Îți vei ține computerul în pas cu vremurile?

15. 2. 2021

15. Februarie 2021, 10:00 | Cu toții cumpărăm un nou model de computer personal sau laptop cu convingerea ne va servi toată viața. Și dacă nu pentru viață, cel puțin pentru câțiva ani. Însă timpul nu se joacă în conformitate cu regulile noastre, așa chiar și cea mai puternică mașină va înceta alerge, încetinească și să devină mai degrabă o frână decât o tracțiune.

Accelerați computerul cu cinci trucuri simple

Fiecare sistem de computer stochează date, fișiere de rezervă, copii temporare și alte activități virtuale. Această „revărsare” apare fie involuntar (de exemplu, erori în sistemul de operare în sine, funcții imperfecte ale programelor, codul sursă prea complicat al acestora etc.), fie intenționat, adică acțiunea vizată de utilizator. Și comportamentul utilizatorilor are un impact major asupra vitezei computerului. Vestea bună este există câteva metode și mijloace simple care permit computerelor supra-aglomerate, fie curățate și să își mărească viteaza parțial.

kod-nahled2.jpg

Dezinstalați toate aplicațiile pe care nu le utilizați

Scapă de ele complet și fără cel mai mic regret. Și, în timp ce vă aflați, nu uitați scăpați de orice pluginuri instalate fără știrea dvs. de un browser de Internet. În majoritatea cazurilor, ar trebui găsiți câteva imediat: din bara de ajutor, activatoare vocală sau un marcaj special, expertul de descărcare video, managerul de parole sau un program de îmbunătățire a filmelor online. Aceste programe de completare pentru browser încetinesc computerul mult mai mult decât orice program vechi pe care l-ați instalat acum zece ani și pe care l-ați folosit de aproximativ două ori.

panacik-nahled2.jpg

Uitați-vă numai la numărul de pagini web pe care le puteți gestiona

Vă ocupați de multitasking la fel de eficient ca o singură sarcină? Total bine? Glumești! Când concentrați asupra unei activități și apoi treceți la următoarea, faceți practic mai puține greșeli. Calculatorul dvs. se află în aceeași situație. Cu cât browserul lansează mai multe ferestre web, cu atât va dura mai mult pentru a lansa mai multe. Chiar și comutarea între ele nu va fi cea mai rapidă. Așadar, încercați marcați site-urile preferate și să deschideți doar paginile de care aveți nevoie în prezent.

tablet-nahled2.jpg

Este necesar curățați nu numai desktop-ul, ci și discul

Cu cât există mai multe deșeuri în coș, cu atât ar trebui scoase mai des. Același lucru este valabil și pentru Coșul de reciclare de pe desktop. Dar acesta este doar începutul „curățării” tale. Pentru ca discul funcționeze corect pe computerul dvs., trebuie ștergeți în mod regulat fișiere vechi, registre și, de asemenea, copii de siguranță create artificial ale datelor de care sistemul de operare are nevoie pentru a funcționa corect. Programele specializate sunt potrivite pentru aceasta, a căror activitate poate fi comparată cu un agent de curățare atent. Dacă doriți faceți munca computerului „mai ușoară”, transferați în mod regulat fotografii, filme și videoclipuri vechi pe unități externe ca parte a întreținerii.

kos-nahled2.jpg

Opriți tot ce nu aveți nevoie acum

Când îl porniți, sistemul de operare lansează automat toate programele pe care utilizatorii le-au identificat ca „Pornire la pornire”. Dacă nu aveți nevoie de Paint, Calculator, Solitaire, Skype, WhatsApp sau Messenger pentru a funcționa, modificați setările implicite pentru aceste programe și împiedicați-le ruleze. RAM-ul va avea apoi capacitate gratuită pentru procesele de care aveți cu adevărat nevoie.

Caută hardware nou

Companiile specializate în calculatoare pot ajuta profesioniștii cu lubrifierea completă a discului și reinstalarea întregului sistem. Dar, în timp ce electronica îmbătrânește foarte repede, programele se îmbunătățesc la nesfârșit și cerințele lor pentru hardware din ce în ce mai puternic sunt în creștere. Aceasta înseamnă că, dacă nu doriți utilizați programe care au supraviețuit creatorului pentru tot restul vieții, veți fi în cele din urmă forțat obțineți o „tehnică” mai nouă.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție