Ornamente de Craciun: decorațiuni DIY pe care le puteți face împreună cu familia

03. 12. 2021

1. Decembrie 2021, 13:37 | Crăciunul este o oportunitate de a petrece mai mult timp cu familia. Scufundă-te în atmosfera de Crăciun și creează o decorație originală. Pe lângă o casă decorată unic, tu și micuții tăi te vei distra cu creând decorațiuni în după-amiezile de iarnă! Citiți instrucțiunile noastre pentru a crea ornamente, nu numai din hârtie, și încercați-le anul acesta.

Fulgi de zăpadă din hârtie

Realizarea ornamentelor din hârtie este distractivă pentru întreaga familie, ceea ce va pune într-o atmosferă plăcută de Crăciun. Începeți cu fulgi de hârtie, pe care îi puteți folosi pentru a împodobi bradul de Crăciun, geamurile, frigiderul și orice alt mobilier din casă. Nu ai nevoie de nimic special pentru a face fulgi de Crăciun. Tot ce ai nevoie este un creion, foarfece și hârtie de birou, poți folosi și hârtie de împachetat sau colorată. Sau pictați-o pe cea albă cu acuarele sau creioanei! Apoi procedați după cum urmează:

 1. Împăturiți hârtia A4 în jumătate.
 2. Apoi luați colțul de jos (îndoit) și pliați-l în centrul hârtiei. Faceți același lucru cu celălalt colț. Colțurile pliate ar trebui formeze un triunghi și vei avea în față o hârtie, care încet va semăna cu o pălărie.
 3. Îndoiți din nou colțul pliat în jumătate. Apoi întoarceți hârtia și faceți același lucru cu celelalte două colțuri.
 4. Prindeți piramida îndoită de vârf (centrul hârtiei) și tăiați partea de jos într-un ușor arc.
 5. Acum ții în mână baza fulgului de nea. Începeți tăiați! Cu cât vrei mai multe detalii pe fulgul de nea, cu atât îți dorești tăieturi mai fine și mai delicate. Începeți cu modele mai simple și experimentați mai mult.
 6. Desfă-ți fulgul de nea! Dacă doriți să-l atârnați, faceți o gaură în el cu o foarfecă, pe care apoi o trageți cu o sfoară.
istock-1186187421.jpg

Coroniță de Crăciun

Fă-ți propria coroanișă pentru ușa de la intrare cu copiii anul acesta! loc pe masa din sufragerie, pregătește toate materialele și apucă-te de treabă. Pentru a face o coroniță de Crăciun, veți avea nevoie de:

 • câteva ramuri de brad,
 • foarfece,
 • pistol de lipit (sau lipici foarte bun, dar probabil va fi lafel de eficient),
 • decorațiuni mici (de exemplu, conuri de pin, felii de fructe uscate, panglici, globulețe etc.).

Cu siguranță nu trebuie respecți această listă și poți improviza. Dimpotrivă, personalizați complet după bunul plac! Înlocuiește crenguțele cu o ghirlandă de Crăciun, sfori, panglici sau bucăți de material, pentru care alegi decorațiuni adecvate după gust. Și cum faci ca totul prindă viață?

 1. Începeți prin a tăia crengile. Pe rând, lipiți-le în forma coroanei cu un pistolul de lipit.
  1. Aruncă decorațiunile! Folosește condimentele care ți-au rămas după ce ai pregătit vinul fiert (scorțișoară, anason stelat) sau micile lucruri pe care le vei găsi în grădină sau în timp ce te plimbi prin pădure (castane, nuci,crenguțe cu frunze). Orice trece prin minte. Lăsați copiii aleagă ce să pună pe coroană și le așeze pe coroniță acolo unde își doresc.
   1. Așezați coronița pe ușa de la intrare.
   2. Ați terminat!
   istock-1021586122.jpg

   Decoratiuni de Craciun DIY

   Hârtia cartonată va fi utilă pentru realizarea decorațiunilor de Crăciun. Cartonul este ideal, poți folosi și cutii vechi, pungi de hârtie mai dure, dar și lemn și alte materiale pe care le vei găsi prin casă.

   1. Desenați conturul formei dorite pe carton. Puteți manipula un asterisc sau un copac cu o riglă. Puteți face lucrul cu forme mai complexe prin imprimarea lor pe imprimantă, apoi decupându-le și desenând-le pe carton cu un creion.
   2. Decupați-vă decorul din carton conform conturului desenat în prealabil (probabil va trebui ajutați copiii mai mici cu acest pas).
   3. Luați creioane, creioane de ceară, markere, acuarele și articole de papetărie pe care puteți lucra bine. Colorați și desenează-ți ornamentele după cum gust!
   4. Dacă vrei ceva în plus, lipește-ți decorul cu sclipici, pietricele sau crenguțe de brad.
   5. În cele din urmă, nu uitați faceți o gaură pentru a putea atașa o sfoară/ață pentru a atârna ornamentul.
   6. Înfrumusețează-ți bradul de Crăciun cu decorațiuni finisate sau atârnă-le în ferestre, cum ar fi ghirlande, de exemplu.

   Tip: Nu trebuie te limitezi la ornamente 2D. Lipiți părțile individuale ale cartonului împreună, de exemplu, sub forma unei case sau a unui cadou de Crăciun.

   istock-1182399795.jpg

    

   Fiți mereu informat
   Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

   Articole similare

   DIY imprimați cadouri de Crăciun- Cum să creați vouchere, autocolante și multe altele

   Crăciunul este la colț și ai vrea să le oferi celor dragi ceva un pic mai original? Sau pur și simplu nu ai timp să cumperi cadouri? Nu vă...

   23. 11. 2021  Articolul complet »

   Formate de hârtie: Prezentare generală a dimensiunilor și imprimantelor adecvate

   Probabil că ați auzit deja despre formatul A4 sau A5. Dar știți cât de mare este hârtia A2 și la ce se folosește? Și ați auzit vreodată de...

   6. 12. 2022  Articolul complet »

   Transport de la 15,90 Lei

   la punctele de colectare

   Livrare în 48 de ore

   Suntem foarte rapizi

   La noi veți avea timp

   Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

   Vă vom răsplăti

   Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție