Când tonerul dintr-o imprimantă laser nu printează corect - cele mai frecvente 5 probleme și soluții

26. 11. 2020

26. Noiembrie 2020, 10:00 | De asemenea, imprimanta dvs. cedează întotdeauna în cel mai nepotrivit moment? Man ar fi spus poate au încorporat cipuri speciale în imprimantă pentru a întrerupe serviciul chiar în momentul în care ne grăbim pentru o întâlnire sau cu cinci minute înainte de termenul limită. Aflați cum se rezolvă cele mai frecvente probleme ale toneruli, și (aproape) nici o eroarea pe care o veți întâmpina nu va surprinde.

Problemă: Mesaj de eroare - Toner scăzut (după înlocuirea tonerului)

Chiar și pulberea din cel mai mare cartuș de toner se epuizează la un moment dat. Dar mesajul despre tonerul redus apare adesea chiar și în situații în care sunteți sigur că pur și simplu nu ați putea rămâne fără toner! De obicei imediat după înlocuirea sa.

Cauză: cauza poate fi o incompatibilitate a tonerului - dacă obțineți un toner neoriginal de la un furnizor necertificat sau achiziționați din greșeală un cartuș pentru un alt model de imprimantă.

Poate fi, de asemenea, o deteriorare mecanică a tonerului, cel mai adesea a cipului său.

Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, aceasta este doar o „glumă” a unei imprimante amuzante, iar raportarea tonerului redus nu are o bază reală.

Soluție: De obicei, trebuie doar opriți și să porniți imprimanta. Dacă chiar și o repornire nu ajută, încercați o „resetare hard”. Dacă nu știți cum faceți acest lucru, găsiți instrucțiunile pentru modelul imprimantei dvs. pe site-ul web al producătorului.

Problemă: Unitatea tambur nu funcționează corect

Cilindru optic, cilindru OPC, fotoconductor, cilindru conductiv, fuzor. Sub toate aceste nume, există o componentă bine cunoscută a unei imprimante laser care este responsabilă pentru transferul de cerneală/toner cu pulbere pe hârtie. La dispozitivele moderne, face parte din cartușul de toner, deci poate fi înlocuit cu ușurință în cazul unei defecțiuni.

Cauze: Tamburul optic (OPC) trebuie se încălzească până la temperatura dorită în timpul imprimării și nu este de mirare majoritatea defecțiunilor și mesajelor de eroare pe care imprimanta dvs. le poate avea sunt legate în mod precis de temperatură. De regulă, temperatura cilindrului conductiv este prea scăzută, uneori prea mare și uneori nu poate fi încălzită deloc.

Este posibil fi comandat din greșeală toner pentru un alt model de imprimantă. De exemplu, cartușele de toner ale unor modele de imprimante HP pot fi instalate în modele nepotrivite (au aceeași dimensiune și tehnologie de montare), dar necesită tensiuni diferite pentru a funcționa corect. Imprimanta raportează apoi o eroare și respinge tipărirea.

Alte cauze ale erorilor de imprimare asociate cu tamburul optic pot fi lipsa contactului a cartușului de toner în depozitul său sau simpla deteriorare mecanică.

problemy1-nahled2.jpg
În cazuri extreme,singura soluție a problemei cu fotoconductorul, este înlocuirea acestuia.

 

Soluție: Asigurați-vă cartușul de toner este instalat corect. Încercați să-l scoateți și să-l fixați la loc. Verificați dacă ceva nu obstrucționează contactul (murdărie, folie de protecție... etc.).

Puteți încerca mai multe soluții în legătură cu problema temperaturii scăzute ale tonerului. Dacă temperatura este insuficientă, încercați conectați imprimanta direct la o priză electrică (scoateți orice prelungitoare) și deconectați toate celelalte dispozitive de la priza electrică.

În schimb, dacă are loc supraîncălzirea, se poate datora tipului de hârtie utilizat la tipărire. Acest lucru se datorează faptului imprimarea pe hârtie mai grea necesită o temperatură a tamburului optic mai mare. Asigurați-vă utilizați hârtie care cântărește greutatea specificată de producătorul imprimantei.

Imprimanta se află într-o zonă bine ventilată? Supraîncălzirea dispozitivului poate provoca, de asemenea, o lipsă de flux de aer pentru a-l răci. Încercați mutați imprimanta într-o zonă deschisă și lăsați-o se răcească.

Nu utilizați imprimanta prea mult? Împărțiți lucrările de tipărire mari în câteva mai mici și permiteți imprimantei facă o pauză pentru a se răci.

Dacă confruntați cu presiunea timpului, este posibil nu apreciați acest sfat la fel de mult, dar acesta va ajuta adesea rezolvați problemele tamburului, doar opriți și deconectați imprimanta complet timp de 20 până la 30 de minute.

În unele cazuri, nu veți avea de ales decât înlocuiți unitatea de tambur cu una nouă. De asemenea, puteți obține această piesă separat de la comercianții cu amănuntul specializați, dacă nu credeți în înlocuire, puteți contacta centrul de service al producătorului imprimantei sau puteți cumpăra imediat un toner complet nou.

Problemă: Tipăririle sunt slabe sau conțin erori

Faptul imprimantele laser sunt mai predispuse la diferite erori de imprimare decât cele cu jet de cerneală se datorează tehnologiei de imprimare. Toate erorile de imprimare, de la pete, dungi orizontale și verticale pe imprimare, la text repetitiv, până la o imprimare prea ușoară și pagini negre, se datorează unei funcționări defectuoase a tonerului. Am abordat subiectul în detaliu în articolul: Ce poate fi în spatele imprimării greșite sau care sunt problemele de top și cum le rezolvăm. Dacă confruntați cu o calitate slabă a imprimării cu imprimanta dvs., citiți-o și aflați cum remediați cele mai frecvente greșeli.

Problemă: Tonerul se epuizează mai repede decât ar trebui

Informații despre cât de mult ar trebui puteți imprima cu un toner pot fi găsite de obicei pe ambalajul cartușului de toner. Cu toate acestea, acest număr de pagini presupune o acoperire medie de imprimare de 5 %. Dacă imprimați pagini cu culori peste medie pentru o perioadă lungă de timp, s-ar putea fiți surprins de finalizarea rapidă a cernelii.

problemy2-nahled2.jpg

 

Cauze: Cea mai frecventă cauză a mesajelorde eroare despre tonerul redus este pur și simplu faptul tonerul este într-adevăr redus. Cu toate acestea, există o singură problemă: faptul vânzarea cartușelor, nu a echipamentelor de imprimare, aduce profituri producătorilor de imprimante este deja cunoscut astăzi. Nu este surprinzător unele modele raportează un nivel scăzut al cartușului atunci când nivelul original al tonerului scade la 60 %.

Soluție: În aceste cazuri, nu mai rămâne decât testați, pentru a vedea dacă panica este cu adevărat la locul său atunci când descoperiți acest mesaj pentru prima dată sau puteți imprima în continuare o stivă de hârti în cameră.

Dar dacă consumați toner mai repede decât ați planificat inițial, s-ar putea vă întrebați cum economisiți până la 80 % din costurile de imprimare. Alertă spoiler: Tonerele compatibile sunt soluția. Nu numai sunt mai ieftine decât variantele lor de marcă, dar puteți obține, de exemplu, așa-numitele tonere alternative debordante, cu care tipăriți de obicei cu cel puțin 10 % mai multe pagini.

Problemă: Cartuș de toner gol

Ocazional, pulberea se poate revărsa accidental din cartușul de toner. Acest lucru poate apărea în timpul transportului sau la manipularea neglijentă a tonerului.

Cauză: Unele cartușe de toner sunt mai predispuse la șocuri, iar îmbinările fiecărei părți ale cartușului din plastic se desprind și pulberea se scurge. Uneori, cartușul poate fi defect din fabrică.

Soluție: Asigurați-vă nu introduceți niciun cartuș de toner deteriorat sau vărsat în imprimantă. Raportați-l vânzătorului. Dacă l-ați cumpărat de pe magazinul nostru electronic TonerPartner, vom face totul pentru a vă asigura aveți noul toner acasă cât mai curând posibil.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Cum să economisiți până la 80 % la imprimare? Soluție: tonerele alternative

Probabil toată lumea care a comandat vreodată un toner nou pentru imprimanta lor a studiat piața pentru a se decide ce fel de cartuș va...

13. 8. 2020  Articolul complet »

Ce este ascuns în interiorul tonerului imprimantei laser?

Când culoarea se epuizează, pur și simplu cumpărați toner nou și continuați să imprimați fericit. Dar v-ați întrebat vreodată ce se ascunde...

16. 11. 2020  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție