La birou din picioare: 7 avantaje de care veți beneficia
Odată cu creșterea tehnologiei IT, trecem încet de la lucrul cu mașini de producție la computere. În prezent, 4 din 10 europeni stau pe scaun la locul de muncă. În Germania, Luxemburg și Țările de Jos, fiecare al doilea locuitor al țării sunt în continuă mișcare la orele de lucru. În același timp, șezutul pe termen lung este cauza multor boli ale civilizației și ale problemelor de sănătate. Corpul uman pur și simplu nu este construit pentru a sta pe termen lung. Ce zici de asta? Scoală-te! În articolul următor, avem 7 pretexte pentru a vă ridica de pe un scaun.
Așezarea prelungită într-o poziție rigidă nu este naturală pentru corpul uman. Dureri de spate lombar și coloanei cervicale, boli cardiovasculare, diabet, osteoporoză, tromboză, cancer. Acesta este un calcul al unora dintre problemele de sănătate și bolile de care poate fi responsabilă o sesiune pe termen lung.
Nu este surprinzător faptul că industria mobilierului de birou ergonomic se confruntă în prezent cu vremuri de aur. Mulți angajatori au înțeles că, dacă doresc să aibă angajați sănătoși și mulțumiți, locurile lor de muncă trebuie adaptate. De la mesele reglabile pentru a putea lucra din picioare, atenția se mută încet către stațiile de lucru de poziționare, unde se pot schimba un număr mare de poziții la locul de muncă. Scaunele de birou pentru ședere activă, mingi de gimnastică, scaune de birou, tampoane ergonomice, suporturi de monitor reglabile și multe alte mobilier și echipament de birou nu fac excepție.
Lucrezi de pe scaun sau din picioare? Este bine să alternezi poziții.
Nu trebuie să rămâneți într-o poziție mai mult de 20 de minute la locul de muncă. Și nici așezat, nici în picioare. Ar trebui să fie o chestiune de curs să înveți tehnica corectă a șederii sănătoase la locul de muncă și a unei poziții sănătoase în picioare, dacă condițiile de la locul de muncă permit acest lucru. La fel de importante sunt pauzele regulate la locul de muncă. Nu contează atât de mult dacă mergi la toaletă, faci cafea sau alergi la etaj pentru a saluta un coleg în pauză. Principalul lucru este să te miști. Dacă reușiți să includeți câteva exerciții în programul de lucru pe care le puteți face direct în birou, ați câștigat.
Pentru început, puteți încerca munca stând în picioare pe un anumit tip de activitate. Ce se întâmplă dacă, în următoarea întâlnire cu un coleg, ați sta în picioare în loc să vă așezați? Nicăieri nu este scris că trebuie să stai în picioare, dimpotrivă, este mult mai benefic pentru sănătate să stai la locul de muncă doar o parte a zilei. În mod ideal, timpul petrecut în picioare ar trebui împărțit în intervale mai scurte. Unele activități vă vor părea mai ușoare când veți sta în picioare, pentru unele veți ști singuri că faceți o treabă mai bună atunci când stați așezat. Încercați să vă dați seama singur ce beneficii vă poate aduce munca alternativă. Și să vă spunem imediat că merită să încercați. Avem 7 motive întemeiate pentru tine:
1) Vei gândi mai bine și vei fi mai productiv
Lucrarea posturii susține funcționarea corectă a circulației sângelui. Nu numai că există un flux mai bun de sânge către membre, ci mai mult sânge curge și către creier, care este mult mai bine alimentat cu oxigen. Când lucrați, veți fi mai „sus” și vă veți putea concentra mai mult decât atunci când lucrați în timp ce stați. Creșterea fluxului sanguin către creier are un efect pozitiv asupra activității sale și, astfel, asupra productivității muncii.
2) Reduceți riscul multor boli
Calculul diferitelor boli, a căror apariție este asociată cu șederea pe termen lung, este foarte mare. Iată doar câteva:
- Muschii fără mișcare își pierd capacitatea de a reacționa rapid la insulină, pancreasul este apoi obligat să producă mai multă insulină, ceea ce crește riscul de diabet cu până la 24 %.
- Lipsa exercițiilor fizice slăbește sistemul imunitar, ceea ce poate duce la cancer.
- Șezutul pe termen lung crește riscul de tromboză venoasă cu 33 %. Acest lucru se datorează faptului că sângele se acumulează în picioare, ceea ce, pe lângă varice și glezne umflate, poate provoca cheaguri de sânge.
- Fără mișcare regulată, nu există stimulare a oaselor. Acestea sunt apoi mai subțiri și mai slabe și apare osteoporoză.
3) Vei avea mai multă energie și o dispoziție mai bună
Când stă în picioare, corpul produce endorfine care îmbunătățesc în mod natural starea de spirit. Un aport mai mare de oxigen către corp, la rândul său, aduce mai multă energie nu numai corpului, ci și minții - ceea ce poate fi util la locul de muncă.
4) Scapă de durerile de spate (în cele din urmă)
Durerile de spate, în special ale vertebrelor lombare, sunt una dintre cele mai frecvente probleme la persoanele cu locuri de muncă sedentare. Când stați, discurile intervertebrale sunt comprimate, care apoi se usucă și se întăresc. Treptat, își pierd funcția de amortizare, iar vertebrele individuale nu sunt protejate de șocuri în timpul mișcării. Durerile de spate nu sunt necesare numai în aceste cazuri, dar deseori semnalează leziuni ale coloanei vertebrale.
5) Vei implica grupuri musculare importante despre care poate nici nu știai până acum
Când te așezi, corpul tău aproape intră într-o stare de hibernare. Prea mult timp petrecut în ședere duce la scurtarea mușchilor. Când stați într-o poziție încovoiată, mușchii drepți abdominali și mușchii sciatici nu mai funcționează. Nu forțați mușchii oblici abdominali să lucreze sau să stea corect. Degenerarea musculară are ca rezultat o postură incorectă, ceea ce duce ulterior la alte complicații asociate cu sistemul musculo-scheletic. Deși nu pare așa, atunci când postura funcționează, corpul efectuează micro-mișcări, în care implică mult mai multe grupuri musculare decât atunci când stă.
6) Creșteți capacitatea plămânilor
Poziția necorespunzătoare duce o persoană la cocoșat. În această poziție, toracele este comprimat, iar corpul nu folosește atunci capacitatea totală a plămânilor atunci când respiră. În timpul ședinței pe termen lung, scade treptat. În poziția în picioare, corpul este îndreptat și pieptul este eliberat. Puteți, în sfârșit, să respirați adânc. Mai mult oxigen din corpul dumneavoastră duce la îmbunătățirea funcțiilor mentale și fizice ale corpului.
7) Extinde-ți viața
Și nu este doar o frază. Un studiu din 2010 al Societății Americane de Cercetare a Cancerului a constatat că femeile care stau mai mult de 6 ore pe zi în viața lor au 37 % mai multe șanse să moară prematur decât femeile care stau mai puțin de trei ore pe zi. Asta merită să-ți schimbi obiceiurile de lucru, nu crezi?
Articole similare
Experimentați un loc de muncă sedentar sănătos. Furnizarea de exerciții pentru birou
Corpul uman este făcut pentru mișcare. Dar explicați-le oamenilor din societatea sedentară de astăzi. De asemenea, puteți face parte din 70 % a populației care stă la serviciu. Și este posibil să fi început deja să simțiți dureri de spate și gât. Șederea pe termen lung nu aduce beneficii corpului uman și semnalele sale de avertizare nu trebuie subestimate. În articolul următor, vă vom sfătui cum să încorporați exerciții simple de întindere în ziua normală de lucru la birou, care vă va ușura corpul și vă va stimula mintea.
Articolul complet »A sta sănătos la computer nu este o artă
Era digitală ne-a transformat în oameni leneși de birou care abia își scot ochii de pe monitoare. Scaunul nostru de birou a crescut ferm până la locurile în care spatele nostru își pierde numele decent. Ne mișcăm din ce în ce mai puțin și, dacă da, cu dexteritatea unui elefant de porțelan și viteza unui leneș. Toată ființa ne doare și simțim lipsa aerului curat. S-au dus vremurile când strămoșii noștri și-au arat micul câmp fertil cu o pereche de boi. În același timp, a fi în formă nu este atât de dificil, trebuie doar să urmezi regulile de bază. Avem câteva sfaturi pentru dvs. despre cum să stați sănătos la computer!
Articolul complet »