Preferințe de tipărire - Un test pentru cei mai pretențioși? Noi nu credem!

18. 1. 2021

18. Ianuarie 2021, 10:00 | Ați cumpărat o imprimantă nouă și acum o priviți în gol? Ați instalat cu succes driverul, dar nu aveți idee despre cum funcționează acest software sofisticat? Nu vă faceți griji, vom ghida în siguranță prin capcanele care așteaptă sub formă de diverse casete de selectare, meniuri, oferte și alte opțiuni.

Totul rău vine cu ceva bun

Avem 2 mesaje pentru dvs. - unul rău și altul bun. Rău este nu există un driver universal care funcționeze pentru toate sistemele de operare și pentru toate modelele de imprimantă. Vestea bună este mulți dintre producătorii de imprimante din lume sunt conștienți de această limitare. Prin urmare, atunci când programează un driver pentru a facilita setarea preferințelor imprimantei, dezvoltatorii încearcă respecte anumite reguli comune de proiectare pentru plasarea elementelor individuale. Rezultatul? Programele pentru controlul imprimantelor, pentru vizualizarea, gestionarea sau editarea unui document tipărit sau a unei fotografii sunt ușor de utilizat și nu diferă prea mult în ceea ce privește aspectul, funcțiile și casetele de dialog de aplicațiile similare care servesc produse concurente.

Cardurile nu trebuie fie doar un triumf în mânecă

De asemenea, îi veți întâlni atunci când lucrați cu un computer. Filele (sau marcajele) fac parte dintr-o casetă de dialog care permite utilizatorilor comunice cu programele. Aplicația pentru setarea proprietăților imprimantelor sau pentru imprimarea implicită nu fac excepție în acest sens și are la dispoziție o gamă largă de carduri. mergem direct la cele mai importante.

General (uneori denumit Basic) - Această filă oferă informații despre parametrii de bază și opțiunile de imprimare. Acestea sunt în special:

  • Dimensiunea (formatul) hârtiei este guvernată de standardul internațional ISO 216. Imprimantele convenționale cu jet de cerneală și laser de uz casnic funcționează cel mai adesea cu hârtie de dimensiune A4 sau mai mică. Dimpotrivă, birourile sunt echipate cu dispozitive capabile gestioneze formate mai mari (A3 sau A1). Un mare avantaj în acest sens este o imprimantă cu mai multe tăvi, dintre care una este marcată ca o prioritate.
   • Orientare - Specifică poziția finală în care va fi tipărit documentul sau fotografia. Opțiunile sunt: ​​portret, peisaj și, dacă este necesar, se poate seta și formatul peisaj rotit. Pentru unele modele, această opțiune de plasare este diferită de cardul de bază. De exemplu, într-o filă numită Aspect, care permite, de asemenea, specificați ordinea în care paginile vor fi tipărite (față-verso sau doar față). 
   • Pagini de tipărit (sau Interval de pagini) - Specifică dacă se imprimă toate paginile sau doar cea curentă, unde se află cursorul mouse-ului. Ultima opțiune este de a imprima pagini specifice din document marcându-le cu numere (1,2,4,8,...), sau un interval continuu de la - la (7-11). Tipul hârtiei - alegerea tipului potrivit de hârtie este una dintre condițiile de bază pentru o imprimare de calitate. Imprimanta selectează acoperirea corespunzătoare a cernelii în funcție de setările tipului de hârtie specific. Speciile individuale diferă între ele prin greutate, structură, calitate și, desigur, scop. Cele mai des utilizate tipuri de hârtie sunt: ​​hârtie simplă(standard), hârtie groasă, hârtie aspră, hârtie reciclată, hârtie foto, etichete, plicuri.
  • Număr de copii - exprimă numărul de modele tipărite identice pe care utilizatorul dorește le imprime.
  • Calitate imprimare - permite utilizați rezoluția maximă a imprimantei pentru a obține o calitate superioară a imprimării. Setarea este ideală atunci când trebuie imprimați fotografii sau text cu imagini. În schimb, configurația pentru o calitate mai scăzută a imprimării duce la economisirea tonerului și a cartușelor.

   

  Va urma.

  Fiți mereu informat
  Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

  Articole similare

  [KVÍZ] - Vyskúšajte si vaše znalosti o tlači

    Articolul complet »

  Transport de la 15,90 Lei

  la punctele de colectare

  Livrare în 48 de ore

  Suntem foarte rapizi

  La noi veți avea timp

  Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

  Vă vom răsplăti

  Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție