6 sfaturi despre cum să distrați preșcolarii închiși în casă

Situația din jurul pandemiei a necesitat măsuri dure, inclusiv restricții de circulație. După câteva zile, mulți părinți decid cum să-și confrunte copiii și să supraviețuiască în carantină din puncte de vedere al sănătății fizice și mai ales mentale. Dacă rămâneți și fără idei, iată câteva sfaturi despre cum distrați preșcolarii pe timpul carantinei.

Mai multe întrebări practic identice au rezonat între părinți în ultimele zile. Ce să faci acasă cu copiii? Ce jocuri jucăm, ce să facem, ce să învățăm pentru ca descendenții noștri nu ne se plictiseala? Dacă aveți pitici preșcolari acasă, avem 6 sfaturi pentru dvs. despre cum îi distrați pentru ore întregi.

1. Carte de colorat - un clasic care va distra chiar și în epoca internetului

Puteți înviora puțin atmosfera carantinei cu cartea de colorat preferată. Sau descărcați o imagine online - complexitatea poate fi adaptată la vârsta micului Picasso - și pur și simplu primați-o. Foarte actualizate sunt paginile de colorat ale animalelor cu mască, cu ajutorul cărora le puteți explica jucăuș copiilor mai mici de ce este important purtați o mască și în același timp colorați câteva imagini.

holka-malovani.jpg

Micuții tăi nu sunt încântați de cărțile de colorat? Inspirați-i cu motivul unui personaj popular de basm sau participați în activitate.

Cărți de colorat de imprimat:

Am pregătit un set de cărți de colorat pentru copii. Descărcați fișierul PDF la următorul link și veți avea un stoc de peste 70 de modele pentru a îi ține ocupați pe copii. Și adăugăm imediat un set de cărți de colorat pentru cei mai pretențioși - aproape 50 de modele avansate pentru copii mai mari și adulți. Doar tipăriți.

2. Cititul basmelor are încă farmec

Poate în agitația zilnică nu ai prea mult spațiu pentru a citi basme. Acum este momentul perfect pentru a te cufunda în cărțile de basme alături de copiii tăi. Cititul poveștilor literare întărește legătura dintre tine și descendenții tăi, dezvoltă limbajul și vocabularul, oferă o perspectivă generală și are multe alte efecte pozitive asupra dezvoltării psihicului copilului.

De multe ori nu trebuie aveți un program fix pentru astfel de activități. Mai ales când trebuie încadrezi munca de acasă în programul tău. În astfel de cazuri, cărțile audio sunt grozave. Puteți găsi gratuit o ofertă decentă de cărți audio pentru copii pe YouTube sau pe multe alte site-uri.

3. Dacă aveți YouTube, atunci YouTube Kids!

Este posibil citiți acest articol doar pentru a nu fi nevoiți vă jucați cu copiii, dar pur și simplu punând o tabletă sau un smartphone în mâinile lor și rulând un basm pe YouTube îi puteți ține ocupți pentru o perioadă. Este clar uneori trebuie vă odihniți sau, dimpotrivă, găsiți un moment pentru treburile casnice sau pentru pregătirea mâncării. YouTube conceput special pentru cei mici - YouTube Kids - ajută evitați conținutul inacceptabil sau altfel inadecvat pentru copiii mici.

YouTube Kids este o aplicație autonomă pentru dispozitive inteligente (descărcabilă de pe Google Play și App Store) care ajută la protejarea copiilor de conținut neadecvat și oferă părinților opțiuni de control avansate. Puteți crea profiluri separate pentru copiii dvs, puteți limita timpul petrecut în aplicație sau puteți aproba în prealabil ce canale pot viziona.

4. Pictura pe pietre

Poate aveți acasă câteva pietre  sau puteți aduce câteva pietre frumoase din următoarea dvs. plimbare în natură. Pictarea pietrelor este o activitate relaxantă în care exersezi abilitățile motorii fine cu copiii și îți dezlănțui imaginația. Diferitele forme ale pietrelor încurajează în mod direct imaginația și stimulează creativitatea.

 

malovani-kaminku.jpg

Pictarea pe pietre este o distracție creativă, după care rămâi cu decorațiuni originale multicolore.

 

Pe lângă imagini pentru inspirație, veți avea nevoie de vopsele acrilice, lac și un set de perii mai mici. Cu cât sunt mai fine, cu atât se va aplica mai bine vopseaua pe ele. Pietrele pictate pot decora apoi grădina, ghivecele de flori pe balcon sau pot deveni un decor interior original.

Sfatul nostru: Pietrele colorate te fac fericit și te ajută

De asemenea, puteți împărtăși pietrele pictate în lume. Când măsurile stricte anti-pandemie au scăzut, ieșiți la plimbare cu copiii și așezați pietre de-a lungul drumurilor și ascundeți-le în locuri interesante. Trecătorii aleatorii vor zâmbii cu siguranță, iar cele mai reușite creații pot face pe cineva fericit mai mult de câteva momente, dacă aceastea vor fi luate acasă. 

5. Ai jucat jocuri de memorie cu copiii tăi? Și cine a câștigat?

Pexeso este o invenție ceho-slovacă care a văzut lumina zilei în urmă cu mai bine de cincizeci de ani. Un joc simplu cu detectarea perechilor de imagini este încă foarte popular astăzi. Este greu veniți cu o activitate mai distractivă care va ajuta vă antrenați memoria și să învățați copiii despre spiritul competitiv și mai ales îi educați în a accepta posibila înfrângere. În plus, în funcție de motivul ales, puteți cunoaște animalele, plantele sau personalitățile istorice importante împreună cu copiii în timpul jocului. Pexeso este, de asemenea, excelent pentru învățarea vocabularului în limbi străine.

Cheia succesului este alegerea unui domeniu interesant pentru acest joc. Puteți imprima cu ușurință cardul de memorie acasă pe o imprimantă cu jet de cerneală color. Deci, dacă aveți un astfel de device și niște hârtie foto, sute de teme de memorie pot fi descărcate și tipărite de pe pexeso.net.

6. Construiește o „pistă de maimuțe” sau exersează

Copiii sar literalmente pe capul tău acasă? În absența mișcării, trebuie doar adăugați un accelerator sub formă de ceva dulce și se nască un pic diavol hiperactiv. Construiește-i o „pistă de maimuțe” acasă. Folosiți mobilier, saltele, puteți marca traseul cu bandă izolatoare și lăsați mica baterie nesupravegheată își descarce energia în exces.

 

 maminka-cviceni-s-ditetem.jpg

Implicați-vă descendenții în antrenamentul de acasă. Vei vedea vor fi încântați.

 

Un pic de mișcare după câteva zile acasă va aduce cu siguranță și beneficii. Implică-ți descendenții în exercițiu. Puneți-i repete exercițiile după dvs. sau folosiți-le ca greutăți și purtați-le pe spate într-o serie de flotări. Poate data viitoare nu va trebui te forțezi te antrenezi acasă, pentru urmașii tăi, fericiți te vor convinge faci asta.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.
Transport GRATUITclienților înregistrați cu comenzi peste 199 lei.
Livrare in doua zileSuntem foarte rapizi.
Garanție pe viață pentru cartușe TonerPartnerNoi pur și simplu credem în produsele noastre
Garanție împotriva deteriorării imprimanteiCând se întâmplă ceva, conteaza pe noi.