4 sfaturi despre cum (în sfârșit) să încetezi amânarea

29. 3. 2021

29. Martie 2021, 10:00 | Mulți confundă amânarea cu lenea, dar nimic nu este mai departe de adevăr. Cele mai frecvente grupuri de amânare sunt persoanele cu studii universitare care lucrează în funcții superioare. Amânarea cronică distruge viața artiștilor, managerilor sau medicilor și poate duce la epuizare, tulburări de anxietate și depresie. Cum punem capăt amânării odată pentru totdeauna?

Sună alarma de trei ori dimineața, după ce au venit la serviciu petrec o oră în bucătărie, dimineața lucrează pe rețelele de socializare și abia după sfârșitul programului încep lucreze. Situațiile par cunoscute? Atunci sunteți un amânător tipic.

Cum se manifestă amânarea?

Un semn tipic al amânării este activitatea pe care o faceți în locul sarcinilor nu vă reîncarcă energia în niciun fel. Dimpotrivă, îți provoacă anxietate. O persoană ce amânată este conștientă va avea mai mult de lucru dacă nu respecă termenul limită, dar nu este în măsură să-l respecte.

În plus, amânarea cronică este ridicol de simplă cu tehnologia modernă. Rețelele sociale sunt la doar câteva click-uri distanță - și dacă angajatorul dvs. le blochează, scoateți-vă telefonul.

Procrastinarea este adesea cauzată de așa-numita „paralizie a deciziei”. Este o stare în care suntem încărcați cu atât de multe sarcini, încât literalmente nu știm de unde ne apucăm. Așadar, preferăm ne concentrăm pe Instagram, Facebook sau videoclipuri pe YouTube.

Din fericire, știința modernă cunoaște mai multe modalități de a combate amânarea cronică.

1) Împărțiți-vă munca în categori

O armă eficientă împotriva paraliziei deciziei este un creion obișnuit și o bucată de hârtie. Cel mai bine este notați toate sarcinile pe care trebuie le rezolvați în acea zi, le acordați prioritate și, în cele din urmă, determinați ora exactă când veți ocupa de aceastea.

Împărțiți sarcinile mari în categori mai mici, combinați sarcini mici. Paralizia deciziei nu va avea nicio șansă - agenda dvs. de lucru va fi decisă pe hârtie. De asemenea, puteți fi ajutat de 5 reguli de gestionare adecvată a timpului.

Gestionați-vă task-urile cu ajutorul tehnologiei Pomodoro. A fost fondată la sfârșitul anilor 1980 în Italia și constă într-o muncă concentrată timp de 25 de minute, urmată de o pauză de 5 minute. După patru cicluri Pomodoro, odihniți-vă cel puțin 20 de minute. Puteți utiliza această pauză pentru a vă reîncărca energia cognitivă.

Puteți utiliza o varietate de aplicații pentru a măsura secvențele Pomodoro. Pentru smartphone-urile cu Android și iOS este potrivit de ex: Focus To-Do: Pomodoro Timer & To Do List, utilizați Marinara Timer pe desktop. Ambele aplicații sunt gratuite. Și dacă aplicațiile specializate nu îți sunt pe plac, ia-ți un simplu ceas de bucătărie.

2) Reduceți zgomotul și timpul petrecut pe rețelele sociale

Cei mai mari dușmani ai concentrării sunt rețelele sociale - și colegii care (spre deosebire de tine) nu pot lupta cu amânarea în mod eficient.

Dacă dai adesea scroll pe Facebook, Instagram, etc. îți poți limita voința, dar mai ales îți consuma din energia de care ai nevoie pentru a te concentra la locul de muncă. Cu excepția cazului în care rețelele de socializare sunt blocate direct de angajator, trebuie vă controlați singur. Deconectați-vă telefonul de la rețelele de socializare și datele Wi-Fi și instalați una dintre aplicațiile de pe computer care blochează accesul la Youtube, Instagram și portaluri similare. Navigarea StayFocused și Mindful Browsing sunt populare printre utilizatorii Chrome.

Încercați explicați situația dvs. colegilor de muncă, faptul nu puteți concentra într-un mediu zgomotos. Dacă argumentele dvs. despre necesitatea concentrării nu îi conving, căutați căști. La urma urmei, sunt ideale și în birourile open space.

sluchadla L

Căștile sunt un ajutor excelent pentru a elimina sunetul care distrage atenția.

3) Află de ce faci toate acestea

Știi care este semnificația slujbei tale? Nu? Atunci nu este de mirare sunteți în căutarea oricărei scuze pentru a evita sarcinile de lucru. Cu cât stiți mai multe detalii despre sarcina pe care ați primit-o, cu atât veți fi mai puțin tentat o amânați

Scufundați-vă în viziunea companiei în care lucrați. Cum ajută la îmbunătățirea lumii? Întreprinderile obișnuite au și ele o misiune. De exemplu. La prima vedere, contabilii companiei țin conturi, asigură audituri fiscale și consultări. În realitate, însă, îi ajută pe mulți antreprenori doarmă liniștiți - știu nu trebuie fie stresați de agenda contabilă, pe care încă nu o înțeleg.

Identificați-vă cu viziunea companiei în care lucrați. Și dacă conduceți singur o afacere, aflați de ce ați intrat în ea și cum anume veți face viața mai ușoară pentru clienții dvs.

4) Reîncărcarea energiei cognitive

Cercetările au arătat voința poate fi exercitată în mod similar cu mușchii. Valoarea clearance-ului este determinată de nivelul așa-numitei energii cognitive - dacă aveți suficientă din ea, veți forța și în sarcini de lucru neplăcute. Dimpotrivă, în absența unei resurse cognitive, probabil veți urmări ultimul episod din serialul preferat în loc de muncă (ceea ce poate nu fie întotdeauna dăunător).

Vă puteți reîncărca energia cognitivă cu o scurtă pauză. Deci, nu navigați pe internet, ci, de exemplu, faceți o scurtă plimbare sau faceți exerciții fizice - pe scurt, orice scoate de pe ecran și vă direcționează gândurile de la muncă.

Un pahar de suc natural sau un fruct este, de asemenea, o rețetă dovedită pentru creșterea resurselor cognitive. Conține glucoză, care este principalul combustibil al creierului și, prin urmare, este capabilă (într-o cantitate rezonabilă) de a îmbunătăți concentrarea.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție