Cum să configurați un birou modern la domiciliu și să alegeți echipamentul potrivit pentru acesta?

12. 10. 2020

12. Octombrie 2020, 10:00 | Munca de acasă (așa-numitul homeoffice) devine un beneficiu extins. Biroul de acasă nu mai este doar domeniul experților independenți, ci este, de asemenea, din ce în ce mai utilizat de angajații obișnuiți. Deseori petrecem zeci de ore pe săptămână la biroul de acasă. Prin urmare, este important ne putem concentra bine în el și ca echipamentele de birou nu aibă un impact negativ asupra sănătății noastre. Cum? Veți afla în acest articol.

Biroul de acasă poartă cu sine aceleași cerințe de concentrare ca și munca într-un birou clasic. Acest lucru este deosebit de important pentru familia ta. Se întâmplă ca partenerii și copiii nu înțeleagă întotdeauna esența muncii de acasă - și să solicite atenție, aranjând plimbări sau pregătind prânzul. O explicație sensibilă, dar consecventă, a situației dvs. poate ajuta.

Spațiul biroului de acasă

Configurați-vă locul special într-o cameră suficient de mare, cât mai departe de traficul intern. Dacă nu aveți unul, puteți face și cu un colț spațios, de ex. în camera de zi. Este important ca ceilalți membri ai gospodăriei vă respecte programul de lucru și nu vă deranjeze. Puteți elimina în mod fiabil zgomotul vieții cotidiene cu căștile, în care puteți asculta, de exemplu, zgomotul „neutru” al mării sau al pădurii.

Lumina

Iluminarea adecvată este importantă nu numai pentru muncă, ci și pentru bunăstarea ta mentală. Lipsa soarelui provoacă anxietate și este, de asemenea, asociată cu depresia. Prin urmare, este important aveți ferestre mari la biroul de acasă, pe care le puteți suplimenta cu lumină artificială.

pc L

Locul de muncă ar trebui fie amplasat în raza luminii naturale

Lumina artificială, în principal, o puteți asigura cu ajutorul unui candelabru sau pur și simplu cu umila lampă de birou. În schimb, căutați produse care emit așa-numita lumină rece - seamănă cu lumina soarelui și ajută la prevenirea norilor tipici de toamnă. Așezați lampa pe o masă de computer. Lumina sa ar trebui fie egală cu luminozitatea monitorului, altfel riscați oboseală rapidă a ochilor și dureri de cap.

Mobila de birou

Baza biroului la domiciliu este, fără îndoială, o masă și un scaun. Mobilierul de birou bun va permite urmați principiile unei ergonomii adecvate „de birou”. Sănătatea permanentă aduce multe beneficii asupra sănătății corpului uman. Prevenirea împotriva durerilor de spate și coloanei cervicale poate fi, de asemenea, întinderea regulată - inspirați-vă din oferta noastră de exerciții pentru birou.

Alegerea unui birou

Un birou bun va permite aveți un monitor la nivelul ochilor și să lucrați astfel încât coatele cu antebrațele fie la un unghi de 90 de grade. În plus, masa ar trebui fie echipată cu:

  • suprafață suficient de mare pentru a găzdui un computer, imprimantă, notebook-uri și alte utilitare (se recomandă dimensiuni de cel puțin 120 × 80 cm)
  • blatul mesei mat (suprafața lucioasă va deranja cu reflexii în timpul lucrului),
  • monitor ajustabil (astfel încât puteți privi direct ecranul).
  • distanța blatului mesei față de podea depinde de înălțimea ta. Pentru femei, o înălțime de 65 cm poate fi suficientă, un bărbat înalt va avea nevoie și de o înălțimea de 82 cm. Această problemă este rezolvată elegant cu ajutorul meselor reglabile, al căror avantaj este și posibilitatea de a sta în picioare la lucru.

polohovaci stol L

Masa de poziționare permite reglați corect înălțimea mesei pentru sta și în picioare

Alegerea unui scaun de birou

Alegeți un scaun pentru studiu care permite vă îndoiți picioarele în unghi drept în timp ce vă așezați picioarele pe podea. Forma spătarului trebuie susțină spatele drept pe tot parcursul șederi. Căptușeala nu trebuie fie prea moale și, în același timp, trebuie susțină regiunea lombară. Cotierele trebuie fie potrivite pentru susținerea coatelor.

Mai degrabă recomandăm, dacă permiteți, un scaun de design, stabil, ergonomic, cu înălțime, adâncime și înclinare reglabile. Scaunele mai scumpe sunt, de asemenea, echipate cu așa-numitele mecanism de poziționare sincronă care schimbă înclinarea elementelor individuale automat în funcție de poziția dvs. Aveți grijă, nu alegeți niciodată un scaun de birou pe internet - încercați-l întotdeauna mai întâi.

Echipamente de birou

În timp ce multe profesii pot fi gestionate doar cu ajutorul unui creion la locul de muncă, altele au nevoie de un tocător, un scaner, o imprimantă de calitate și o cantitate suficientă de hârtie de birou.

Selectați imprimanta în principal în funcție de frecvență și de calitatea de imprimare necesară. Dacă tipăriți teancuri de documente de birou în fiecare zi, căutați o imprimantă laser. Deși prețul de achiziție este puțin mai mare decât în ​​cazul unei imprimante cu jet de cerneală, diferența va reveni în curând în ceea ce privește costurile de operare. Mai ales atunci când utilizați tonere compatibile, care sunt mult mai rentabile.

O tablă magnetică pentru desenarea diagramelor sau notițelor obișnuite poate fi utilă și în biroul dvs. Veți putea deveni mai creativ. Desprinzându-vă de ecran, întindeți mâna, agitați marcărul, oxigenați creierul - și ideile pur și simplu apar.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Experimentați un loc de muncă sedentar sănătos. Furnizarea de exerciții pentru birou

Corpul uman este făcut pentru mișcare. Dar explicați-le oamenilor din societatea sedentară de astăzi. De asemenea, puteți face parte din 70...

22. 10. 2020  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție