Cum să alegi o imprimantă pentru un birou mic

27. 12. 2021

27. Decembrie 2021, 13:00 | O imprimantă este o parte esențială a aproape oricărui birou. Cum alegi o imprimantă care fie un ajutor ideal pentru tine? Avem câteva sfaturi pentru a o alege pe cel potrivită.

Ce tip de imprimantă este potrivită pentru un birou mic

Există mai multe tipuri de imprimante. Ceea ce alegeți depinde de cât de des plănuiți utilizați imprimanta:

  • Imprimante cu jet de cerneală - Imprimantele cu jet de cerneală pot fi o soluție bună dacă imprimarea mai ieftină este prioritatea dvs. Cu toate acestea, trebuie imprimați în mod regulat, cel puțin o dată pe săptămână. Dacă nu utilizați imprimanta o perioadă lungă de timp, duzele se pot usca. Duzele uscate și înfundate trebuie apoi curățate cu soluții speciale de curățare, sau trebuie achiziționat imediat un nou cartuș sau cap de imprimare, crescând astfel costul total al tipăririi.
  • Imprimante laser - Cu imprimantele laser, nu trebuie vă faceți griji chiar dacă nu ați imprimat nimic de câteva luni bune. În plus, excelează la viteza de imprimare, ceea ce va fi util mai ales dacă trebuie imprimați un document cu mai multe pagini. Acestea au, de obicei, costuri de achiziție mai mari, dar compensează prin costurile reduse de operare ale tipăririi.
  • Imprimante multifuncționale - Într-un birou mic, probabil nu aveți prea mult spațiu pentru a stoca multe dispozitive diferite. În plus, în ceea ce privește costurile de achiziție, nu este atât de avantajos pentru birourile mici achiziționați o imprimantă și un scanner separat. O imprimantă multifuncțională care imprimă, scanează și copiază ar putea fi o alegere potrivită pentru dvs.
istock-1131509365.jpg

Pe lângă imprimantele clasice, există și imprimante de format mare, pe care se pot imprima și pe hârtii tehnice, folii transparente și alte materiale, sau imprimante 3D, care vor imprima modele tridimensionale. Dar, pentru un birou mic obișnuit, ar trebui ajungeți la unul dintre cele de mai sus.

Pe ce parametri ai imprimantelor de birou vă concentrați

Dacă nu știți unde mergeți atunci când alegeți o imprimantă, răspundeți la următoarele întrebări:

Veți imprima color sau alb-negru?

Culoarea de imprimare depinde de tipul de cartuş. Dacă imprimați doar documente text la birou, va fi suficientă o imprimantă alb-negru. Dacă doriți imprimați fotografii, imagini, diagrame color sau hărți, apelați la o imprimantă color. Atunci când alegeți, luați în considerare rezoluția color (mai ales dacă doriți imprimați fotografii și imagini) și prețul cartușelor color pentru a vă face o idee despre cât va costa imprimanta dvs. color (chiar și în raport cu cea alb-negru).

Cât de des și câte pagini veți imprima?

Viteza de imprimare indică de obicei numărul de pagini pe care imprimanta le imprimă într-un minut. Imprimantele laser pot imprima de obicei 20-30 de pagini pe minut, dar unele imprimante de birou pot gestiona 60 sau chiar mai mult. O imprimantă cu jet de cerneală gestionează de obicei 5 până la 20 de pagini pe minut.

Dacă imprimați câteva pagini pe săptămână, puteți descurca cu o imprimantă care are o viteză de imprimare mai mică, și care este mai accesibilă pentru dvs. Dar dacă imprimați adesea un număr mare de documente, recomandăm imprimantele laser de înaltă calitate.

istock-1131140990.jpg

Doriți ca imprimanta poată scana și copia?

Dacă sunteți în căutarea unei imprimante care „este bună la toate”, atunci asigurați-vă vă concentrați pe imprimantele multifuncționale deja menționate. Sunt astfel de „3in1”, așa nu trebuie cumpărați separat un copiator sau un scanner. Puteți imprima cu ele color și alb-negru, puteți scana documente și puteți face copii ale documentelor sau cărților existente. Costul achiziționării unei imprimante multifuncționale este de obicei mai mare decât pentru o imprimantă de sine stătătoare, dar va oferi un confort mai mare și va economisi spațiu în birou.

Caracteristici ale imprimantei de birou care ar putea fi utile

Imprimare fără margini - Această funcție va fi utilă atunci când imprimați fotografii, grafice, tabele, hărți, precum și diverse etichete sau autocolante, astfel încât puteți folosi hârtie pentru imprimantă până la ultimul milimetru. Nu mai tăiați marginile!

Suport pentru imprimare directă - Cu această caracteristică, nu mai trebuie porniți computerul, descărcați fișiere și apoi le trimiteți către imprimantă. Puteți conecta pur și simplu o unitate flash USB sau un card de memorie la dispozitiv, de exemplu. Astfel, puteți imprima direct de pe un dispozitiv portabil de stocare. Astăzi, însă, puteți conecta la majoritatea imprimantelor moderne prin Wi-Fi sau Bluetooth și puteți trimite documente pentru a fi printate fără fir, fără a fi nevoie vă apropiați de imprimantă.

Imprimare automată față-verso - Cu funcția de imprimare față-verso, nu trebuie așteptați ca o pagină se imprime pentru a o întoarce rapid dacă doriți imprimați pe ambele fețe ale hârtiei. Imprimanta duplex economisește timp, hârtie și energie trăgând hârtia înapoi după imprimare și rotind-o invers, fără a fi nevoie de a face acest lucru manual

Încă nu sunteți sigur? Contactează-ne. Vom fi bucuroși vă sfătuim cu privire la alegerea imprimantei și a altor echipamente de birou. Vreau un sfat?

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție