5 reguli pentru gestionarea timpului

02. 5. 2022

2. Mai 2022, 10:00 | Cel care nu face niciodată nimic ar trebui stăpânească principiile de bază ale gestionării timpului. În ceea ce privește munca, care îl privește doar pe el, ea poate fi încă tolerată. Acest lucru este mai rău atunci când predă o sarcină neterminată, din motivul lipsei timpului, către supraveghetorul sau clienții săi. Ce principii merită urmate pentru a câștiga lupta împotriva gestionării timpului?

Planificați cu luciditate

Nu înseamnă nu te poți întării, dar, pe de altă parte, cu nimic nu trebuie exagerat. Nici cu munca, nici cu băutură. Julian Tuwim, un poet polonez, a spus astfel:

„Principala diferență dintre o cămilă și un om: o cămilă poate lucra toată săptămâna și nu trebuie bea, omul poate bea toată săptămâna și nu lucreze nici macar o zi”.

time1.jpg

 

Nu supraestimați propriile puteri: planifică sarcinile care așteaptă a doua zi, astfel încât le puteți gestiona. Cu siguranță, datorită experienței voastre, știți deja cât timp va dura fiecare activitate și câte ore puteți lucra cu adevărat.

Ar fi bine programați mai puține sarcini și păstrați o rezervă de timp - în cazul în care lucrurile nu merg conform planului. Pentru a planifica, utilizați un jurnal clasic sau o aplicație în care notați fiecare sarcină viitoare.

Tipuri de aplicații: Toggle

Toggle este numită Aplicație de urmărire - măsoară cât timp îți ia fiecare activitate. Versiunea de bază este gratuită și vei învăța o folosești în câteva minute. Bazele sunt așa-numite proiecte, în cadrur cărora se măsoară apoi durata activităților individuale.

Puteți distinge proiectele în culori - la prima vedere puteți vedea cât timp petreci în administrare și cât timp faci cu adevărat. De asemenea, puteți grupa proiecte sub diferiți clienți (acest lucru este util dacă lucrați pentru mai mulți clienți). De asemenea, puteți genera cu ușurință un raport al orelor lucrate pentru o anumită perioadă.

1-nahled2.png

Stabiliți-vă prioritățile

Decideți ce este important. Evitați încercați faceți totul. Nu veți reuși le faceți pe toate, în plus, veți pune sub presiune, iar faptul știți cât de multă muncă așteaptă va face mai predispus la amânare.

Se mai poate numi și paralizie decizională: pur și simplu, petreceți mai mult timp gândindu-vă la ce faceți decât la munca în sine. Dacă termenul de finalizare a unei sarcini stabilite "arde", nu trebuie o mai amânați. În schimb, unele activități mai puțin importante pot fi amânate până a doua zi. Dar, bineînțeles, ideal este nu finalizați sarcinile în ziua în care le predați.

time2.jpg

 

Dacă trebuie faceți o sarcină dificilă, nu ezitați cereți ajutor dacă este cineva la îndemână. Învățați respingeți proiecte și sarcini de tipul „Livrați cât mai curând posibil sau ieri a fost târziu”.

Tip de aplicație: Asana

Pentru organizarea sarcinilor, unul dintre cele mai bune instrumente este Asana. În versiunea de bază (gratuită), permite organizați munca în diferite sarcini și să atribuiți termene limită pentru finalizarea acestora. Asana este, de asemenea, potrivit pentru managerii de proiect - puteți vizualiza progresul proiectelor, de exemplu.

După cum este obiceiul la aplicațiile de gestionare a timpului, în Asana puteți filtra sarcini individuale sau le puteți afișa în diferite moduri. Aplicația va trimite, de asemenea, un rezumat al sarcinilor pentru ziua respectivă în fiecare dimineață.

2-nahled2.png

Învățați țineți ritmul

Trebuie vă umpleți programul de lucru în mod adecvat, astfel încât aveți timp pentru odihnă. Nu este bine fii depășit de muncă în orice moment, dar este la fel de rău nu ai nimic de care te apuci. A nu face nimic ucide creativitatea. În curând veți descoperi că, odată ce ați intrat într-un ritm, munca începe vă iasă bine.

Încercați eliminați toate întreruperile minore. Uitați de navigarea pe rețelele de socializare sau de discuțiile cu colegii care scot din concentrare. Dar nu uitați faceți pauze ocazionale pentru a mânca, a bea sau a vă întinde.

time3.jpg

Un mic sfat: Nu puteți ignora ecranul clipitor al smartphone-ului ispititor? Încercați citiți Puls de la Stephen King. Poate va vindeca de dependența de cutia "magică" o dată pentru totdeauna. Sau instalați aplicația Forest. Veți descoperi renunțarea poate fi și distractivă.

Tip de aplicație: Freedom

Aplicația Freedom vă permite blocați toate distragerile electronice pentru o perioadă de timp stabilită: rețele sociale, site-uri care nu au legătură cu munca dumneavoastră, aplicații - sau blochează temporar accesul la internet. Atât pe computer, cât și pe smartphone.

Freedom oferă setări precise de blocare a timpului, permite măsurați timpul pe care îl petreceți amânând pe dispozitivele dvs. și chiar redă muzică pentru a vă ajuta vă concentrați.

Singurul dezavantaj este aplicația nu este gratuită: după o perioadă de probă de 7 zile, trebuie vă abonați la ea. Abonamentul lunar costă 6,99 USD, abonamentul anual 29 $.

3-nahled2.png

Puneți în practică regula lui Pareto

Regula Pareto afirmă, în general, 80 % din rezultate sunt rezultatul a 20 % din intrări. Puteți aplica un principiu similar în gestionarea timpului. În practică, acest lucru înseamnă are sens căutați acele 20 % de muncă care generează 80 % din venitul dumneavoastră. Alternativ, trebuie găsiți cauzele eșecului, după care 80 % din probleme dispar.

Dacă observați o schimbare semnificativă în activitățile dumneavoastră, veți lucra mai bine. Eficiența dumneavoastră va crește și veți petrece mai puțin timp lucrând. Sau, în egală măsură, veți face mai mulți bani.

time4.jpg

 

Împrieteniți-vă cu alarma

Verificați dacă sunteți o ciocârlie sau o bufniță și stabiliți-vă ritmul zilnic în consecință. Amânarea trezirii este similară cu amânarea constantă a sarcinilor: în cele din urmă va pune întotdeauna într-o criză de timp. Așa adoptați o regulă simplă - de îndată ce sună alarma, ridicați-vă automat.

Dar acest lucru este ușor de spus, practica este mai complicată. Un truc bun este lăsați telefonul mobil în altă cameră; acest lucru învață, de asemenea, evitați navigați pe rețelele de socializare și pe internet înainte de a dormi. Și dacă nu poți adormi fără smartphone-ul lângă tine, cumpără-ți un ceas cu alarmă vechi și bun.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție