Toner, cartuș, cilindru optic... sau când trebuie sa alegeți pentru imprimanta dvs. produsul potrivit

05. 10. 2020

5. Octombrie 2020, 10:00 | Imprimantele moderne funcționează pe principiul diferitelor tehnologii. Unele sunt de încredere, altele mai puțin. Cu unele faceți o grămadă de bani, cu altele veți salva frumos câțiva bani. Cel mai important, cu toate acestea, nici una dintre imprimante sau copiatoare nu funcționează fără umplere. În momentul în care trebuie înlocuim cartușul sau tonerul , trebuie știm ce ar trebui cumpărăm de fapt. Cerneală sau pudră de toner? Care e diferența dintre ele? Știți exact ce înseamnă termenii precum cartuș sau toner? Și conexiunea cu cilindrul optic îți spune ceva? Dacă nu, e timpul sa fiți informat.

Rezerve

În lumea tipografiei, întalnim:

a) pulberea în sine de toner, care, cu ajutorul electricității statice, dobândește proprietăți similare cu cele ale lichidului,

b) cerneală fără cartuș de imprimare, adică, în esență, un produs fără ambalaj, care poate fi un toner sau cartuș de cerneală. Dezavantajul cernelii este tendința de a se usca și de a se dizolva într-un mediu umed.

Cartuș de toner laser

De asemenea, puteți utiliza stiva de toner expresie sau toner abreviat. Din punct de vedere tehnic, acest tip amovibil de cartuș de imprimare este format din mai multe componente. Acestea reprezintă corpul de toner, spatulă, sigiliu, cip și alte părți.

Cartușul de toner este alcătuit dintr-o pulbere uscată, colorată fin, formată din particule cuprinse între 5 și 30 microni. Pentru a face confuzia chiar mai mare, este, de asemenea, uneori menționată ca toner. În trecut, carbonul cu aditivi de vopsire sau pigment a fost folosit pentru producția sa, iar astăzi se folosesc de obicei polimeri sintetici, oxizi metalici magnetizabili, ceară de polipropilenă și alte ingrediente. Compoziția pudrei de toner pe care producătorii săi o furnizează pieței este diferită, nu numai pentru diferite mărci de imprimante. Compoziția pudrei de toner pentru diferite modele de imprimante care provin de la același producător diferă, de asemenea.

Amestecarea și combinațiile de culori în imprimantele laser se bazează cel mai adesea pe așa-numitul model de imprimare CMYK, care constă din patru culori de bază:

C = Cyan (albastru),

M = Magenta (roz/rosu),

Y = Yellow (galben),

K = Black, resp. Key Plate (negru).

Aceste culori ofera apoi nuanta dorita pe fotoevaluare și imaginea rezultată este transferată pe hârtie.

rozdiel-1-nahled2.jpg

Cilindru optic (cilindru de presă)

Cilindrul optic este echipat cu un strat semiconductiv fotosensibil. O pulbere se aplică pe cilindru, care este imprimat pe hârtie. Pentru a rămâne pe hârtie, acesta trebuie fixat; acest lucru se întâmplă pe măsură ce se adaugă căldură și presiune. Pulberea de toner aplicată cilindrului se află apoi într-un cartuș de toner, care, după s-a explicat mai sus, este un fel de cartuș al acestui cartuș.

Cilindrii optici au, de asemenea, o durată de viață limitată și trebuie înlocuiți în timp util. Momentul potrivit va fi cunoscut utilizatorului prin mesaj pur și simplu, cele mai multe dintre care modelele actuale de imprimantă pot atrage atenția asupra lor înșiși.

rozdiel-2-nahled2.jpg

În plus față de imprimante laser, tonere sunt încă utilizate în imprimante cu LED-uri sau copiatoare. Principiul imprimării este atunci de așa natură încât pulberea de toner, asistată de un câmp electric și fascicul laser, se aplică mai întâi pe cilindrul optic și prin acesta, pe hârtie. Aplicarea pulberii are loc sub presiune ridicată și temperatură în intervalul de aproximativ 120 - 180 °C.

Tonerele originale pot fi achiziționate de la producătorul dispozitivului sau de la tonerele compatibile. Acestea sunt fabricate de o altă companie, dar în dispozitiv poate fi utilizat complet fără probleme. Calitatea imprimării este comparabilă, nu există nici un risc de deteriorare a dispozitivului.

Tonerul oferă utilizatorului o durată de viață mai lungă în comparație cu cartușele de cerneală. De regulă, costul atât al imprimantelor laser, cât și al cartușelor în sine este mai mare. Cu toate acestea, imprimarea cu ei pe o perioadă mai lungă de timp vine mai ieftin prin imprimarea mai multe pagini cu un singur cartuș de toner în comparație cu un cartuș de cerneală. Cartușele de toner sunt utilizate mai mult pentru imprimarea la birou.

Cartuș, adică cartuș de cerneală (Ink Cartridge)

Acest termen se referă la cartușul de cerneală, inclusiv capul de imprimare al duzei și echipamentul electric necesar. Unele cartușe conțin, de asemenea, un cip cu care cartușul comunică cu o imprimantă, photocolor shec și mFP.

Dacă cipul detectează cerneală scăzută, acesta va transmite aceste informații imprimantei sau altui dispozitiv periferic de ieșire, care le va transmite apoi utilizatorului prin semnal optic. Astfel, cartușul de cerneală (cine s-ar fi așteptat?!) este utilizat în imprimantele cu jet de cerneală.

De asemenea, în acest caz, PRINT MODEL CMYK este utilizat pentru a imprima modelul de imprimare, care permite amestecați nuanța de culoare dorită. Cartușul poate fi apoi recondiționat prin schimbarea tuturor (fie pentru original, fie pentru o alternativă de la un terț producător ), sau pentru a face cerneală cu ajutorul unui kit de reumplere care conține unelte și culori adecvate. Reumplerea cartușelor de cerneală este oferă, de asemenea, de o serie de companii.

În practică, imprimarea funcționează astfel încât picături microscopice (35 pl) de cerneală sunt trase de la capul de imprimare sub presiune. La mare viteză și cu ajutorul duzelor, aceste picături sunt pulverizate pe hârtie. În prezent, trei tehnologii diferite sunt utilizate pentru a aplica cerneală: imprimare termică, imprimare piezoelectrică și imprimare cu ceară.

Cartușele sunt selectate atât în situația in care avem nevoie doar de cerneală neagră sau chiar colorată, în continuare în volum, cât și daca avem nevoie de randament. Volumul cartușului poate fi de până la 70 ml. În ordinea de ordinea de aproximativ sute la mii de pagini. Imprimantele cu jet de cerneală, prin urmare, se găsesc în principal în case, mai degraba.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

RGB vs CMYK: Cum să obțineți cele mai bune rezultate de imprimare?

Imaginați-vă imprimând o prezentare importantă pentru o întâlnire. Aparent un proces simplu - doar tipăriți documentul. Dar apoi observați...

24. 6. 2021  Articolul complet »

Fabricarea prafului de toner sau modul de manipulare a CMYK

Dacă credeți că autorul acestui text a decis să scrie un articol în domeniul auto-moto, mai mult, nu ați verificat corect titlul și ați...

28. 12. 2020  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție