Cum reduc consumul de cerneală și extind durata de viață a cartușelor?

22. 3. 2021

22. Martie 2021, 10:00 | Vei oferi imprimantei tale cartușe originale? Atâta timp cât imprimanta nu mai are garanție, puteți achiziționa consumabilele în mod versatil chiar cu un buget minim alocat, și nu doar o singură dată. Cerneala originală este de două ori mai scumpă pe mililitru decât binecunoscuta șampanie de lux, Dom Perignon. Cu un lichid atât de scump, nu vă permiteți pierdeți nici măcar o picătură! Nu vă vom spune cum vă beți șampania, dar vom sfătui cum prelungiți durata de viață a cartușelor în articolul următor.

Ignorați fără grijă avertismentul cu „cerneală scăzută”

O eroare apare pe imprimantă, deranjează cu ferestre pop-up și vă anunță prin toate mijloacele posibile nivelurile de cerneală din cartușe sunt extrem de scăzute? Nu fi intimidat și ignoră calm avertismentul. Un test de laborator realizat de PC World a dezvăluit majoritatea cartușelor conțineau încă 8-45 % cerneală când a început apară mesajul respectiv.

Schimbați fontul pentru a prelungi durata de viață a cartușului cu 30%

Fonturile îndrăznețe și diferite fonturi ornamentale sunt mari consumatori de cerneală. A existat un caz recent în mass-media în care un băiat de 14 ani a propus măsuri de austeritate pentru a economisi guvernul SUA 136 de milioane de dolari. Începeți utilizați un font mai economic atunci când tipăriți documente publice.

Știați dacă înlocuiți Arial cu Century Gothic în documentele dvs. de presă, veți economisi până la 30 % cerneală?

Garamond este considerat a fi cel mai economic font vreodată (dintre cele utilizate în mod obișnuit). Puteți face următorul pas în efortul de a economisi cerneală atunci când tipăriți chiar și cu fonturi Century Gothic, Times New Roman sau Courier sunt, de asemenea, printre fonturile economice. Dimpotrivă, cele mai puțin economice fonturi includ fonturi precum Impact sau Cooper Black.

Fonturi economice și ecologice

Ideea fonturilor economice nu este nimic nou. Cu ajutorul programului Ecofont, puteți ajusta caracterele individuale ale fontului folosit (nu contează care) la varianta lor mai economică. Nu veți cunoaște diferența uitându-vă la documentul printat, dar cartușele dvs. de cerneală vor rămâne cu până la jumătate mai pline decât dacă ați fi tipărit documentul în mod normal.

vera sans L

Se presupune că fontul cel mai economic din lume provine și din atelierul Ecofont. Ecofont Vera Sans are găuri mici în interiorul caracterelor individuale, ceea ce face imprimarea cu acest font mai economică. În același timp, cu dimensiuni reduse ale fonturilor, „găurile” sunt aproape de nerecunoscut.

ryman eco L

Un act similar a venit din lanțul britanic cu echipamente de birou Rhyman Stationery. Se spune Ryman Eco este cel mai frumos font ecologic din lume. Este disponibil pentru descărcare gratuită și aveți nevoie de o treime mai puțină cerneală pentru a o tipări, în comparație cu fonturile obișnuite.

Acordați atenție setărilor imprimantei și utilizați alte moduri de imprimare

Ați cercetat vreodată opțiunile software detaliate privind preferințele de imprimare? Da, chiar și sistemul de operare în sine de pe computerul dvs. nu este predispus la risipa de cerneală. vedem ce poate fi setat în această direcție înainte de tipărire:

Imprimare alb-negru

Grafice, anteturi, subsoluri, imagini ... toate părțile color ale documentelor sunt convertite din tonuri de gri în alb și negru. Și puteți lăsa cerneala din cartușele color se odihnească.

Mod de economisire a energiei

Modul de economisire a energiei salvează cartușe de imprimare semnificative. Taxa pentru consumul redus de cerneală este o calitate slabă a imprimării. Modul de economisire a energiei sau modul de schiță este utilizat pentru a imprima rapid un document, cel mai adesea în scopuri de previzualizare. Cu toate acestea, pentru multe tipuri de documente, calitatea sa este suficientă.

Mai multe pagini pe coală

Puteți economisi o cantitate bună de cerneală, precum și hârtie, dacă utilizați opțiunea de a imprima mai multe pagini pe o singură coală. În preferințele de imprimare, puteți alege cu ușurință câte pagini doriți încapă pe o singură coală. Ideal pentru imprimarea prezentărilor PowerPoint lungi.

Calitatea imprimării

Puteți utiliza cea mai mare rezoluție de imprimare numai la imprimarea fotografiilor. În majoritatea celorlalte cazuri, este o risipă inutilă de cerneală. Testați-vă dacă calitatea producției imprimantei dvs. este adecvată nevoilor dvs. la cea mai mică rezoluție posibilă. Cu siguranță va fi suficient imprimați documente text mai puțin reprezentative.

Utilizați previzualizarea imprimării și nu imprimați pagini inutile

Acest lucru se aplică în principal imprimării e-mailurilor sau a paginilor web. Dacă sunteți unul dintre cei care apasă direct butonul „tipăriți”, probabil veți găsi adesea un număr de pagini goale sau foarte puțin acoperite. În același timp, funcția de previzualizare a tipăririi permite aflați cum va arăta documentul rezultat înainte de tipărire. Eliminând paginile inutile, nu numai veți economisi o grămadă de hârtie de birou, dar veți prelungi și durata de viață a cartușului de cerneală.

Imprimantele cu jet de cerneală trebuie folosite regulat

Spre deosebire de imprimantele laser la întreținere, imprimantele cu jet de cerneală sunt predispuse la uscarea cernelii. Duzele capului de imprimare se înfundă cu cerneală de fiecare dată când tipăriți și, dacă nu sunt utilizate în mod regulat, cerneala din duze se usucă. Imprimanta manipulează cerneala ușor de uscat - pornește automat modul de curățare a duzelor înainte de a imprima din nou și îndepărtează cerneala uscată rămasă din interiorul capului de imprimare. Dar la ce preț? Procesul de curățare este solicitant în ceea ce privește consumul de cerneală. Dacă nu doriți pierdeți lichid prețios inutil, tipăriți regulat.

Achiziționarea consumabilelor la prețuri avantajoase

Dacă tipărirea ieftină este prioritatea dvs. numărul unu, ar trebui luați în considerare cumpărarea de cartușe compatibile în plus față de sfaturile menționate mai sus. Acestea sunt cartușe noi, neutilizate (nu refabricate) care nu sunt fabricate sub marca proprie de către producătorul imprimantei, ci de un furnizor extern.

În magazinul nostru electronic veți găsi o selecție bogată de cartușe compatibile, pe care le producem în Slovacia sub marca privată TonerPartner. Spre deosebire de cartușele de imprimantă originale, achiziționarea cartușelor compatibile va economisi cu 30-80% din costurile de imprimare. Clienții înregistrați au transport gratuit la noi pentru orice comandă de peste 199 de Lei și nu trebuie vă faceți griji cu privire la posibile deteriorări ale imprimantei - serviciile noastre includ, de asemenea, posibila rezolvare a problemelor pe cheltuiala noastră.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție