10 sfaturi despre cum să vă transformați biroul într-un mediu eco-friendly

30. 11. 2020

30. Noiembrie 2020, 10:00 | Gândirea ecologică s-a strecurat încet, dar sigur în casele noastre. Reciclăm, încercăm nu creăm deșeuri, economisim energie, pe scurt, luăm în calcul planeta noastră. Dar ne descurcăm bine și la locul de muncă? Durabilitatea nu este doar o tendință, ci o necesitate. Asigurați-vă și biroul dumneavoastră este ecologic.

Abordarea ecologică ajută nu numai planeta, ci și companiile în sine. Poate ajuta la economisirea costurilor și la obținerea unui avantaj competitiv, fie pentru angajați (75 % dintre mileniali ar primi un salariu mai mare dacă angajatorul lor este ecologic), fie pentru parteneri de afaceri și clienți.

Birou ecologic în practică

Unele modificări pentru reducerea amprentei de mediu reprezintă o investiție majoră pentru companii. Înlocuiți iluminatul existent cu o opțiune mai ecologică, treceți la un sistem de încălzire mai ecologic. Poate dura relativ mult timp ca conducerea companiei ia decizii cu privire la astfel de schimbări fundamentale. Nu trebuie amânați transformarea biroului dvs. normal în unul ecologic până mai târziu. Chiar și micile schimbări pe care le încorporați în procesele dvs. de lucru vor avea un impact pozitiv mare asupra mediului nostru.

Cum vă transformați biroul într-un mediu eco-friendly

1) Birouri fără hârtie

Trăim în era digitală și serviciile cloud cresc ca ciupercile după ploaie. 81 % din populația țărilor dezvoltate are acces la Internet și voi mai tipăriți documente pe hârtie? Reduceți consumul de hârtie și tipărirea la minimum - economisiți bani, spații de birouri și planetă.

2) Când tipăriți, faceți-o ecologic

Nu puteți opera fără o imprimantă? Treceți la imprimarea ecologică. Alegeți o imprimantă pentru biroul dvs. în ceea ce privește consumul său de energie. De asemenea, puteți economisi costuri achiziționând cartușe compatibile care imprimă mai multe pagini decât tonerele și cartușele originale.

3) Deconectați „vampirii energetici”

Știați dispozitivele electronice consumă electricitate chiar și atunci când sunt oprite? Prin urmare, la ieșirea din birou, nu este suficient le opriți doar cu butonul, ar trebui le deconectați de la priză.

4) Comandați mai puțin în cantități mai mari 

Un număr mai mic de achiziții dintr-o cantitate mai mare de mărfuri înseamnă mai puține ambalaje, mai puțini kilometri în transportul de mărfuri și, de regulă, un număr mai mic pe factură.

5) Schimbați furnizorul

Indiferent dacă cumpărați echipamente de birou, produse alimentare sau, de exemplu, servicii, alegeți un furnizor în funcție de disponibilitatea locală și de responsabilitatea lor față de mediu. Aflați ce certificări de mediu sunt standard în zona dvs. și înlocuiți-le dacă furnizorul dvs. existent nu îndeplinește cerințele.

6) Cumpărați containere pentru reciclare și sortare a deșeurilor

După ce produceți deșeuri, reciclați-le. Cumpărați containere pentru deșeuri sortate, instruiți angajatul și motivați-l sorteze deșeurile. Pentru început, puteți citi articolul nostru despre reciclarea hârtiei la birou, multe sfaturi din acesta pot fi folosite și pentru reciclarea altor materiale la locul de muncă.

7) Nu exagerați cu încălzirea sau aerul condiționat

Echipamentul de bază pentru controlul temperaturii în birouri ar trebui fie un termostat. Cu ajutorul acestuia, puteți regla cu ușurință temperatura din camere cu zecimi de grad și astfel puteți preveni pierderile de energie inutile.

8) Lăsați soarele strălucească în locul iluminării artificiale

Unde soarele nu intră pe geam, intră doctorul pe ușă. Oamenii care lucrează în birourile cu posibilitaea de a fi iluminați de soare sunt mai fericiți, mai productivi și mai relaxați, deoarece dorm în medie cu 46 de minute mai mult noaptea decât cei care lucrează în spații fără ferestre. În timpul zilei, da-ți la o parte jaluzelele și folosiți lumina zilei pentru a ilumina.

eko-nahled2.jpg

9) Treceți la iluminarea cu LED-uri

Iluminatul modern este ideal, poate regla intensitatea și culoarea luminii în funcție de ora din zi, de vreme și de nevoile actuale. Înlocuirea becurilor „economice” cu becuri cu LED este o investiție mult mai mică.

10) Educați angajații și colegii, și motivați-i!

Cu toate acestea, cea mai mare provocare nu este introducerea unor noi măsuri, ci motivarea angajaților le respecte. Educați-i, organizați ateliere ecologice, includeți beneficii ecologice pentru angajați în ofertă, lăsați întreaga cultură corporativă crească prin gândire ecologică și permiteți tuturor se implice și să pună mâna pe treabă.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Cum selectez o imprimantă pentru biroul meu?

Au trecut aproape 580 de ani de când Johannes Gutenberg a adus omenirii invenția sa revoluționară, presa de carte. Descoperirea, care a...

21. 9. 2020  Articolul complet »

Hârtia la birou: cum să reducem consumul de hârtie și să o reciclăm în mod corespunzător

Sunt aceste grămezi de hârtie într-adevăr în pubelele birourilor noastre deșeuri inutilizabile? Există oportunități de a profita la maximum...

1. 10. 2020  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție