culori calde: sunt încurajatoare, ele extind vizual camera. Aceasta include, de exemplu, portocaliu, roșu, verde deschis sau galben.
  • Culori reci: au un efect liniștitor, dau spațiului un sentiment de curățenie. Nuanțele de albastru, maro, violet și verde închis sunt incluse aici.

Îți vei spori concentrarea și productivitatea cu nuanțe subtile de albastru și verde. Culoarea roșu aprins este potrivită pentru sălile de conferințe. Nu uitați asortați culoarea pereților cu tipul și culoarea plăcilor de pardoseală, în funcție de tendințele actuale. Materialele naturale radiază căldură, calm și au un efect pozitiv asupra psihicului uman.

Asigurați-vă schema de culori a camerei nu este prea diferită (pereții albi și mobilierul negru sunt un exemplu tipic). Contrastul ridicat, dimpotrivă, atrage atenția, ne epuizează capacitatea mentală și duce la oboseală rapidă.

istock-1145688749-nahled2.jpg

Mențineți prospețimea și aduceți miros în spațiu

Dacă aveți flori în vază sau un bol de fructe în birou, asigurați-vă acestea sunt mereu proaspete. Scapă de tot ceea ce pare inestetic.

Un parfum subtil care poate alunga o stare proastă și îți poate înveseli mintea nu este nici el de evitat. Și nu numai atât - bețișoarele parfumate vor rezolva și problema enervantă cu colegul tău care poartă un tricou la serviciu zile întregi.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

5 sfaturi despre cum să aveți o atmosferă prietenoasă la birou

Datorită atmosferei nefavorabile la birou, aproximativ 16% dintre angajații nemulțumiți își părăsesc locul de muncă. În același timp,...

11. 3. 2021  Articolul complet »

kanc

Cum să configurați un birou modern la domiciliu și să alegeți echipamentul potrivit pentru acesta?

Munca de acasă (așa-numitul homeoffice) devine un beneficiu extins. Biroul de acasă nu mai este doar domeniul experților independenți, ci...

12. 10. 2020  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție