7 sfaturi, cum să distrați preșcolari acasă (chiar și în timpul vacanței)

09. 11. 2022

9. Noiembrie 2022, 10:00 | Recenta pandemie de coronavirus ne-a arătat multora dintre noi nu este ușor ne ocupăm de copii atunci când nu pot ieși afară. Este deosebit de dificil pentru copiii preșcolari, care ne solicită atenția ceva mai des decât copiii mai mari. Iată câteva sfaturi pentru a face față situației.

Este weekend sau o după-amiază de vacanță, afară plouă și singura întrebare care răsună în cap este: ce fac acasă cu copiii? Ce jocuri jucăm, ce să facem, ce să învățăm ca nu se plictisească odraslele noastre? Dacă aveți acasă preșcolari neastâmpărați, iată 7 sfaturi pentru a-i distra ore în șir.

1. Cărți de colorat - un clasic care distrează chiar și în era internetului

Atunci când nu putem ieși afară, veți distra nu numai viitorii artiști cu o carte de colorat preferată. Pe internet, descărcați imaginea - complexitatea poate fi adaptată la vârsta micului Picasso - și imprimați-o pur și simplu.

Puteți descărca gratuit cărți de colorat cu animale de pe această adresă, altele (cu teme cu personaje de basm, mașini etc.) pot fi găsite, de exemplu, pe site-ul străin crayola.com  sau pe site-ul românesc planșe de desenat.ro.

Și dacă tot sunteți în toiul căutării, aruncați o privire la cărțile de colorat anti-stres pentru adulți. Ele pot fi încă utile...

holka-malovani-nahled2.jpg

Copiii voștri nu acceptă foarte bine cărțile de colorat? Faceți-i se entuziasmeze cu un personaj de basm preferat sau colorați cu ei.

Pagini de colorat pentru tipărit:
Am pregătit câteva pagini de colorat pentru copii. Descărcați fișierul PDF de pe următorul link și veți avea un stoc de peste 70 de motive pentru copii pe care le colorați. De asemenea, am adăugat un set de pagini de colorat pentru cei mai avansați - aproape 50 de motive avansate pentru copii mai mari și adulți. Doar imprimați-le.

2. Citirea poveștilor înainte de culcare are încă farmecul său

Poate în graba de zi cu zi nu aveți atât de mult timp pentru a citi povești. Dar citirea poveștilor literare întărește legătura dintre tine și urmașul tău, dezvoltă limbajul și vocabularul, aduce o perspectivă generală și are multe alte efecte pozitive asupra dezvoltării psihicului copilului.

Dar, de multe ori, pur și simplu, nu puteți strecura citirea într-un program zilnic încărcat - mai ales atunci când trebuie lucrați de acasă. În astfel de cazuri, cărțile audio sunt excelente.

Puteți găsi un stoc decent de cărți audio gratuite pentru copii pe internet, multe cărți pentru copii în formă vorbită sunt, de asemenea, disponibile pe YouTube sau alegeți din sute de titluri plătite în librăriile online.

3. Dacă e vorba de YouTube, atunci YouTube Kids!

Poate citiți acest articol doar pentru a nu mai fi nevoit vă distrați copiii prin simpla introducere a unei tablete sau a unui smartphone în mâinile lor și redarea unei povești de pe YouTube. Dar este clar că, uneori, trebuie iei și tu o pauză sau, dimpotrivă, găsești un moment pentru a face treburile casnice sau pentru a pregăti o masă. Evitarea conținutului dăunător sau inadecvat pentru copiii mici este facilitată de YouTube Kids, conceput special pentru cei mici.

YouTube Kids este o aplicație independentă pentru dispozitive inteligente (disponibilă pentru descărcare în Google Play și App Store) care ajută la protejarea copiilor de conținutul nepotrivit și oferă părinților opțiuni avansate de control.

Puteți crea profiluri separate pentru copiii voștrii, puteți limita timpul pe care aceștia îl petrec în aplicație sau puteți aproba în prealabil canalele pe care le pot urmări.

4. Pictura pe pietricele

Poate aveți acasă o grămadă de pietricele din vacanță sau puteți aduce câteva pietricele frumoase de la următoarea plimbare în natură. Pictura pe pietre este o activitate relaxantă, în care tu și copiii tăi puteți exersa abilitățile motorii fine și vă puteți lăsa imaginația zburde. Formele diferite ale pietrelor stimulează direct imaginația și încurajează creativitatea.

malovani-kaminku-nahled2.jpg

Pictura pe pietricele este o activitate creativă care va lăsa cu decorațiuni originale în toate culorile.

Pe lângă pietricele, veți avea nevoie de vopsea acrilică, lac și un set de pensule mai mici. Cu cât sunt mai fine, cu atât mai bine veți aplica vopseaua. Pietricelele pictate pot decora apoi grădina, ghivecele cu flori de pe balcon sau pot deveni un decor de interior original.

Sfatul nostru: pietricelele colorate ajută și fac bucurii...
Puteți trimite pietricele pictate în lume. Când măsurile stricte antipandemice au trecut, ieșiți la plimbare cu copiii și puneți pietricele de-a lungul potecilor și ascundeți-le în locuri interesante. Creațiile tale vor aduce cu siguranță un zâmbet pe fața trecătorilor, iar cele mai imaginative piese ar putea chiar facă pe cineva fericit pentru mai mult de câteva clipe - atunci când le vor lua acasă cu ei.

5. Ați jucat pexeso cu copiii voștri? Și cine a câștigat?

 

Pexeso este o invenție cehoslovacă care a văzut lumina zilei în urmă cu mai bine de cincizeci de ani. Jocul simplu de a dezvălui perechi de imagini este încă foarte popular și astăzi. Cu greu puteți gândi la o activitate mai distractivă pentru a antrena memoria și a-i învăța pe copii o competitivitate sănătoasă și acceptarea posibilelor pierderi.

Cheia succesului este alegerea unui motiv pexeso interesant. Puteți imprima cu ușurință pexeso acasă, pe o imprimantă cu jet de cerneală. Atâta timp cât aveți o rezervă de hârtie foto. Sute de teme pexeso descărcabile și imprimabile pot fi găsite pe pexeso.net.

6. Imprimarea 3D a figurilor de joc

Imprimarea pieselor de joc personalizate este un alt nivel. Pentru aceasta, desigur, aveți nevoie de o imprimantă 3D de înaltă calitate și de filamente de plastic din care imprimați obiectul.

Modele 3D pentru tipărirea pieselor (pentru șah și zeci de alte jocuri de societate) și chiar a unor table de joc pot fi găsite mai ales pe site-uri străine, de exemplu.

istock-854379264.jpg

Cum alegeți filamentele potrivite?
Alegerea filamentelor din plastic potrivite depinde în primul rând de scopul obiectului imprimat. La imprimarea figurinelor și a pieselor de construcție, duritatea și rezistența mecanică sunt esențiale. Prin urmare, recomandăm alegeți filamente ABS.
Informații detaliate pot fi găsite în articolul privind alegerea unui filament pentru o imprimantă 3D.

7. Construiește un traseu de maimuță sau faceți mișcare

Copiii tăi îți sar literalmente în cap acasă? La lipsa de mișcării este îndeajuns dacă mănâncă ceva dulce și imediat se naște micul drăcușor hiperactiv. Construiește-i un traseu de maimuță acasă. Folosiți mobilier sigur, saltele, puteți marca traseul cu bandă adezivă și lăsați-l pe copilul agitat să-și descarce excesul de energie.

maminka-cviceni-s-ditetem-nahled2.jpg

Implicați-vă copii în antrenamentul de acasă. Veți vedea vor fi încântați.

După câteva zile petrecute acasă, un pic de mișcare va face cu siguranță bine. Implicați și copii în aceste exerciții. Puneți-i repete exercițiile după dvs. sau folosiți-i ca și greutăți pentru spate pentru o serie de flotări. Poate data viitoare nu va trebui vă forțați vă antrenați acasă, pentru micuțul dvs. entuziasmat va convinge.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

uvod

Cum sa alegi filamentele potrivite pentru imprimanta 3D?

La fel ca imprimantele obișnuite care au nevoie de cartușe de cerneală, au nevoie de șiruri de plastic pentru imprimante 3D, din care sunt...

6. 7. 2020  Articolul complet »

Pix 3D: ghid pentru începători

Ați încercat vreodată să desenați obiecte tridimensionale? Aceasta nu este o problemă cu un pix 3D. Citiți cum funcționează pixurile 3D,...

5. 10. 2022  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție