Cum să schimbați cartușele din imprimantele HP, Canon, Epson și alte imprimante cu jet de cerneală

24. 5. 2022

24. Mai 2022, 18:07 | Înlocuirea cartuşului în imprimantă nu este dificilă şi te poţi descurca în cel mai scurt timp, chiar dacă nu ai făcut niciodată aşa ceva. vedem cum diferă înlocuirea pentru echipamentele cu jet de cerneală și laser, cum procedăm exact și ce evitați.

Dispozitivul însuși va spune timpul de înlocuire a cartuşului. De obicei, însă,  te avertizează în prealabil trebui schimbate cartușele. Într-o astfel de situație, mai poți imprima câteva pagini fără probleme, dar este bine ai la îndemână un cartuș nou.

Dacă aveți o imprimantă color, chiar și imprimarea alb-negru - oarecum surprinzător pentru mulți oameni - consumă cartușe color. Nuanțele de galben, cyan și magenta sunt folosite pentru tranziții netede ale marginilor fontului sau a tabelelor și pentru netezirea contururilor prea ascuțite. Motivul consumului acestor culori este deci pur vizual.

Dacă într-adevăr doriți utilizați cartușul negru doar pentru imprimarea documentelor, selectați „imprimare alb-negru” înainte de printare, resp. „Imprimare în tonuri de gri”.

Tip: Doriți cumpărați un cartuș pentru imprimanta dvs. mult mai ieftin, fără a fi nevoie sacrificați calitatea imprimării? Profită de cartușele alternative TonerPartner PREMIUM, care sunt de până la 4 ori mai ieftine decât cele originale, au aproape aceeași compoziție - și au, de asemenea, garanție pe viață. De asemenea, puteți economisi bani prin reducerea consumului de cerneală.

Procedura de înlocuire a cernelii

Înlocuirea cartuşului diferă de înlocuirea tonerului în multe privinţe. Mai presus de toate, ține cont de faptul că dacă nu manevrezi cu atenție cartușul vechi, riști sa iți murdărești hainele, masa sau echipamentul de imprimare în sine.

Când înlocuiți, urmați întotdeauna instrucțiunile producătorului dispozitivului; în general, înlocuirea cartuşelor vechi poate fi rezumată în următorii pași:

1) Opriți imprimanta, deschideți capacul și scoateți cu grijă cartuşul gol - uneori apăsând butonul sau clema de pe cartuş. Nu atingeți duza de imprimare, care poate fi încă plină cu cerneală.

2) Puneți cartușul vechi în ambalajul original și fie returnați-l pentru reciclare, fie pregătiți-l pentru refabricare (această opțiune se aplică numai cartuşelor originale ale căror cartușe goale pot fi reumplute și vândute ca cartușe remanufacturate).

3) Scoateți cartușul nou din ambalaj, scoateți banda de protecție și eventual capacul de plastic și introduceți-l în lăcașul goală. Dacă se scurge cerneală din noul cartuş, nu-l puneţi înapoi în imprimantă, reambalaţi-l şi reclamați problema. De asemenea, nu puneți niciodată un alt tip de vopsea în slotul gol decât era inițial acolo. De asemenea, nu atingeți duzele sau contactele de cupru (acestea asigură comunicarea între cipul cartuşului și imprimantă).

4) Închideți capacul imprimantei și efectuați un test. Dacă este de proastă calitate, activați curățarea capului de imprimare. Cu toate acestea, nu utilizați această funcție în mod inutil - curățarea consumă o cantitate relativ mare de cerneală.

istock-514246691.jpg

Reumpleți cartușele cu cerneală? Mai bine nu

Deși în rândurile anterioare vorbim despre reumplerea cu cerneală în cartușe goale originale, în condiții casnice mai bine evitați această tehnică. Da, puteți obține truse de reumplere pe piață, dar de cele mai multe ori fac mai mult rău decât bine.

Nu toate cartușele sunt potrivite pentru reumplere sau necesită tehnici speciale (și costisitoare). În plus, este posibil umflați incorect cartuşul, iar cerneala care se scurge va deteriora permanent imprimanta. În acest caz, vânzătorul cu siguranță nu va accepta reclamația.

O excepție o reprezintă imprimantele cu rezervor, care - după cum sugerează și numele lor - se bazează pe adăugarea continuă de cerneală în rezervoarele speciale, de mare capacitate. Pentru umplere se folosesc sticle speciale, pe care pur și simplu le goliți prin gura rezervorului (mai multe informații în articolul despre avantajele imprimantelor cu rezervor).

Înlocuire cartușelor pentru diverse mărci de imprimante

Pentru o idee mai bună, adăugăm și câteva videoclipuri despre cum înlocuiți cartuşul:

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Imprimantă cu rezervoare - veșnic „însetată”

Ca și în alte cazuri, cumpărarea unei noi imprimante acasă sau la birou înseamnă în principal economii. Imprimantele laser compensează...

4. 2. 2021  Articolul complet »

Înlocuirea tonerului din imprimantă: la ce ar trebui să acordați atenție pentru ca noul tonerul să funcționeze impecabil?

Deși ar fi bine dacă singura investiție în imprimantă ar fi cea inițială, adevărul este că pur și simplu nu te poți descurca fără...

24. 10. 2022  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție