Ce este volumul de imprimare și cum alegeți o imprimantă?

02. 5. 2020

2. Mai 2020 | Volumul de imprimare este unul dintre cei mai importanți parametri din care puteți alege noua imprimantă. Diferă volumul recomandat și volumul maxim de imprimare? Ce se întâmplă când ignorați utilizarea lunară a imprimantei și să recalculați numărul de litere pentru a le suprima? Veți găsi totul în articol.

Fiecare imprimantă este proiectată gestioneze un anumit număr de pagini. Rata de încărcare corespunde construcției sale; Dispozitivele proiectate pentru imprimarea la domiciliu nu durează la fel de mult ca imprimantele, care imprimă sute de foi de hârtie imprimate în fiecare zi.

De aceea, pentru fiecare imprimantă, producătorii listează doi parametri: volumul de imprimare recomandat determină câtă hârtie doriți să imprimați pe un dispozitiv pe lună. Volumul maxim indică apoi câte foi poate gestiona imprimanta pe termen scurt, fără a o deteriora.

Cu o capacitate de comutare lungă, există o mare șansă ca componentele atacului imprimantei nu dureze și se deterioreze. Dacă încercați revendicați un astfel de dispozitiv, rămâneți blocat - atât producătorii, cât și serviciile certificate pot detecta numărul de foi imprimate și apoi pot respinge revendicarea atunci când volumul maxim de imprimare este depășit.

Cu toate acestea, aveti grija - numărul de pagini ale capacității de imprimare este valabil numai pentru 5% din acoperirea foaie A4. Dacă imprimați, de ex. Articolul, care ocupă întreaga pagină, crește rata de acoperire la 15%, in timp ce fotografiile fluctueaza intre 80 si 100 %.

Capacitatea recomandată este, desigur, diferită și trebuie recalculată:

Volum lunar recomandat (acoperire de 5%)

Volum lunar recomandat (acoperire de 15%)

Volum lunar recomandat (acoperire de 80%)

600 pagini

200 pagini

37,5 pagini

1 500 pagini

500 pagini

94 pagini

10 000 pagini

3 333 pagini

625 pagini

Factorii care va ajuta decideți alegeți o imprimantă

Volumul de imprimare este strâns legat de o serie de alți factori pe care trebuie să-i urmați atunci când alegeți o imprimantă. Capacitatea mare de imprimare merge mână în mână și viteza de imprimare; Consiliul de echipamente se poate ocupa de până la 55 de coli pe minut (adică aproape o pagină pe secundă).

Pentru imprimarea de impact, mai degrabă decât imprimante le laser (aproape imediat gata pentru a imprima, imprimarea în sine este mai lent), pentru imprimare de mare volum folosi echipamente cu jet de cerneală (funcționare mai lentă, dar de ieșire mai repede).

Calitatea producției este importantă. Acesta indică valoarea DPI, numărul de puncte imprimate pe inch (2,54 cm) dintr-o linie. Cu cât numărul este mai mare, cu atât imprimatva va fi mai detaliat. Pentru a imprima fotografii, dispozitivele cu o rezoluție de cel puțin 600 DPI sunt potrivite pentru documente Office cu DPI 150. Pentru mai multe informații, consultați ce inseamna rezolutia DPI la imprimare si cum aleg o imprimanta adecvata?

Nu în ultimul rând, urmați prețul de imprimare. Este important de remarcat faptul că, în cazul volumelor mari de imprimare, același toner va ajunge la prețuri mai mici decât atunci când imprimați impactul - consumul de culori este mai mare atunci când imprimați ocazional. Aruncati o privire dupa tăvile remanufacturate sunt mai ieftine decât tonerul original pentru câteva ori:

HP CF230A - toner, black (negru) - toner original

Capacitate la o acoperire A4 de 5%

Costurile de imprimare 1 Pagina A4

Capacitate la o acoperire A4 de 15%

Costurile de imprimare 1 Pagina A4

Capacitate la o acoperire A4 de 80 %

Costurile de imprimare 1 Pagina A4

1 600 pagini

0,15 Lei

534 pagini

0,49 Lei

100 pagini

2,71 Lei

HP CF230A - TonerPartner toner, black (negru) - toner compatibil

Capacitate la o acoperire A4 de 5%

Costurile de imprimare 1 Pagina A4

Capacitate la o acoperire A4 de 5%

Costurile de imprimare 1 Pagina A4

Capacitate la o acoperire A4 de 80 %

Costurile de imprimare 1 Pagina A4

1 600 pagini

0,10 Lei

534 pagini

0,25 Lei

100 pagini

1,43 Lei

Sfaturi imprimantă după volumul de imprimare

Pentru imprimarea la impact a documentelor: HP DeskJet Ink Advantage 5075 All-in-One

prva L

Volum de imprimare recomandat: 400 pagini

Volum maxim de imprimare: 1 500 pagini

Aveți nevoie, uneori, pentru a imprima mai multe foi și sunteți în căutarea pentru o imprimantă la prețuri accesibile? Ajungeți la HP DeskJet Ink Advantage 5075 All-in-One. La pretul 360 Lei echipamentul de printare în calitate 4 800 DPI, În plus, acesta este echipat cu un scaner (rezoluție 1 200 DPI).

După un minut HP DeskJet Ink Advantage 5075 All-in-One imprimă până la 10 pagini alb-negru, se poate imprima, de asemenea, în culori.

Pentru imprimarea cu impact a materialelor grafice: HP Officejet 202 Mobile Printer

dva L

Volum de imprimare recomandat: 300 pagini

Volum maxim de imprimare 500 pagini

Utilizați, de exemplu, pentru imprimanta portabilă HP Officejet 202 Mobile Printer, pentru imprimarea materialelor grafice în pregătirea expoziției sau în domeniul-oriunde nu doriți se bazeze pe tehnologia străină sau nu aveți o sursă de energie electrică.
Dispozitivul cu jet de cerneală se încarcă în 90 de minute și oferă viteze de imprimare și imprimare fără chenar de până la 22 de pagini pe minut. Tava imprimantei conține până la 50 de coli.

Pentru imprimarea documentelor în volum mare: Oki MC873dn A3 35ppm

tri L

Volum de imprimare recomandat: 10 000 pagini

Volum maxim de imprimare: 75 000 pagini

Datorită capacității sale mari de imprimare, imprimanta multifuncțională Oki MC873dn A3 35ppm este potrivită atât pentru studii de birou, cât și pentru studii grafice. Acesta include, de asemenea, un scaner, fax și copiator. Are un cartuș de cerneală și poate imprima până la 35 de coli de A4.

OKI MC873dn, de asemenea, poate suprima A3 lucrări dimensiune, până la o rezoluție de 600 × 1200 DPI. Există, de asemenea, posibilitatea de imprimare față-verso; Un alimentator automat de hârtie este inclus în dispozitiv.

Te intrebi daca se plateste sa cumperi o imprimanta multifunctionala? Cititi argumentele pro si contra de imprimante multifunctionale.

Pentru imprimarea graficii grafice și a documentelor color în volum mare: Canon i-SENSYS MF744Cdw

styri L

Volum de imprimare recomandat: 4 000 coli

Volum maxim de imprimare: 50 000 coli

Se aseamănă cu modelul anterior, de fapt, dar Canon i-SENSYS MF744Cdw este la îndemână pentru imprimarea materialelor grafice. Acesta oferă o rezoluție de imprimare de 1 200 × 1 200 DPI, imprimare față-verso automată (la viteze de până la 27 de pagini pe minut). Un dispozitiv multifuncțional include un scaner.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

uvod

Ce înseamnă DPI atunci când tipăriți și cum alegeți imprimanta potrivită?

Cei mai mulți cumpărători aleg o imprimantă pentru acasă sau pentru birou bazându-se în primul rând pe preț, în timp ce o minoritate se...

22. 6. 2022  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție