Cum să imprimați genți de pânză și alte materiale textile

18. 7. 2022

11. Mai 2022, 13:30 | Cele mai bune cadouri și cele mai populare piese de îmbrăcăminte tind fie cele cu care avem o legătură personală. Puteți transforma o geantă obișnuită din pânză în bijuterie într-o clipă! Citiți cum imprimați pe textile sau pe țesături pentru a face din creația voastră un succes.

Un scris amuzant, un citat preferat, o fotografie de vacanță sau un motto care descrie gașca vostră de prieteni. Puteți imprima pe țesătură chiar voi acasă în cel mai scurt timp și puteți fi sigur nu veți mai întâlni pe nimeni altcineva cu același motiv în oraș. Gențile din pânză imprimate vor fi un accesoriu distractiv pentru ținuta voastră, în timp ce tricourile imprimate îi vor face pe ceilalți știe faceți parte din același grup. Puteți face tricouri pentru copiii voștri cu personajele lor preferate sau puteți face cadouri originale pentru petrecerea burlacilor! Deci, cum se face?

Design perfect cu folie de transfer sau hârtie

Imprimarea genții din material este simplă. O puteți face chiar voi acasă, iar dacă vreți vă ocupați de distracția întregii familii, invitați-vă copiii imprime pe o geantă de pânză sau un tricou. Va trebui aveți grijă de lucruri mai grele precum călcatul pentru ca copiii nu se ardă, dar puteți decupați împreună sau inventați un motiv.

Ce veți avea nevoie:

 • materialul textil pe care doriți îl imprimați (geantă din pânză, tricou),
 • hârtie sau folie de transfer,
 • imprimantă,
 • fier de călcat (cel obișnuit cu care călcați cămășile),
 • foarfecă.

În primul rând, pregătiți designul pe care îl veți imprima. Dacă vreți fiți cu adevărat original, pictează-ți propriul desen sau creează un colaj amuzant într-un editor grafic (de exemplu, Photoshop, Canva, Photopea etc.). În special dacă intenționați folosiți imagini sau fotografii, asigurați-vă acestea sunt de înaltă rezoluție. În caz contrar, riscați obțineți o imagine neclară, care cu siguranță nu va decora tricoul. Din același motiv, nu folosiți imagini mici pe care le întindeți înainte de imprimare. Calitatea lor ar fi foarte slabă. Imprimați imaginea în oglindă. Nu este nimic complicat. Pur și simplu rotiți-o în oglindă în editorul foto înainte de a o trimite la imprimantă.

Atenție: Hârtia de transfer este vândută pentru a fi utilizată atât la imprimantele cu jet de cerneală, cât și la cele cu laser. Este important o alegeți pe cea potrivită în funcție de imprimanta pe care o aveți acasă.

După ce ați imprimat designul pe hârtia de transfer, luați o foarfecă și decupați-l în forma dorită. Dacă doriți imprimați geanta din pânză cu un rând de flori, de exemplu, imprimați întreaga hârtie cu ele și decupați câte o floare pe rând. Întindeți materialul pe o suprafață plană și așezați imaginea (imaginile) pe el, așa cum imaginați.

Sfat: Înainte de a întinde imaginile, introduceți un carton sau o placă solidă în interior pentru a căptuși stratul superior. Acest lucru este pentru a vă asigura imaginea se imprimă pe o suprafață plană sau nu se imprimă pe verso.

istock-847011860.jpg

Și acum ajungem în sfârșit la imprimarea propriu-zisă pe geanta din pânză (sau orice alt material textil pe care îl aveți la îndemână). Așezați imaginea imprimată pe țesătură, cu partea imprimată în jos. Apoi luați fierul de călcat. Asigurați-vă este deja suficient de fierbinte înainte de a călca imaginea. După ce ați călcat, așteptați până când hârtia se răcește, altfel s-ar putea desprinde și imaginea. După ce hârtia sau folia s-a răcit, desprindeți-o cu grijă și admirați-vă creația!

Dacă vreți vă asigurați imaginea de pe material rezistă cu adevărat, puneți hârtie de copt peste ea și călcați-o ușor din nou. Apoi îndoiți din nou hârtia și lăsați se răcească. Când spălați geanta sau un tricou, spălați-l întotdeauna pe dos, la maxim 40 de grade. Nu spălați materialul imprimat timp de cel puțin 24 de ore.

Sfat: Citiți întotdeauna instrucțiunile pentru folia/hârtia de transfer specifică înainte de a imprima pe geantă. Cel mai probabil imprimarea pe un material cu mai puțin bumbac va rezista mai puțin. Cele mai bune rezultate veți obține cu materiale textile realizate din materiale naturale, un tricou alb cu bumbac 100 % este ideal.

istock-847011988.jpg

Imprimarea pe țesătură, chiar dacă nu aveți hârtie de transfer

Folosind o metodă similară, puteți face o imprimare DIY reală, pe o plasă de pânză fără hârtie de transfer. De data aceasta, luați hârtie simplă, foarfecă, folie din plastic (alimentară) și hârtie de copt.

Cum se procedează:

 • Tipăriți motivul pe imprimantă. Aveți nevoie doar de hârtie obișnuită și, spre deosebire de metoda de imprimare pe hârtie de transfer, aici imprimați imaginea așa cum este. Nu rotiți!
 • Decupați imaginea (de preferință în formă de dreptunghi/pătrat, va fi mai ușor lucrați cu ea).
 • Înfășurați folia în jurul imaginii pe ambele părți. Asigurați-vă toate marginile sunt acoperite foarte bine.
 • Alegeți un loc pe geantă din pânză sau pe tricou unde doriți imprimați imaginea.
 • Acoperiți imaginea cu hârtie de copt și călcați-o cu un fier de călcat încins. În orice caz, nu folosiți aburi și nu stropiți tricoul în timpul călcării.
 • După ce imaginea este bine călcată, îndoiți hârtia de copt și lăsați materialul se răcească.
 • Gata!

Atenție: Probabil nu veți obține aceeași calitate cu această metodă ca și cu hârtia de transfer. Imaginea are mai multe șanse se desprindă de pe material și va rezista la mai puține spălări.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție