Ghiciți ce tip de hârtie funcționează cel mai bine pentru imprimantele dumneavoastră

19. 11. 2020

19. Noiembrie 2020, 10:00 | Nu numai parametrii imprimantei în sine, ci și alegerea corectă a hârtiei adecvate afectează cât de mulțumit vei fi de rezultat, indiferent dacă vei fi fericit să-ți speli mâinile după ce ți-ai terminat treaba sau vei rămâne doar cu o față acră din cauza rezultatului. Hârtia pentru imprimantă este ca orice altceva: folosiți produse de cea mai înaltă calitate acolo unde pasă cu adevărat.

Hârtie de cretă - arată-te în cea mai bună lumină

Aceasta este o hârtie netedă, pe care o putem întâlni destul de des în practică atunci când tipărim. În sfera comercială, hârtiile cu cretă cu o suprafață lucioasă tind apară, a doua variantă fiind cele cu o suprafață mată. Hârtia lucioasă este utilizată în principal pentru a obține un nivel ridicat de calitate a tipăririi, prezentarea persoanelor și a companiilor prin materiale promoționale de prestigiu. Este utilizat în principal pentru tipărirea de pliante, afișe, reviste exclusive, diplome, publicații de companii, cataloage sau cărți unice. Culorile de pe ele ies în evidență, sunt foarte strălucitoare și vii. Culoarea galbenă a primelor și nuanța purpurie sunt atât de reale încât trebuie vă ciupiți fața pentru a vă asigura nu aflați pe o pajiște de primăvară înflorită. Uniforma Căpitanului Corvetei, pictată în albastru marin, este atât de fidelă încât așteptați la apelul „Acostează la orizont!” Și după ce te uiți la imaginea cu căpșuni coapte, a căror culoare roșie este foarte convingătoare, poți simți reflexul lui Pavlov apărând aproape imediat.

papier-1-nahled2.jpg

 

De asemenea, luminozitatea și contrastul fac ca rezultatul fie deosebit de eficient și fidel originalului.

Un alt avantaj al hârtiei acoperite (în afară de calitatea înaltă deja menționată a redării culorilor) este absorbția redusă a acestora. Chiar și după udarea cu apă în mașina de imprimat, acestea își mențin în mod semnificativ stabilitatea dimensională.

Hârtiile cu cretă sunt hârtii acoperite pe două fețe care sunt vândute în diferite greutăți - de la 90 la 400 g/m2. Greutatea determină, pur și simplu, grosimea hârtiei. Cu cât este mai mare, cu atât hârtia va fi mai puternică și mai puțin transparentă.

Hârtia plastificată are și ea dezavantaje? Da, este mai scumpă și este mai greu scrii pe ea cu un pix. Dacă nu doriți faceți o gaură în hârtie, utilizați un marker de alcool. Doar așa puteți reuși.

Hârtie offset - este scris!

Este hârtie netedă neacoperită. Suprafața sa nu este îmbunătățită, ceea ce se poate observa la prima vedere: structura hârtiei o impresie ușor mai aspră; rezultă pe hârtia offset se poate scrie mult mai bine decât pe hârtia cu cretă. Așa numitele offset-uri sunt un instrument ideal pentru imprimarea ieftină de mare capacitate, pentru tipărirea documentelor, broșurilor sau manualelor. Este potrivit pentru anteturi, scris obișnuit, tipărire. Probabil o veți întâlni atunci când notați temele în caietul dumneavoastră sau când semnezi un formular destinat instituției tale preferate de stat. Această hârtie este folosită și de majoritatea dintre noi pentru copiator sau imprimantă de acasă - cea mai potrivită în acest scop este hârtia cu o greutate de 80 g. În caz contrar, greutatea hârtiei offset este de obicei cuprinsă între 60 și 200 g, în funcție de modul de utilizare a hârtiei.

.

papier2-nahled2.jpg

Hârtie xerografică - alb, mai alb, mai clar, mai strălucitor

Este o hârtie de birou multifuncțională netedă. Acest tip de hârtie este cel mai frecvent utilizat în copiatoare și imprimante cu jet de cerneală sau imprimante laser. Folosit în mod implicit pentru imprimare și copiere de mare viteză; formatul său cel mai comun este A4. Cu toate acestea, puteți utiliza cu ușurință formatele A3 și A5 de pe piață. Cel mai adesea veți găsi hârtie albă care cântărește 80 g, dar hârtia xerografică există și într-o versiune color. Cu hârtia xerografică, veți aprecia în special contrastul decent și reproducerea clară.

În practică, în plus, hârtia albă xerografică este adesea tratată în continuare cu înălbitori optici. Datorită acestui fapt, nuanța lor subiectivă ni se pare mai clară. Albul maxim este esențial mai ales atunci când vom imprima culori. Dacă hârtia este gri sau este colorată în alt mod, aceasta poate afecta redarea culorilor dorite.

Din păcate, hârtia xerografică are și dezavantajele sale. Bancnotele false nu vor fi tipărite nici de cel mai bun falsificator.

 

papier3-nahled2.jpg

 

Hârtie reciclată - o plăcere pentru Greta Thunberg

De asemenea, putem cumpăra hârtie obișnuită de birou în versiunea sa reciclată. Proprietățile sale sunt similare cu hârtia offset, deci poate fi folosită chiar și pentru tipărirea cărților. Hârtia reciclată aparține categoriei hârtiei care vine pe lume printr-o tehnologie de producție specifică. Materia primă este hârtie recuperată, astfel încât prin achiziționarea acesteia veți contribui în primul rând la protecția mediului. Așadar, atunci când căutați o modalitate de a petrece toate viitoarele vineri pentru viitor, reciclarea hârtiei în această direcție este o alegere clară.

Și atenție, hârtia reciclată cu siguranță nu deteriorează imprimanta, nu trebuie fie întotdeauna hârtie specială. Acestă hârie reciclată nu diferă de cea normală, poate doar cu excepția gradului de alb, deci nu există riscul de a defecta imprimanta.

Hârtie foto - amintirile tale merită cea mai înaltă calitate

Hârtia foto este hârtie care, prin natura sa, este destinată în primul rând tipăririi fotografiilor. Greutatea standard a hârtiei foto variază de la 150 la 300 g/m2, în timp ce greutatea unui produs de calitate începe de la 200 de grame pe m2.

Pentru a obține cele mai bune rezultate de imprimare, trebuie alegeți hârtie foto având în vedere tehnologia de imprimare. În practică, sunt utilizate două tehnologii de bază, atât în ​​studiourile profesionale, cât și acasă. Este un tipar:

  • sublimarea colorantului, care permite producerea unei fotografii utilizând o imprimantă de sublimare a coloranților;
  • jet de cerneală - aceasta poate fi descrisă ca metoda cel mai de întâlnită.

O emulsie specială este aplicată pe suprafața hârtiei destinată imprimării cu jet de cerneală, creând un strat de recepție a cernelii. Hârtia obișnuită de birou nu are un strat similar, deci fotografiile tipărite pe ea sunt de calitate mai mică.

În funcție de tipul de suprafață, putem împărți în continuare hârtiile foto în:

  • semi-mat;
  • mat;
  • semi-lucios;
  • lucioase.
papier4-nahled2.jpg

 

Datorită hârtiei foto speciale, imaginile tipărite vor fi fidele în culori și suficient de clare. Așadar, nu uita zâmbești atunci când cineva îți face o poză. Nu știi niciodată dacă nepoții tăi nu vor râde de tine în câțiva ani (în cel mai bun caz, sau pur și simplu pot publica o fotografie scanată a feței tale pe Facebook (acesta este cel mai rău caz). Ar fi păcat, nu?!

Hârtie termică - o porți cu tine fără știi

Hârtia termică este utilizată în imprimantele de sublimare a coloranților. Utilizarea tipică este pentru imprimantele de casă de marcat. Este o hârtie fină specială pe care sunt tipărite de obicei chitanțe, bilete, bilete de parcare etc. Sunt cunoscute, de asemenea, ca discuri termice pentru terminale de plată și cele bancare sau etichete termice pentru scări comerciale.

 

papier5-nahled2.jpg

 

În plus față de tipurile de mai sus, puteți întâlni și hârtie LWC, hârtie de călcat și alte tipuri speciale, dar vom povesti mai târziu. Pentru dacă ar fi tipăriți acest articol întreg, știți câtă hârtie ați folosi?!

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Nu există două tipuri de hârtii de același fel, partea a 2-a: pe ce să vă concentrați

Dacă imprimați la ordinea zilei, știți că hârtia este de mai multe tipuri. Acestea diferă din mai multe puncte de vedere, în funcție de...

17. 8. 2020  Articolul complet »

Cum sunt tipăriți banii și de ce sunt atât de greu de contrafăcut?

Unii spun că nu sunt niciodată suficienți bani. Cu toate acestea, poate fi dificil să-i câștigi, așa că ar fi bine dacă ar putea fi...

20. 10. 2022  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție