Selectarea și tipărirea plicurilor- instrucțiuni despre cum să procedați

18. 10. 2021

18. Octombrie 2021, 10:00 | Nu ne putem descurca fără a utiliza scrisori în birou. Trimitem documente importante partenerilor de afaceri, clienților și sunt o parte integrantă a comunicării cu autoritățile. aruncăm o privire la modul de selectare și imprimare aacestora.

Plicurile poștale reprezintă compania dvs. - acestea sunt adesea primul contact cu viitorii clienți sau companii partenere. Pentru a face o primă impresie bună, trebuie alegeți parametrii corespunzători pentru scrisori, în special:

 • dimensiunea plicului,
 • material,
 • imprimare și branding adecvate.

Parametrii individuali sunt discutați în următoarele paragrafe.

Dimensiunea plicului

Dimensiunea plicului depinde de dimensiunea și numărul de foi pe care le trimiteți. Pur și simplu - este necesar alegeți un astfel de plic încât totul se potrivească în el și este posibil să-l manipulați fără probleme. Formatele de plicuri sunt standardizate de ISO 269. Cele mai comune sunt plicurile de tip C, care sunt dimensionate perfectă pentru colile de dimensiune A.

Format plic

Dimensiuni

Potrivit pentru

C3

324 × 458 mm

A3

1× pliat A2

2× pliat A1

C4

229 × 324 mm

A4

1× pliat A3

2× pliat A2

C5

162 × 229 mm

A5

1× pliat A4

2× pliat A3

C6

114 × 162 mm

A6

1× pliat A5

2× pliat A4

C6/5

229 × 114 mm

A4 pliat pe latura mai lungă până la treimi

C7/6

162 × 81 mm

A5 pliat pe latura mai lungă până la treimi

DL

220 × 110 mm

A4 pliat pe latura mai lungă până la treimi

Se aplică o regulă simplă: un plic de dimensiunea C se va potrivi hârtiei de dimensiunea A+ nr. de plieri specific. Utilizați plicuri de tip C dacă trimiteți maximum câteva hârtii. Pentru corespondența formală, se folosesc cel mai des plicurile C6/5, C7/6 și DL, care au o fereastră din plastic transparent pentru adresa destinatarului în colțul din dreapta jos sau din stânga.

Dar asta nu este tot, desigur. Există, de asemenea, plicuri în format B care sunt potrivite pentru un număr ridicat de coli:

 • un volum mai mare de foi în format A (fișiere mai mari, dar și reviste, broșuri, etc.),
 • mai multe foi în format B,
 • mai multe plicuri în format C.

Format plic

Dimensiuni

Potrivit pentru

B3

420 × 540 mm

B3

1× pliat B2

2× pliat B1

mai multe coli A3

mai multe plicuri C3

B4

250 × 353 mm

B4

1× pliat B3

2× pliat B2

mai multe coli A4

mai multe plicuri C4

B5

176 × 250 mm

B5

1× pliat B4

2× pliat B3

mai multe coli A5

mai multe plicuri C5

B6

125 × 176 mm

B6

1× pliat B5

2× pliat B4

mai multe coli A6

mai multe plicuriC6

istock-1139328229.jpeg

Material

Selectați materialul în funcție de natura conținutului pe care îl trimiteți. Cele mai des utilizate sunt plicurile clasice din hârtie - au o greutate similară cu hârtia obișnuită de birou, adică în jur de 100 g/m2. Sunt ieftine și ușor de tipărit. Dezavantajul lor este rezistența lor scăzută la stres mecanic și apă. Potrivit pentru documente obișnuite, materiale publicitare sau scrisori de tranzacție.

Chiar și plicurile din carton nu sunt rezistente la umezeală și apă, dar au și alte avantaje. De obicei, acestea sunt disponibile în două variante:

 • Plicuri din carton clasic - au o greutate de aproximativ 350 g/m2 și sunt potrivite pentru trimiterea de cărți, reviste și obiecte solide; dar nu sunt la fel de puternici ca plicurile ondulate.
 • Plicuri din carton ondulat - potrivite pentru trimiterea articolelor „moi”; acest tip de plic este extrem de durabil, este format din mai multe straturi de așa-numita hârtie kraft cu o greutate de până la 400 g/m2.

Plicurile de securitate sunt potrivite pentru documente importante și scrisori oficiale. Folia specială le protejează de umiditate, căldură și lumină.

Specialitatea sunt plicurile cu folie cu bule pe interior , concepute nu numai pentru transportul obiectelor fragile. Nu numai îi protejează de daune, dar și izolează conținutul lor împotriva umezelii și a deteriorării termice.

Tip: dacă trimiteți în mod regulat mai multă corespondență, puteți spori prestigiul cu propriile „plicuri de marcă” cu sigla și culorile companiei dvs.

Tipul de lipire și sigilare

Alegeți tipul de lipire în funcție de faptul dacă închideți plicurile manual sau dacă aveți o mașina efectuează acest lucru pentru dvs.:

 • Banda hidratantă este folosită cel mai adesea la ambalarea de către mașinări; lipiciul este activat prin udare, similar cu timbrele pentru scrisori.
 • Banda autoadezivă este utilizată la închiderea manuală a plicurilor; suprafața adezivă este acoperită cu hârtie, pe care trebuie doar o scoateți și să sigilați plicul. O alternativă sunt plicurile cu clape duble autoadezive, care se vor lipi când intră în contact unul cu celălalt.

Gura de intrare este partea prin care introducem scrisorile în plic. Partea mai lungă este utilizată pentru plicuri clasice și este potrivită pentru un număr mai mic de foi. Gura de intrare mai scurtă este utilizată atunci când trimiteți reviste, cataloage sau o cantitate mai mare de hârtie. Acest tip de plic este denumit și „sac”.

Cum se imprimă plicurile (MS Office 365)

Imprimarea adreselor pe plicuri nu este dificilă, dar asigurați-vă întotdeauna imprimanta acceptă această caracteristică.

În Word 365, plicurile sunt tipărite prin meniu - prin fila „corespondență” și butonul „plicuri”. În fereastra care se deschide după ce faceți click, aveți opțiunea de a adăuga adresa de returnare (adică adresa dvs.). Dacă veți utiliza această opțiune, acesta va fi tipărit în colțul din stânga sus.

Tip: introducerea unei adrese de returnare poate fi automatizată. În meniu, faceți click pe butonul „fișier”, apoi pe „opțiuni” și „avansat”. Introduceți adresa în câmpul „adresă poștală”.

Introduceți adresa destinatarului pe același card în câmpul „adresă de livrare”. Asigurați-vă setați corect parametrii plicului pe care imprimați. Faceți click pe butonul „opțiuni” și setați:

 • dimensiunea plicului pe care veți imprimă,
 • dimensiunea și tipul fontului pentru tipărirea adreselor.

Apoi, în fila „Opțiuni de imprimare”, setați în ce tavă încărcați plicul și în ce direcție pentru a evita tipărirea greșită. Apoi, faceți click pe butonul „tipăriți”. Întregul proces este rezumat în acest videoclip:

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Formate de hârtie: Prezentare generală a dimensiunilor și imprimantelor adecvate

Probabil că ați auzit deja despre formatul A4 sau A5. Dar știți cât de mare este hârtia A2 și la ce se folosește? Și ați auzit vreodată de...

6. 12. 2022  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție