Cum se scrie corect adresa pe plic? Funcționează ți pe PC

01. 5. 2022

1. Mai 2022, 13:47 | Atunci când trimiteți scrisori, cărți poștale și alte tipuri de expedieri, o adresă scrisă corect este cea mai importantă sarcină. Doar cu o adresă completată corect și scrisă lizibil, expedierea dvs. va ajunge efectiv la locul în care o trimiteți. Aruncați o privire la un model despre cum scrieți corect adresa, cum ar trebui arate plicul sau încercați să-l imprimați direct de pe computer în loc vă deranjați scrieți de mână.

Cum scrieți corect

Obținerea unui plic sau pachet și a unui timbru poștal sunt doar primii pași către succes. Adresa corectă va asigura o livrare rapidă și fără probleme. În caz contrar, este foarte posibil ca adresa dvs. fie rezolvată de către grafologi pentru o perioadă de timp, sau din cauza unei adrese ilizibile, transportul nu fie livrat. Înainte de a începe o scrieți, repetați aceste principii:

  • Uitați de fontul foarte mic. Scrieți suficient de mare pentru ca textul poată fi citit cu ușurință.
  • Nu scrie cu creion. De obicei, adresa nu poate fi scrisă într-un mijloc care poate fi ușor ștearsă și suprascris. De asemenea, este interzis folosiți roșu pentru a marca loturile și nu preferați folosiți alte culori prea colorate. Pariați pe un pix simplu sau un stilou cu gel.
  • Lăsați un loc pe plic pentru ștampilele sau etichetele companiei de transport. Acestea sunt de obicei plasate în sfertul din dreapta sus al plicului.

Tip: Adresa poștală trebuie fie lizibilă. De aceea cel mai bun lucru de făcut este scrieți adresa de livrare și retur pe un computer și o tipăriți.

Adresa de livrare în sine aparține apoi sfertului din dreapta jos al plicului. Scrieți numele destinatarului, strada cu numărul descriptiv, codul poștal și orașul pe rândurile de mai jos. Dacă trimiteți expedierea către/din străinătate, adăugați țara de destinație sub adresă (ideal în limba engleză sau în limba destinației).

Exemplu pentru adresa de pe plic:

Dragă doamnă
Mugurel Claudia
Independenței 82
021 545 BUCURESTI
Thomas Müller
Goethestrasse 27
22767 HAMBURG
GERMANY

Aceleași reguli se aplică și pentru trimiterea de scrisori către persoane juridice. Exemplu de adresă de scriere pentru expedierile (companii):

Domnul
Mugurel Vlad
Business world s. r. o.
Revoluției 52
021 545 BUCUREȘTI

Tesco Stores ČR a. s.
Vršovická 1527/68b.
100 00 PRAHA 10

CEHIA

Adresa de retur (adresa expeditorului)

Adresa de retur este completată mai ales în cazul în care expedierea dumneavoastră nu poate fi livrată. Într-o astfel de situație, de obicei este trimis înapoi expeditorului la adresa expeditorului. Dacă nu o marchezi cu adresa de retur, se poate intampla ca pachetul sau scrisoarea care nu poate fi livrată sa fie distrusă și aruncată de către compania de transport după un anumit timp.

Aceleași reguli se aplică la scrierea unei adrese de retur și la adresa de livrare. Singura diferență este este scris în colțul din stânga sus (sau, de asemenea, în sfertul din stânga sus) al plicului și, de asemenea, fontul său poate fi mai mic decât adresa destinatarului (dar totuși trebuie fie suficient de mare pentru a fi citit cu ușurință) . De asemenea, puteți atașa note sau instrucțiuni la adresa de retur cu privire la modul în care ar trebui fie tratată expedierea.

istock-501769238.jpg

Puteți imprima adresa pe plic în Word

Nu crezi în lizibilitatea fontului tău sau pur și simplu vrei ai pe pachet un plic sau o etichetă drăguță, bine scrisă și cu aspect profesional? Puteți imprima plicuri acasă în câțiva pași simpli. Îl puteți pregăti în Microsoft Word și apoi îl puteți imprima folosind imprimanta dvs.

1. Pentru a imprima plicuri, deschideți Microsoft Word și faceți click pe meniul Mailings.

2. Selectați Envelopes.

1.png

3. În meniul Opțiuni, setați dimensiunea dorită a plicului. Dacă nu puteți alege din listă, faceți click pe Dimensiune personalizată la sfârșit și setați dimensiunile plicului introducându-le în casetele Lățime și Înălțime. Aici puteți seta și formatul fontului atât pentru destinatar, cât și pentru expeditor.

2.png

4. În meniul Opțiuni din Opțiuni de imprimare, selectați modul în care încărcați plicul în imprimantă. Apoi încărcați plicul după cum l-ați selectat și puteți imprima!


3.png

Tip: Mai întâi, faceți o imprimare de probă pe hârtie de imprimantă. Acest lucru va spune dacă ați configurat totul corect și adresa se va tipări așa cum doriți și aveți nevoie. Abia apoi puteți introduce plicul.

Acum puteți imprima singuri plicul. Știați vă puteți imprima propria carte de bucate la fel de ușor? Aflați cum vă creați propria carte de bucate și alte gadgeturi de bucătărie.

Fiți mereu informat
Ultimele informații despre noutati și promoții direct pe e-mailul tău.

Articole similare

Cum să-ți creezi propria carte de bucate și alte gadgeturi de bucătărie

„Câte grame de unt erau în rețeta aceea?” „În ce cutie am ascuns scorțișoara?” Dacă vă sună cunoscut, avem câteva gadget-uri pentru voi...

13. 12. 2021  Articolul complet »

Transport de la 15,90 Lei

la punctele de colectare

Livrare în 48 de ore

Suntem foarte rapizi

La noi veți avea timp

Puteți returna marfa în termen de 30 de zile

Vă vom răsplăti

Veți primi puncte de loialitate pentru fiecare achiziție