3 motive pentru a nu cumpăra o imprimantă scumpă pentru casă

21. 3. 2022

17. Martie 2022, 13:00 | A avea la dispoziție în orice moment un dispozitiv de imprimare de ultimă generație este, fără îndoială, plăcut. Dar realitatea este adesea ne putem descurca cu o imprimantă mai ieftină. Iată 3 situații în care cumpărarea unei imprimante scumpe nu-și are rostul.

Desigur, granița dintre o imprimantă scumpă și una ieftină nu este clar definită - depinde întotdeauna de parametrii și echipamentul dispozitivului. Pentru scopurile noastre, totuși, presupunem o imprimantă ieftină este un produs cu un preț de până la 10 00 Lei. Ce motive te pot determina nu apelezi la echipamente mai scumpe?

1) Imprimați doar ocazional și nu aveți nevoie de calitate de primă clasă

Practic, fiecare imprimantă modernă are o rezoluție de imprimare de cel puțin 600 DPI. Această valoare - după cum sugerează denumirea sa în engleză, puncte pe inch - indică numărul de puncte de tipărire pe o linie de 1 inch lățime (aproximativ 2,54 cm). Se aplică ecuația simplă: cu cât DPI este mai mare, cu atât imprimarea rezultată este mai bună. Cu toate acestea, doar într-o anumită măsură - de la o distanță de 30 cm, ochiul uman mediu percepe creșterea calității imprimării doar până la aproximativ 250 DPI.

Asta înseamnă la distanța de la care citim în mod normal, nu mai contează prea mult dacă textul este tipărit la o rezoluție de 600 sau 1 200 DPI. Și de aceea puteți folosi un dispozitiv mai ieftin atunci când imprimați documente obișnuite. Ce ar trebui alegi?

Desigur, există și situații în care rezoluția mai mare joacă un rol împortant în rezultatul final. De exemplu, pentru imprimarea de acasă a fotografiilor sau a graficelor de calitate, unde fiecare detaliu contează cu adevărat.

2) Tot ce aveți nevoie este funcția de imprimare

O imprimantă „obișnuită” va fi suficientă dacă chiar într-adevăr trebuie doar imprimați și nu veți avea nevoie de un dispozitiv cu funcții suplimentare, așa-numitele multifuncționale. Acest termen se referă la imprimante care au de obicei:

  • scaner,
  • opțiuni de copiere,
  • opțiunea fax.

Nu pretindem aceste funcții nu au nicio utilitate în gospodărie. Dar dacă trebuie copiați documente o dată la câteva luni, tot ce trebuie faceți este mergeți la un centru de copiere sau folosiți imprimanta de acolo.

Imprimantele multifuncționale sunt mai scumpe decât imprimantele simple și consumă mai multă energie electrică, chiar și în modul standby (vezi articolul despre avantajele și dezavantajele imprimantelor multifuncționale).

3) Utilizați tonere alternative pentru a reduce costurile de imprimare

Mulți oameni cumpără imprimante mai scumpe, printre altele, din cauza mitului larg răspândit al tipăririi mai ieftine. Cu toate acestea, prețul imprimantei nu este direct legat de costurile de imprimare.

În general, imprimantele cu jet de cerneală au costuri de achiziție mai mici, dar plătiți mai mult pe pagină printată. Și plătiți mai mult pentru dispozitivele laser din magazin, pe de altă parte, economisiți la imprimare.

Cu toate acestea, acest status este încălcat de așa-numitele cartușure alternative. Cu alte cuvinte, cartușele și tonerele care provin de la producători independenți (nu producători de imprimante) și, datorită proceselor de producție modificate și costurilor de marketing mai mici, sunt de până la 4 ori mai ieftine decât cartușele originale.

Astfel spus, puteți cumpăra o imprimantă ieftină pentru imprimarea obișnuită acasă - și puteți economisi semnificativ la consumabile.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Cum să imprimați fotografii de acasă, de la A la Z

Zilele în care lumea făcea fotografii exclusiv cu camere analogice și trebuia să folosească centre foto specializate pentru a crea...

29. 9. 2022  Articolul complet »

uvod

Ce înseamnă DPI atunci când tipăriți și cum alegeți imprimanta potrivită?

Cei mai mulți cumpărători aleg o imprimantă pentru acasă sau pentru birou bazându-se în primul rând pe preț, în timp ce o minoritate se...

22. 6. 2022  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție