4 factori pentru a alege o imprimantă ieftină (și de calitate) pentru student

20. 12. 2021

20. Decembrie 2021, 12:53 | În timp ce în urmă cu câțiva ani, imprimanta proprie era un bonus frumos pentru elevi, astăzi, fără ajutorul ei, este practic imposibil termini școala. Dar cum alegi una care îndeplinească toate cerințele pentru tipărirea lucrărilor școlare este o adevărată corvoadă.

Desigur, prețul este un factor crucial pentru o imprimantă, dar în primul rând este necesar se stabilească la ce va fi folosit echipamentul. Întrebați-vă dacă veți:

 • imprimați numai alb-negru sau dacă puteți utiliza dispozitivul pentru imprimarea color a fotografiilor și a lucrărilor grafice,
 • avea nevoie și de o funcție de scanare,
 • tipăriți regulat sau doar ocazional (de exemplu, câteva pagini o dată pe lună),
 • imprimați pe hârtie de dimensiune A4 sau aveți nevoie de un dispozitiv care poate imprima pe format mare.

Combinând diferite răspunsuri te vor duce la diferite categorii de imprimante - și doar în cadrul acestora se poate vorbi despre dispozitive mai ieftine și mai scumpe. aruncăm o privire mai atentă asupra factorilor individuali.

1) Imprimare alb-negru și color

S-ar putea credeți imprimantele alb-negru sunt aparate „medievale”, dar aceste dispozitive își mai au locul în multe birouri și săli de studenți. Imprimantele alb-negru vor fi folosite, de exemplu, de studenții la drept, dar și de alte discipline umaniste (și chiar tehnice).

În comparație cu imprimantele color, aceste dispozitive sunt mai ieftine de cumpărat și de operat, mai ales în modul economic. Puteți folosi atât imprimante cu jet de cerneală, cât și imprimante laser - depinde cât de des și cât de mult veți imprima (vezi punctul 3).

Imprimantele color sunt apoi necesare din punct de vedere logic pentru imprimarea documentelor color. Dar atenție, depinde de natura lor:

 • Alegeți o imprimantă color cu jet de cerneală, cum ar fi HP All-in-One Officejet Pro 8023, pentru a imprima fotografii și grafică de înaltă calitate (dar asigurați-vă utilizați dispozitivul în mod regulat - consultați pasul 3).
 • Alegeți o imprimantă laser color, cum ar fi Xerox C235V_DNI, pentru a imprima diagrame și ilustrații.

Cum sunt cele două tipuri de dispozitive diferite? Imprimantele cu jet de cerneală sunt mai ieftine și imprimă tranziții de culoare detaliate la calitate înaltă, dar în același timp au costuri de imprimare mai mari (acestea pot fi reduse prin utilizarea așa-numitelor cartușe compatibile). Imprimantele laser sunt mai scumpe, dar imprimarea unei pagini costă mai puțin. De asemenea, durează câteva minute pentru ca acestea printeze o fotografie.

2) Funcții suplimentare (scanare)

Majoritatea imprimantelor de astăzi sunt echipate standard cu un cititor de carduri de memorie și conexiune Wi-Fi pentru imprimare wireless (chiar și de pe telefon). Dar le lipsesc multe dintre funcțiile pe care elevii le folosesc adesea.

Un astfel de dispozitiv suplimentar este un scaner, care este echipat la așa-numitele imprimante multifuncționale. Aceste dispozitive pot imprima color și alb-negru și cu tehnologie laser și cu jet de cerneală. Prin urmare, selectați-le în funcție de punctul anterior și, de asemenea, în funcție de tipul de scanare:

 • scanare manuală (doar o față a foii) - recomandăm Xerox C235V_DNI (imprimare laser color) sau EPSON Ink Expression Premium XP-6000 A4 (imprimare cu jet de cerneală color),
 • scanare automată, față-verso, a mai multor documente - HP All-in-One Officejet Pro 8023 (imprimare cu jet de cerneală color).
istock-511879530.jpg

3) Frecvența de imprimare

Imprimantă cu cerneală vs. laser. Depinde în mare măsură de cât de des imprimați. Unul dintre dezavantajele unei imprimante cu jet de cerneală este tendința cartuşelor de a se usca. Acest lucru se întâmplă dacă nu imprimați mai mult de câteva săptămâni. Cerneala uscată va degrada capul de imprimare (partea din care țâșnește cerneala) și trebuie înlocuit.

Dacă intenționați imprimați doar câteva coli pe lună, este mai bine apelați la o imprimantă laser. Dacă mai aveți nevoie de un dispozitiv cu jet de cerneală (cum ar fi pentru imprimarea fotografiilor), imprimați o fotografie cel puțin o dată la două săptămâni.

4) Format hârtie

Majoritatea imprimantelor imprimă pe coli A4, iar unele dispozitive pot gestiona hârtie A3 (cum ar fi multifuncția laser color HP LaserJet MFP M442dn). Dar există și imprimante pentru hârtie de dimensiuni mai mari, cum ar fi:

 • EPSON SureColor SC-P900 (până la format A1 +),
 • EPSON SureColor SC-T3100x 220V (până la format A1),
 • Canon ImagePROGRAF TM-200 (până la format A1).

Toate aceste dispozitive imprimă cu cerneală colorată și sunt potrivite, de exemplu, studenților din domeniile tehnice pentru tipărirea desenelor, dar sunt folosite și de graficieni. Cu toate acestea, trebuie luat în considerarea prețul destul de ridicat (mii de Lei).

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Toner original vs. compatibil sau 5 diferențe dintre acestea

Poate că toți am pus această întrebare. Ce e mai bine: un original scump, sau o copie ieftină? Îmbrăcămintea de calitate, electronicele...

24. 9. 2020  Articolul complet »

Cum să imprimați fotografii de acasă, de la A la Z

Zilele în care lumea făcea fotografii exclusiv cu camere analogice și trebuia să folosească centre foto specializate pentru a crea...

29. 9. 2022  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție