4 modalități eficiente de ameliorare a stresului

01. 4. 2021

1. Aprilie 2021, 10:00 | O anumită cantitate de stres este normală în viețile noastre. Dar dacă este prea mult, apar probleme grave de sănătate și psihice. Oamenii stresați ajung, în cel mai bun caz, la epuizare - și în cel mai rău pe un pat de spital. Aflați cum combateți stresul și cauzele sale în mod eficient, astfel încât puteți aștepta cu nerăbdare mergeți la muncă.

Trăim într-o perioadă în care volumul de muncă excesiv este încă văzut ca un semn al succesului și determinării. Deși stresul de muncă pe termen scurt este într-o oarecare măsură o dovadă a acestuia (ne ajută ne automotivăm pentru o performanță mai bună), stresul excesiv împovărează viața și adesea o scurtează.

Prea mult stres duce la dureri de cap și probleme digestive, hipertensiune arterială, un sistem imunitar slăbit, anxietate și tulburări depresive. Persoanele stresate sunt mai predispuse la infecții și deseori își compensează problemele legate de consumul de junk food sau abuzul de substanțe - și le subminează în continuare sănătatea. Cum lupți eficient împotriva stresului?

1) Elimină cauzele stresului

Cea mai bună apărare este un atac - și în cazul stresului, acest lucru este adevărat. Încercați aflați de ce simțiți constant presat la locul de muncă și nu numai. Care sunt factorii de stres?

Volumul de muncă excesiv este o problemă pentru mulți oameni. Aceștia își asumă mai mult decât pot face față, nu știu (și nu vor) renunțe la sarcinile primite, iar proiectele individuale încearcă le perfecționeze până la ultimul punct. Cu toate acestea, încărcarea excesivă nu poate fi gestionată mult timp.

Dacă dedici 12 ore pe zi muncii tale și nici măcar nu mia știi de zilele libre, eficiența ta va scădea paradoxal în timp. Luați în considerare opțiunile dvs. și încercați delegați sarcini pe care altcineva le poate face . Începeți cu pași încet.

2) Respiră

De asemenea, puteți controla într-o oarecare măsură răspunsul automat la stres al corpului. Cum? Respirație adâncă. Învățături meditative vechi de mii de ani știu acest lucru, prin diverse exerciții respiatorii folosite pentru a schimba starea de stres.

Cum se procedează? Inspirați încet și numărați până la cinci, țineți-vă respirația pentru o vreme și expirați din nou numărând până la cinci. Câteva respirații profunde activează așa-numitul parasimpatic, o parte a sistemului nervos care încetinește inima și relaxează bronhiile și mușchii contractați.

Respirația conștientă poate relaxa gâtul tensionat, spatele și alte zone. Exercițiile de respirație funcționează cel mai bine stând în șezut, dar sunt eficiente chiar și dacă stați în picioare.

joga L

Tehnica adecvată de respirație este o parte integrantă a exercițiilor de sănătate, cum ar fi tai chi sau yoga.

3) Sportul

Gândurile pentru o întâlnire și data apropiată a sarcinilor vor elimina imediat gândul exercițiilor. Și practic nu contează dacă mergi la înot sau joci football cu un grup de prieteni. În timpul sportului, corpul eliberează endorfine și alte substanțe chimice care reglează starea de spirit. După un antrenament intensiv, garantat veți simți mai fericiți.

În plus, exercițiile fizice scad nivelul cortizolului. Acest hormon este eliberat în mare măsură în timpul stresului și promovează depozitarea grăsimilor în organism și crește labilitatea emoțională.

Este ideal combinați mișcarea cu respirația conștientă. Înscrieți-vă pentru un curs de yoga sau tai chi - curs de arte marțiale chinezești.  Așa numitul meditație mindfulness.

4) Definiți-vă limitele și urmați-vă hobby-urile

Regula de bază împotriva stresului este: nu luați munca acasă. Definiți momentul în care încă lucrați și când dedicați și celor dragi. Faptul unii dintre colegii tăi sunt disponibili 24 de ore pe zi și răspund la e-mailuri la trei dimineața nu înseamnă trebuie faci același lucru.

Supraveghetorii și clienții dvs. ar trebui respecte limitele. În caz contrar, este mai bine vorbești cu ei. Și dacă nici asta nu funcționează, este mai bine luați în considerare schimbarea locului de muncă pentru a vă menține sănătatea mintală.

Activitățile din timpul liber vor limpezi mintea. Ai cântat la chitară când erai tânăr, dar, din cauza vieții aglomerate, ai renunțat? Este timpul curățați instrumentul de praf și amintiți notele de bază.

La urma urmei, după cum spune zicala: nu trăim pentru a munci - muncim pentru a trăi.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție