Cum să imprimați un tricou de acasă - chiar și cu o imprimantă obișnuită

16. 6. 2022

18. Mai 2022, 15:39 | Imprimarea tricourilor de acasă nu este complicată - o puteți face cu o imprimantă cu jet de cerneală obișnuită, haine din bumbac, foarfece, hârtie specială și un fier de călcat. aruncăm o privire la cum procedăm și de unde obținem ce avem nevoie.

Imprimarea de tricouri pe cont propriu este o modalitate excelentă de a petrece o după-amiază distractivă cu copiii, de a crea un cadou original - și de a economisi bani și timp. Imprimarea textilă (puteți folosi și un hanorac sau alte haine) într-un studio profesional va costa câteva sute de lei și rareori aveți rezultatul în aceeași zi. În plus, crearea unui print nu este complicată.

Ce poți crea?

  • tricou pentru copii cu un motiv popular de basm sau cu animale,
  • tricou cu mesaje amuzante,
  • tricou cu o fotografie pentru un cadou original pentru cei dragi.

Selectarea temei și tipărirea

Dacă abia începi cu tricourile făcute în casă, folosește o fotografie sau un motiv cu margini simple. Originalul trebuie tăiat cu grijă după imprimare (vezi mai jos).

Descărcați imaginea de pe Internet, dar puteți crea și singur motive simple sau inscripții. Aplicația Canva, de exemplu, este ideală. Asigurați-vă originalul este la o rezoluție suficient de mare și înainte de imprimare nu uitați să-l oglindiți în editorul grafic - dacă nu faceți acest lucru, veți transfera motivul oglindit pe textil.

Imprimați motivul pe hârtia specială de transfer cu ajutorul unei imprimante cu jet de cerneală (din păcate imprimantele laser nu pot fi folosite). Există două tipuri de hârtie de călcat disponibile: pentru textile ușoare și pentru textile închise la culoare. Nu încercați le folosiți invers, imprimarea rezultată nu va arăta bine.

Hârtiile de transfer pot fi de obicei imprimate numai din față. Puteți recunoaște spatele după model, de obicei grila, care este folosită pentru călcat.

Dacă utilizați o imprimantă cu jet de cerneală simplă, testați mai întâi imprimarea pe hârtie simplă de birou. Dispozitivele de imprimare folosesc așa-numitul mod CMYK, care creează nuanțe individuale prin amestecarea culorilor negru,  cyan, magenta și galben. Cu toate acestea, nu poate crea nuanțe foarte deschise de roz, verde și portocaliu, așa le imprimă mai închise (pentru mai multe informații, consultați articolul despre modul de culoare RGB și CMYK).

Dacă în motivul dvs. apar culori strălucitoare similare, utilizați o așa-numită imprimantă hexacromă, care are șase cartușe de cerneală. Așa puteți imprima practic toate nuanțele imaginabile.

Tip: Doriți mențineți costurile de imprimare la minimum? Utilizați cartușe de cerneală alternative, care sunt de până la 4 ori mai ieftine decât cele de la producătorii originali. Calitatea ambelor tipuri de cartușe este practic identică (vezi comparația cartușelor originale și alternative).

Tăiați cu atenție imaginea imprimată - un strat de bază alb este, de asemenea, transferat pe material textil.

Călcarea imprimării textile

Tricourile și alte haine din bumbac 100 % sunt cele mai potrivite pentru aplicarea imprimeului. Mai întâi spălați și călcați tricoul. Vei elimina resturile de material din producție și vei asigura motivul călcat nu se micșorează după prima spălare.

Puneți motivul decupat cu fața în jos (partea imprimată) și călcați-l timp de un minut. Nu utilizați funcția de abur, deoarece aceasta va deteriora imaginea și îmbrăcămintea. Unele transferuri de călcat au un strat de suport termosensibil - o „călcare” suficientă indică o schimbare de culoare.

Lăsați hârtia se răcească aproximativ 5 minute și încet, decojind-o din colț. Veți recunoaște o imprimarea reușită prin faptul toată culoarea este transferată pe material textil.

istock-845387726.jpg

Cum ai grijă de un tricou imprimat?

Spălați tricoul imprimat la o temperatură de până la 40 °C și întors pe dos, astfel încât motivul nu fie deteriorat. Din același motiv, nu adăugați blugi sau alte îmbrăcăminte „grele” pe materialul imprimat. Utilizați praf de spălat obișnuit și  evitați balsamul de rufe și folosirea unui uscător.

La călcat, lăsați tricoul pe dos și, ideal, călcați peste hârtie de pergament. Contactul direct cu fierul de călcat va deteriora imprimarea.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

RGB vs CMYK: Cum să obțineți cele mai bune rezultate de imprimare?

Imaginați-vă imprimând o prezentare importantă pentru o întâlnire. Aparent un proces simplu - doar tipăriți documentul. Dar apoi observați...

24. 6. 2021  Articolul complet »

Ar trebui să cumpăr un toner original sau compatibil?

Merită să economisești la toner? Și cât ne poate costa o astfel de investiție? Vă explicăm diferențele dintre tonerele non-originale...

20. 7. 2020  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție