Bunicii vor poze cu nepoții? Imprimați-le acasă și cu ramă

11. 7. 2022

11. Mai 2022, 13:36 | Nimic nu le face mai multă bucurie părinților voștri decât o poză cu nepoții lor? Nu trebuie inventați nimic complicat. Puteți realiza fotografii și rame foto acasă și puteți invita și copiii participe. Cadoul rezultat va fi o decorațiune cu adevărat originală și o completare în colecția bunicilor, cu care își vor aminti momente plăcute cu nepoții lor chiar și atunci când nu sunt împreună.

Imprimarea fotografiilor este esențială

Fără fotografie, ar rămâne doar rama. Așadar, trecem mai întâi în revistă elementele de bază ale imprimării fotografiilor în mod corespunzător (și ieftin) pe imprimanta de acasă.

1. Aveți acasă imprimanta potrivită?

Imprimanta cu jet de cerneală este baza pentru imprimarea acasă a fotografiilor de care veți bucura cu adevărat. Din nefericire, imprimantele laser imprimă doar pe suprafața hârtiei (în timp ce cerneala este absorbită direct în structura hârtiei), așa nu veți obține niciodată calitatea fotografiilor cu ele. Dacă doriți vă asigurați imprimanta D-voastră are tot ce vă trebuie pentru imprimarea fotografiilor acasă și nu ați uitat nimic, consultați sfaturile din articolul nostru despre cum imprimați fotografii acasă.

2. Alegerea hârtiei foto

Una dintre întrebările pe care probabil vi le veți pune atunci când imprimați fotografiile acasă este cum alegeți hârtia foto. Puteți obține o idee clară despre ceea ce poate suporta imprimanta voastră în documentele imprimantei.

În primul rând, depinde de cât de mare este formatul fotografiilor pe care doriți le imprimați (și de ceea ce poate imprima imprimanta Dvs.). Fotografiile sunt tipărite de obicei în format A5 sau A6. Dar dacă aveți de gând vă creați propriul ram, nu trebuie vă limitați la standardele obișnuite. Puteți edita și imprima fotografiile în formatul Dvs. propriu pe hârtie foto A4 standard, din care decupați fotografiile imprimate. Pentru imprimarea ieftină pe hârtie foto A3 și mai mare, imprimarea foto la domiciliu nu este suficient de bună. De aici, probabil va trebui contactați o companie specializată în imprimarea fotografiilor în format mare.

După care alegeți grosimea hârtiei foto în funcție de preferințele dumneavoastră și de parametrii imprimantei. Cu cât gramajul este mai mare, cu atât mai mare este grosimea și rezistența hârtiei foto. În funcție de preferințele Dvs. și de aspectul dorit al fotografiei, alegeți hârtie foto mată sau lucioasă.

Sfat: Atunci când imprimați fotografii acasă, asigurați-vă imaginile imprimate sunt de o calitate reală. Cu cât rezoluția este mai mare, cu atât mai bună este calitatea fotografiei imprimate. Pe de altă parte, o rezoluție scăzută poate face ca fotografiile fie neclare și șterse.

Cum se face o ramă foto

Ați imprimat deja fotografiile. Dar cum rămâne cu rama foto? Se poate ca rama din magazin nu se potrivească, nu puteți alege între ele sau aveți o dispoziție creativă. După ce ați imprimat fotografiile acasă, treceți direct la realizarea propriei rame foto! Avem 3 sfaturi pentru voi:

1. Rama foto realizată din bețe de înghețată

Această ramă este ușor de realizat și de către copiii dumneavoastră. Fie colectați bețișoare de înghețată după ce ați mâncat înghețată, fie le cumpărați de la un magazin de papetărie. După care puteți da frâu liber imaginației voastre!

  • În primul rând, începeți decorați lemnul. Puteți s-l vopsiți cu vopsele acrilice, puteți lipi cu resturi de ziar și șervețele colorate sau puteți înveli în hârtie de împachetat. De asemenea, puteți acoperi lemnul cu carton, bandă adezivă decorativă Washi tape sau autocolante. În cele din urmă, folosiți un marker sau un evidențiator pentru a adăuga un mesaj scurt, o felicitare, data la care a fost făcută fotografia sau o dedicație personală.
  • După ce ați îndepărtat lemnul, este timpul puneți mâna pe lipici și începeți construiți rama foto. Aplicați lipici pe toată lungimea celor două bucăți de lemn și așezați-le vertical, una lângă alta. Apoi lipiți pe orizontală, pe rând, restul bucăților de lemn, până când lemul inițial este complet acoperit. Astfel se va crea un fel de placă de bețe de înghețată.
  • Lipiți fotografia imprimată pe rama foto rezultată. Dacă credeți ramei îi mai lipsește ceva, nu vă fie teamă decorați fotografia lipind pietre, autocolante, nasturi și alte elemente decorative în jurul ei. În cele din urmă, lipiți un magnet pe spate. Creați un magnet de frigider unic!

Sfat: Folosiți bețișoarele pentru a crea tot felul de forme, cum ar fi o inimă, soare sau un romb neregulat cu o bucată de lemn colorat care iese pe ici pe colo. Lăsați-i pe copii își creeze propria ramă foto. S-ar putea vă surprindă!

istock-1309531172.jpg

2. Ramă foto DIY din carton

Cartonul din cutia în care a venit coletul Dvs. poate fi încă util. Procedura este următoarea:

  • Desenați forma dorită a ramei foto (pătrat, dreptunghi, inimă) pe cutie și decupați-o de 4 ori în total.
  • Luați în mână două cartoane decupate. Vopsiți-le pe toate cu lipici și lipiți-le împreună.
  • Pentru celelalte două cartoane, trasați forma Dvs. la aproximativ 2-5 cm de margine (în funcție de dimensiunea ramei) și tăiați interiorul și aruncați-l. Vopsește din nou ramele rezultate pe toată lungimea lor și lipește-le împreună. După ce s-au uscat, lipește-le pe primul carton decupat și baza ramei este completă!
  • După ce se usucă lipiciul, treceți la vopsit. Ideal este acoperiți mai întâi cartonul cu hârtie albă și apoi începeți pictați pe ramă (încercați tempera, de exemplu). Culorile se vor vedea mai bine.
  • După ce ați decorat rama după bunul plac și ați lăsat lipiciul și vopseaua se usuce suficient, puteți lipi înăuntru fotografia pe care ați imprimat-o deja pe imprimanta de acasă.
  • Fie sprijiniți rama foto din carton pe perete sau o agățați de acesta, fie decupați cartonul și adăugați un suport, astfel încât rama poată sta singură. Și ați terminat!

3. Ramă foto făcută din orice aveți la îndemână

Baza acestei rame este formată din 4 bucăți de lemn pe care le pliați în ramă. Din partea de jos, introduceți în ea o fotografie, fixată în mod ideal cu un sfert, hârtie colorată sau carton, pe care o lipiți sub fotografie la rama foto. Istețimea constă în modul în care decorați rama.

Aveți o fotografie din vacanța la mare? Acoperiți rama foto cu scoici sau nisip pe care le-ați adus. O ramă foto cu castane, ghinde sau frunze pictate, decupate din hârtie, va merge bine cu o fotografie din parc. O ramă foto înfășurată cu sfoară simplă sau colorată sau desenată cu markere arată și ea frumos. Pastele crude, bilele de hârtie sau bucățile de țesătură, cum ar fi blugii vechi, arată, de asemenea, bine.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție