Avantajele și dezavantajele imprimantelor multifuncționale

04. 3. 2021

4. Martie 2021, 10:00 | Vă gândiți cumpărați o imprimantă multifuncțională pentru casa sau biroul dvs.? aveți un scaner, imprimantă, copiator și fax într-un singur dispozitiv are multe avantaje. Dar înainte de a cumpăra un astfel de dispozitiv multifuncțional, ar trebui luați în considerare și dezavantajele acestuia. Următorul articol va ajuta rezumați avantajele și dezavantajele pentru a determina dacă o imprimantă multifuncțională satisface cerințele și așteptările.

Imprimantă, copiator, scaner, fax. Toate aceste dispozitive vin integrate într-o imprimantă multifuncțională. Astăzi, prețurile lor sunt comparabile cu dispozitivele cu un singur scop. Nu este de mirare imprimantele multifuncționale s-au răspândit în cele mai multe case și birouri. Având toate funcțiile într-o singură „cutie” aduce utilizatorilor o serie de avantaje, dar o soluție universală poate aduce și unele dezavantaje. rezumăm avantajele și dezavantajele imprimantelor multifuncționale.

Avantajele imprimantelor multifuncționale

Număr mai mic de prize folosite, mai puțin consum de energie electrică

Deși o imprimantă multifuncțională în sine consumă în general mai multă energie decât un dispozitiv cu un singur scop, totuși necesită conectarea la o singură priză. Utilizând o imprimantă multifuncțională în loc de două sau trei dispozitive cu un singur scop, nu numai evitați haosul în cabluri, dar reduceți și consumul de energie electrică, ceea ce reduce și costurile generale de operare.

Aparatele „mănâncă” energie electrică chiar și atunci când sunt oprite
Știați aparatele electrice consumă electricitate în așa-numitele mod de așteptare? În ciuda faptului aparatele moderne de astăzi sunt deja proiectate astfel încât consumul lor de stand-by fie minim, este ideal deconectați dispozitivele electronice (în special cele de birou) de la sursa de alimentare atunci când nu sunt utilizate. O soluție bună poate fi o priză cu întrerupător, pe care trebuie doar o opriți la ieșirea din birou.

Mai puține deșeuri, mai puțină poluare

Nu numai portofelul dvs. va fi mulțumit de un consum mai mic de energie electrică, dar veți face și un mic serviciu pentru mediu. Și chiar și un gest mic contează! Un număr mai mic de dispozitive înseamnă o amprentă ecologică mai mică - fie în timpul producției, fie mai târziu la expirarea dispozitivului. Aceasta include consumabile - echipamentul all-in-one folosește același cartuș color atât pentru imprimare, cât și pentru copiere, ceea ce, mai ales dacă utilizați dispozitivul sporadic, poate însemna mai multe economii de toner sau cartuș în favoarea echipamentului all-in-one .

pocitace-nahled2.jpg

Fiecare unitate de birou va îmbătrâni în timp. Multe instalații unice utilizate rar și învechite reprezintă deșeuri care poate nu au fost generate deloc.

Tot ce aveți nevoie într-un singur dispozitiv (și adesea chiar mai mult)

Astăzi, dispozitivele de birou multifuncționale pot servi utilizatorii, cu până la 4 dispozitive diferite simultan. Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor folosesc în mod regulat doar unele dintre funcții. Încercați vă amintiți singuri când ați avut nevoie ultima dată trimiteți sau primiți un fax. Sau poate aparțineți grupului de utilizatori care chiar și astăzi, tipărirea din cloud, e-mail sau mobil pare încă sci-fi. În orice caz, posibilitatea de a utiliza o caracteristică din când în când despre care credeați nu aveți nevoie este un privilegiu pe care îl aveți cu o imprimantă multifuncțională. Și poate chiar și printarea din cloud și alte facilități vor veni odată pentru totdeauna...

Mai mult spațiu pentru a lucra

O imprimantă multifuncțională ocupă de obicei mai mult spațiu decât o imprimantă cu un singur scop. Dar cu siguranță nu consumă spațiu la fel ca două, trei sau patru dispozitive diferite. Beneficiul spațiului liber poate fi crucial pentru gospodării (unde ar trebui punem toate acele electronice și electrocasnice?), dar mai ales pentru birouri cu spațiu limitat. 

mu6-nahled2.jpg

Cu spațiu de birou limitat, este cu siguranță mai bine cumperi o imprimantă multifuncțională decât, de exemplu, nu poți deschide o fereastră din cauza spațiului ocupat de un scaner separat.

Mai multe caracteristici la un cost incomparabil

În loc cumpărați mai multe dispozitive cu un singur scop, o imprimantă multifuncțională poate satisface la fel de bine nevoile, în timp ce trebuie cumpărați doar o singură mașinărie. S-a întâmplat mult timp ca imprimantele multifuncționale aibe un preț cu mult mai mare decât dispozitivele cu un singur scop, diferența de preț fiind minimă și neglijabilă pe termen lung.

De exemplu, una dintre cele mai bine vândute imprimante multifuncționale laser pentru uz casnic HP Laser 135W poate fi achiziționată pentru aproximativ 585 de Lei. Poate scana, copia și imprima alb-negru. Nu are funcție de fax. Dacă am fi vrut o înlocuim cu dispozitive cu un singur scop, într-o clasă de performanță și o categorie de preț similare, am putea ajunge, de exemplu, la imprimanta Brother HL-1210WE, care poate fi achiziționată pentru o medie de 341 de Lei. Mai mult, ar trebui adăugăm un scaner la pachetul de funcții, de exemplu un Canon LiDE 300 cu un preț mediu de aproximativ 292 Lei. În acest caz, ar trebui uităm complet de copiator, deoarece copiatoarele independente sunt exclusiv dispozitive de birou specializate de mari dimensiuni.

Dacă o adăugăm, o imprimantă multifuncțională ne-ar costa puțin peste 560 de Lei, ceea ce corespunde prețului a două dispozitive cu un singur scop din același segment. Presupunând renunțăm la funcția de copiere, putem considera acest concurs de prețuri este clar favorabil pentru imprimantele multifuncționale.

Dezavantaje ale dispozitivelor multifuncționale

O imprimantă multifuncțională comună pentru un birou poate cauza aglomerație

Cumpărarea unui aparat multifuncțional pentru birou poate fi o idee excelentă într-un moment în care doriți economisiți costuri și spațiu. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca angajații înceapă se adune în timpul programului de lucru și să piardă timpul așteptând ca un coleg din fața lor să-și finalizeze munca. Dacă calculați creșterea timpului neproductiv al angajaților, în cele din urmă, o astfel de imprimantă multifuncțională poate costa compania destul de scump.

cakanie-nahled2.jpg

Așteptarea imprimării unui document important înainte ca un coleg termine scanarea unui teanc de hârtii este contraproductivă.

Lucrul cu o imprimantă multifuncțională este mai puțin eficient

Când trebuie procesați un număr mare de sarcini simultan, toate caracteristicile MFP devin inutile pentru dvs., deoarece un dispozitiv nu poate gestiona mai multe joburi simultan. Dacă trebuie scanați ceva în timp ce dispozitivul se află în mijlocul unei cozi de imprimare de 80 de pagini, nu aveți de ales decât așteptați până când finalizează procesul curentă.

Un număr mare de funcții prezintă un risc mai mare de eșec

Cu alte cuvinte, există mai multe lucruri care poate merge prost la o imprimantă multifuncțională . Dacă una dintre funcții eșuează și imprimanta trebuie reparată, veți pierde simultan scanerul, copiatorul și faxul. O defecțiune pe care nici măcar nu o folosiți poate fi adesea problematică. Acest lucru se datorează faptului unele imprimante multifuncționale refuză utilizatorilor a oricărui serviciu dacă una dintre caracteristici raportează o eroare. Ce zici de faptul o defecțiune a copiatorului încorporat nu te deranjează, pentru o folosești o dată pe an, dar imprimanta multifuncțională va refuză tipărească exact când ai cea mai mare nevoie de ea?

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție