Cum să amenajezi un birou pentru a te simți cât mai bine în el?

06. 6. 2022

6. Iunie 2022, 15:02 | Îți înființezi un nou birou sau te întrebi ce să faci cu cel actual pentru a-ți fi mai ușor? Cu siguranță nu ar trebui ratezi aceste lucruri din birou.

Masă

Un birou fără o masă este ca un iaz fără apă. Dar înainte de a alege, gândește-te la tot ce vei avea nevoie. Echipamentul de bază va include cu siguranță un laptop sau un computer (pe care îl așezi pe masă sau dedesubt, astfel încât salvați spațiu și să poți aranja estetic toate cablurile).

O altă decizie va fi dacă unul sau două monitoare vor fi suficiente pentru munca ta, pe care le vei completa cu o tastatură, un mouse cu pad, rechizite de birou, sau o stație de andocare și alte echipamente sau spațiu pentru luarea notițelor sau stocarea documentelor. Totul ocupă mult spațiu! Prin urmare, numără totul în avans și alege o masă suficient de mare pentru a găzdui toate acestea confortabil.

Pentru a evita durerile de spate, cap sau membre superioare, asigurați-vă totul de pe masă este la îndemână. Deci nu trebuie vă întindeți pentru nimic ce utilizați des (cum ar fi tastatura, mouse-ul, telefonul, paharul cu apă).

Tip: Ai un monitor de pe care nu mai poți citi clar? Se pare este timpul curățați monitorul. Nu da o șansă petelor și păstrează-ți ecranul în așa fel încât murdăria nu te împiedice lucrezi. În același mod, acordați atenție aspectului reprezentativ al biroului dvs. și ștergeți în mod regulat praful folosind mijloace igienice adecvate.

Unde vă plasați biroul?

Odată ce ați selectat un masa potrivită, apare întrebarea unde o așezați. În multe birouri, mesele sunt lipite de perete, adesea din cauza spațiului mic al camerei. Dar dacă stai cu spatele la ușă, s-ar putea te simți neliniștit, ceea ce duce adesea la o pierdere a productivității și a bunăstării. Metoda Feng Shui recomandă așadar așezi masa astfel încât ai peretele în spate și să privești spre ușă (aceasta este o poziție ideală pentru birouri și birouri cu un număr mic de persoane, în birourile mai mari va trebui probabil te adaptezi cu spațiul alocat).

Dacă nu ai atât de mult spațiu în birou, încearcă obții măcar parțial razele soarelui de la cea mai apropiată fereastră. Lumina ar trebui vină din lateral. Evitați plasarea monitorului în fața unei ferestre sau într-un unghi care reflectă lumina. De asemenea, atunci când lucrați seara, nu uitați să iluminați adecvat biroul, fie cu lumină în cameră, fie cu o lampă direct pe masă.

Scaun de birou

Petreci mult timp la serviciu. De aceea este foarte important sa alegi un scaun în care sa te întorci cu plăcere și în care sa te așezi confortabil. Baza este sa alegi un scaun sau un fotoliu cu spătar înalt care sa îți ofere un sprijin suficient. Dacă masa ta este prea înaltă (adică nu poți ajunge la podea cu picioarele) și nu o poți regla la înălțimea ta, completează scaunul cu un suport pentru picioare.

Amintiți-vă sesiunile lungi sunt nenaturale pentru coloana vertebrală umană. Puteți atenua impactul negativ al muncii sedentare prin diverse metode, alegând un scaun și stând corect. Un scaun de birou potrivit va ușura discurile intervertebrale și va ajuta vă simțiți mai confortabil și mai energizat la locul de muncă. Cu toate acestea, dacă doriți evitați complicațiile de sănătate, includeți și suficient exercițiu activ în zilele dumneavoastră.

Tip: Încă eziți cu privire care scaun de birou sau fotoliu este cel mai potrivit pentru tine? Aflați mai multe despre cum alegeți un scaun de birou.

Fără o imprimantă nu faceți nimic

Deși multe lucruri se deplasează în mediul online, imprimanta este încă un echipament indispensabil în fiecare birou. Chiar și efortul de a digitiza absolut compania și trecerea la stocarea online nu înseamnă uneori nu vei avea nevoie de un contract tipărit, proiecte pentru întâlniri sau alte documente. Mulți dintre clienții sau furnizorii dvs. pot funcționa în continuare strict „offline”, iar dacă doriți să-i păstrați, cu siguranță veți folosi o imprimantă pentru a tipări o factură sau o chitanță. Multe companii își păstrează documentele în formă digitală și fizică ca rezervă.

Aveți dubii cu privire la imprimanta care va funcționa cel mai bine pentru dvs? De asemenea, vom sfătui cum alegeți o imprimantă pentru biroul dumneavoastră.

Tip: Zilele lungi de lucru necesită încurajare în spirit și etică în muncă. Răsfățați-vă cu un moment de liniște în agitația muncii sau susțineți-vă productivitatea cu un ceai sau o cafea gustoase pentru o porție din cofeina necesară.

Documente și documente din nou

Etichetați tot ce aveți în birou. Abia atunci vei ști unde mergi când cineva dorește un anumit document sau raport. Mizați pe ajutoare de arhivare, cu care veți avea toate documentele și alte formulare, conturi sau certificate importante într-un singur loc. Pentru o imagine de ansamblu și mai ușoară și mai rapidă, nu vă fie teamă utilizați dosare diferite culori.

Și ce zici de documentele de care nu mai ai nevoie? Cu siguranță nu le aruncați doar la coșul de gunoi, ați putea cauza din neatenție o scurgere de informații sensibile. Este mai bine le tăiați cu un distrugător înainte de a le arunca. Dacă ești în căutarea unui distrugător nou în biroul tău și nu cunoști ce să alegi, afla mai multe despre cum sa alegi un unul.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Experimentați un loc de muncă sedentar sănătos. Furnizarea de exerciții pentru birou

Corpul uman este făcut pentru mișcare. Dar explicați-le oamenilor din societatea sedentară de astăzi. De asemenea, puteți face parte din 70...

22. 10. 2020  Articolul complet »

Cum se curăță monitorul: instrucțiuni pentru o curățare imaculată

Pentru mulți dintre noi, un monitor de calculator este unul dintre principalele instrumente de lucru în fața căruia ne petrecem multe ore...

22. 10. 2021  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție