Cum să petreci vara la birou

04. 1. 2021

4. Ianuarie 2021, 10:00 | Anul acesta, debutul verii a fost puțin întârziat. Respectiv, apariția temperaturilor tropicale a fost întârziată, ceea ce pe unii îi bucură iar alți blestemă. Mai ales cei ce știu a face față unei de temperaturi de 30 de grade, nu este întotdeauna ușor. Dacă trebuie petreceți aceste zile fierbinți la birou, citiți următoarele recomandări.

Un miracol al timpurilor moderne, numit aer condiționat

Temperaturile au crescut fără încetare în ultimele două decenii. Dar putem face ceva în legătură cu asta? De abia. În viitorul apropiat, chiar și tinerii care se adună în fiecare vineri, în piețele din toată Europa, este puțin probabil se ocupe de această problemă.

Aerul condiționat este însă una dintre puținele opțiuni care ne-au rămas în aceste zile fierbinți. Putem admira astfel de facilități capitaliste doar la televiziunea vest-germană sau austriacă. La mijlocul anilor '70, temperaturile au fluctuat într-o asemenea măsură încât obținerea acestei comodități, care nu putea fi cumpărată în regiunea noastră, nu avea niciun sens.

ako-prezit--nahled2.jpg

 

Suntem în secolul 21, când se așteaptă ca aerul condiționat de birou fie nu numai suficient de puternic, dar atât de liniștit încât nu interfereze cu zgomotul la locul de muncă. Cu toate acestea, aparatele de aer condiționat ne conduc la o răcire bruscă a camerei. Vara, este recomandabil luați doar aproximativ 5-7 °C în comparație cu temperatura exterioară, deoarece corpul uman nu este construit pentru diferențe mari de temperatură. Dacă nu aveți aer condiționat, putem recomanda o ventilație regulată și să faceți pauze mai frecvente în timpul lucrului. Dacă puteți, săriți și cumpărați înghețată sau pur și simplu faceți o plimbare în aer curat.

Problemă numită „cod vestimentar”

Codul vestimentar este așa-numita îmbrăcăminte formală. Puțini angajați ai companiilor mari, companiilor multinaționale și agențiilor guvernamentale se bucură fie limitați de reglementările interne pentru alegerea hainelor pentru a lucra în această vreme. 

ako-prezit2-nahled2.jpg

 

Materialele ușoare, cum ar fi mătasea sau bumbacul, sunt potrivite pentru costumele pentru bărbați vara. Doamnele pot alege bluze din sifon pentru fuste sau pantaloni într-o astfel de situație.

Dacă angajatorul dvs. stabilește reguli mai libere pentru îmbrăcare, căutați pantaloni scurți sau fuste și scurtați-vă mânecile.

Mâncarea modelează trupul

În timpul meniului de vară, mulți dintre noi ne vom ușura în mod natural dieta. Este bine mănânci mai puține alimente și să încerci limitezi consumul de alimente calde.

În special legumele ar trebui devină o parte importantă a dietei dvs. vara. De asemenea, puteți lua o salată cu paste sau qunina pentru un prânz consistent.

 

ako-prezit-3-nahled2.jpg

 

Consumăm fructe, în special proaspete și de sezon.

Dacă nu aveți poftă de o masă caldă și bogată în calorii în timpul lunilor de vară, legumele vegetale sunt o alternativă adecvată la proteinele animale. Leguminoasele pot fi consumate și în procesul rece. Gatiți fasolea sau nautul, de exemplu, si nu uitați de garniturile precum cartofii sau orezul.

Hidratează-te, nu ești o cămilă

Există multe mituri despre regimul de băut, în special în ceea ce privește volumul de lichide băute. Cea mai bună încărcare este consumul de apă în zilele toride de vară. Cantitatea de apă recomandată poate fi determinată doar după cum urmează: 1 litru pentru fiecare 30 kg de greutate corporală, mai multe lichide în funcție de activitatea fizică.

ako-prezit4-nahled2.jpg

 

Dacă nu vă place apa obișnuită, adăugați fructe la ea. Ceaiurile din plante și apele minerale nu sunt potrivite pentru băut pe termen lung. Evitați limonadele îndulcite și alte băuturi care conțin cantități mari de zahăr.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție