Dar tonerul folosit din imprimantă? Recondiționat sau un trotuar nou

26. 11. 2021

26. Noiembrie 2021, 13:07 | Un alt cartuş gol... Înainte de a arunca un cartuş gol din imprimantă, gândiţi-vă îl utilizaţi. Cum să-l reciclezi cu succes, unde s-a găsit o nouă utilizare a tonerelor și unde au ajuns arunce cartușele goale când nu mai mai pot fi folosite?

O imprimantă golaă este ca o dimineață fără o ceașcă de cafea (sau cel puțin un ceai bun). Odată ce ultima hârtie este tipărită, cartuşul gol devine o ameninţare pentru mediu. Dar chiar și tonerele pot fi folosite pentru „upcycling” de succes!

Te vei plimba în Sydney pe un asfalt făcut din tonere

Downer a venit cu o idee cu adevărat nouă despre cum reutilizați tonerele uzate. Acest furnizor de servicii integrat din Australia și Noua Zeelandă a creat așa-numitul TonerPave, care este asfalt produs, printre altele, dintr-un amestec de toner pudră. Asfaltul a fost testat în Sydney, Australia în 2010 și de atunci a fost folosit de Downer pentru a acoperi drumurile. În acest fel, au reciclat deja peste 20 000 de tone de tonere.

Tonerele, precum și sticlele PET, sunt de asemenea reciclate cu succes de HP.

Ce poți face acasă cu un cartus de imprimantă gol

Nu trebuie intri în studii de compoziție chimică și să construiești un nou pavaj cu toner în fața casei pentru a le da viață din nou. Avem câteva idei pentru tine despre ce să faci cu tonerul uzat:

Lampă sau candelabru original

Te-ai săturat ca locuința ta să fie iluminată de un simplu bec atârnat de tavan? Creați o nuanță originală din cartușele goale. Puteți crea cu ușurință un dreptunghi sau un pătrat - doar așezați-le unul lângă celălalt și fixați-le împreună. Nu uitați lăsați suficient spațiu în mijloc pentru bec, și candelabrul modern original a prins viață! Va trebui fiți puțin mai creativ atunci când creați alte forme.

Suport pentru hârtie

Îți place lucrezi afară? Umpleți cartușul gol cu ​​nisip, pietre sau margele colorate. Nici un singur document nu va mai zbura de pe masă. Suportul pentru hârtie va servi ca un decor interesant acasă și la birou. În cele din urmă, poți atașa fotografia ta preferată pe suportul de hârtie (nu uitați o tipăriți pe hârtie foto), așa va servi și ca „ramă foto” originală.

Magneți de frigider

Tot ce ai nevoie este un magnet puternic care se lipească de tonerul gol, iar distracția poate începe. Puteți picta cartușul în diferite culori sau puteți lipi pietre, margele, figurine vechi, bucăți de pânză și orice altceva trece prin minte. Nu fie teamă îi chemați și pe cei mici, cu siguranță îi veți distra măcar câteva clipe.

Tip: Culorile nu se prind de cartușele goale? Luați un o cutie de chibrituri, bomboane, etc. și lipiți-le pe partea din față a cartușului. Puteți să-l acoperiți cu hârtie și să-l vopsiți sau îl înveliți în hârtie creponată. Și așa transformați frigiderul într-un curcubeu de culori!

Unde aruncați cartușele și tonerele goale

Așteaptă înainte te arunci totul la coșul de gunoi. Cartușele de toner și cartușele de cerneală nu trebuie aruncate împreună cu deșeurile menajere normale. Chiar și cartușele goale conțin o serie de substanțe care pot avea efecte dăunătoare asupra mediului. Deci, care sunt opțiunile tale pentru o reciclare adecvată?

  • Curtea de colectare: Prin lege, tonerele goale pot fi duse la o curte de colectare a deșeurilor electrice. Cu toate acestea, pulberea de toner dintr-un singur cartuş poate contamina întregul container. În cazul în care curtea de colectare nu are un loc special pentru colectarea cartuşelor goale, poate refuza le accepte.
  • Remanufacturarea sau eliminarea ecologică: unele dintre cartușele originale de toner sau de cerneală pot fi refabricate și reutilizate pentru imprimare. Doar contactați companiile axate pe cumpărarea tonerelor goale și acestea vor indica toți pașii necesari. Doar un incinerator specializat poate elimina cartușe care nu pot fi reciclate.
  • Cutii de colectare: Cutiile de colectare concepute special pentru cartușele de toner și cerneală uzate sunt de obicei amplasate la birourile municipale, bibliotecile locale sau școli, unde le puteți arunca gratuit.
clanok.jpg

Încă întrebați despre eliminarea și reciclarea corectă a tonerului? Aflați unde aruncați tonerul.

Atenție: Dacă sunteți o persoană juridică sau antreprenorială, nu este suficient duceți tonerele la locul potrivit. Trebuie aveți întotdeauna dovada eliminării corecte a tonerului sau a cartuşului atunci când returnați cartușele goale la un distribuitor de deșeuri electrice sau la un astfel de operator.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Unde să aruncați tonerul sau cartușele: Vă sfătuim cum să eliminați sau să reciclați cartușul gol.

Indiferent dacă folosiți o imprimantă cu jet de cerneală sau laser, nu puteți evita înlocuirea cartușului sau a tonerului din când în când....

25. 8. 2022  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție