De ce cumpărăm acum tonere HP pentru imprimantele Samsung
În prezent lumea imprimantelor se învârte în jurul câtorva producători, în trecut un număr destul de mare de producători au încercat să se impună în ea. Unul dintre ei a fost sud-coreeanul Samsung, care în prezent este cunoscut în principal pentru telefoanele, televizoarele, dar și electronicele albe. Până în 2016 a fost încă al cincilea cel mai mare vânzător de imprimante de pe piața globală și s-a descurcat deosebit de bine în Asia. Cu toate acestea, nici măcar această poziție nu i-a fost suficientă, datorită căreia s-a născut cea mai mare achiziție din lumea imprimantelor.
Deși Samsung a fost al cincilea cel mai mare vânzător de imprimante din lume în urmă cu șapte ani, cota sa a fost de doar patru procente. Liderul de piață, HP sau Hewlett-Packard dacă preferați, deținea o cotă de 36 % la acea vreme, doar pentru curiozitate, ceea ce era un obiectiv absolut de neatins pentru Samsung.
În plus, piața imprimantelor înregistra deja o scădere din cauza adoptării intensive a smartphone-urilor, computerelor și tabletelor, ceea ce a determinat înlocuirea copiilor fizice cu versiunile electronice ale documentelor în multe cazuri. Și din moment ce Samsung stabilea deja tendința în ceea ce privește smartphone-urile, tabletele și tehnologiile de afișare, conducerea sa a decis că ar avea mai mult sens ca în viitor să se concentreze mai mult pe acest segment, în detrimentul diviziei de imprimante.
S-a născut cea mai mare achiziție din lumea imprimantelor
Planurile Samsung de a-și vinde divizia de imprimante a devenit rapid un secret public, declanșând discuții între conducătorii pieței de imprimante despre o posibilă cumpărare. Acest lucru le-ar oferi sute de experți în imprimante, dar și brevete pe care Samsung le deținea și le folosea pentru imprimantele sale. Câștigătorul acestei curse imaginare a fost HP, care a anunțat oficial în septembrie 2016 că va cumpăra divizia de imprimante Samsung, pentru suma de 1,05 miliarde de dolari, care la acea vreme era de aproximativ 25 de miliarde de coroane.
Potrivit comunicatului de presă, achiziția urma să includă peste 6 500 de brevete în domeniul imprimării și toți angajații care lucrau la imprimantele Samsung. De dragul curiozității au fost peste 1 300 de angajați, ceea ce ar fi trebuit să fie un mare plus de personal pentru HP, deoarece experții în dezvoltarea și producția de imprimante sunt greu de găsit pe termen lung.
Totuși, achiziția nu a fost „gratuită” nici pentru Samsung. Deși trebuia să obțină o mulțime de fonduri prin vânzare pentru dezvoltarea unor divizii mai importante pentru ei, Samsung trebuia să returneze o parte din bani către HP sub formă de cumpărare de acțiuni. Pe atunci, existau zvonuri despre o achiziție de acțiuni între 100 și 300 de milioane de dolari, HP a negociat în cele din urmă o achiziție de acțiuni la limita maximă a intervalului.
Dacă prețul de 1,05 miliarde de dolari pentru divizia de imprimante a Samsung vi se pare mare, să știți că în umbra altor achiziții din lumea tehnologiei, în niciun caz nu a fost așa. De exemplu, în 2014, când Apple a cumpărat marca de accesorii audio Beats, a plătit 3 miliarde de dolari pentru ea. Cu toate acestea, ambele sume sunt complet infime în comparație cu efortul actual al Microsoft de a cumpăra editorul de jocuri Activision Blizzard. Pentru acesta, ei trebuie să plătească suma incredibilă de 68,7 miliarde de dolari, adică aproximativ 1,5 trilioane de coroane în conversie.
Peste un an de așteptare cu un final bun
După anunțul achiziției, era clar că autoritățile de reglementare ar dori să analizeze întreaga afacere, dacă se va naște un monopol în lume. A durat mai mult de un an pentru ca HP și Samsung să confirme că nu a existat o astfel de amenințare, dar pe 8 noiembrie 2017, totul a fost confirmat. La acel moment, Hewlett-Packard a anunțat oficial împreună cu Samsung că achiziția a fost finalizată și că imprimantele din atelierul gigantului sud-coreean vor înceta să mai existe în favoarea HP, care va începe să folosească tehnologia Samsung în imprimante sub „numele” său. Cu toate acestea, este important să adăugăm dintr-o suflare că dispariția imprimantelor Samsung ca atare nu a însemnat sfârșitul susținerii lor, mai ales în ceea ce privește cartușele pentru acestea. Singura diferență care a apărut la ei după finalizarea achiziției a fost un ambalaj nou. Tonerul ca atare a fost și este în continuare același - adică felul în care Samsung l-a produs. Dar mai multe despre asta mai târziu.
Acestea erau în principal imprimante industriale destinate tipăririi în format mare, în special în format A3. Pe piața imprimantelor pentru firme, unde este de obicei necesar un format non-standard, HP nu a avut mare succes în trecut, în timp ce Samsung a fost relativ puternic. Din păcate, viziunea HP nu a fost pe deplin realizată, din cauza principalului său concurent în domeniul imprimantelor pentru firme - compania Xerox - pe care nu a reușit să o ajungă din urmă.
Ce spuneți de tonere?
Achiziționarea diviziei de imprimare a Samsung de către HP nu a fost doar o veste interesantă pentru acționarii companiei sau fanii tehnologiei, ci și pentru posesorii de imprimante Samsung. După cum am menționat mai sus, acestea au dispărut odată cu finalizarea achiziției, ceea ce, din păcate, nu a însemnat nimic mai mult decât să provoace confuzie între tonere. Au încetat să mai fie vândute sub „numele” de Samsung peste noapte, deoarece au fost înlocuite cu tonere vândute sub marca HP.
Ce putem spune este că acestea au fost tonere complet identice. Chiar și designul simplu al cutiilor în care au fost ambalate a provocat o confuzie solidă în rândul oamenilor și au repercusiuni până în zilele noastre. Drept urmare, utilizatorii obișnuiți nu sunt conștienți de dispariția diviziei de imprimare Samsung în favoarea HP, motiv pentru care încearcă în mod constant să găsească tonere pentru imprimantele lor Samsung din atelierul Samsung, dar acest lucru nu mai este posibil. Așadar, dacă dețineți o imprimantă Samsung și vânzătorii recomandă tonerele HP pentru aceasta, nu vă faceți griji - acestea sunt cartușe originale pentru imprimanta dvs., concepute pentru aceasta de Samsung. Cu toate acestea, din cauza vânzării diviziei sale, acest produs a trebuit să fie redenumit.
Pentru cât mai multă claritate posibilă, HP a încercat să păstreze aspectul original al ambalajului tonerului, astfel încât oamenii să se poată orienta cât mai bine posibil. Un exemplu bun este ambalajul tonerului Xpress 111L, pe care îl puteți vedea în imaginile de mai jos. Atât vizual cât și forma ambalajului sunt aproape aceleași cu tonerul HP, totuși, din cauza necunoașterii problemelor legate de imprimantele Samsung, chiar și acest lucru nu a fost, din păcate, suficient pentru ca HP să evite orice neînțelegere.
Articole similare
Cum să schimbați cartușele din imprimantele HP, Canon, Epson și alte imprimante cu jet de cerneală
Înlocuirea cartuşului în imprimantă nu este dificilă şi te poţi descurca în cel mai scurt timp, chiar dacă nu ai făcut niciodată aşa ceva. Să vedem cum diferă înlocuirea pentru echipamentele cu jet de cerneală și laser, cum să procedăm exact și ce să evitați.
Articolul complet »Povestea Samsung: Cum vânzătorul de pește uscat și tăiței a devenit cel mai mare producător de electronice din lume
În 2018, Samsung a urcat pe locul 12 în clasamentul celor mai valoroase companii din lume. Anul trecut, gigantul sud-coreean a sărbătorit 80 de ani de la înființare și printre cele mai valoroase zece companii din lume, veți găsi doar două, a căror istorie merge și mai adânc. Alăturați-vă pentru a afla cum vânzătorul de pește uscat și tăiței a devenit astăzi liderul tehnologic mondial.
Articolul complet »